Amerika, the land of stars and stripes . The land of promise. The land of freedom. Voor ons…gewoon een geweldig vakantieland. Al vanaf 1993 komen we jaarlijks in Amerika. We hebben al vele rondreizen gemaakt en hebben ondertussen onze favoriete plekken waar we graag komen. Het ‘kriebelde’ al jaren….hoe zou het zijn om voor een paar jaar in Amerika te wonen? Nu, na zo veel jaar, is daar onze kans .

Daar waar wij al die jaren van hebben gedroomd is werkelijk geworden. Op 27 oktober 2009 zijn wij verhuisd naar Great Falls, Virginia. Een voorstad van Washington DC. We hebben daar bijna 4 jaar met veel plezier gewoond. Wat we echter niet hadden voorzien, is dat we naar Texas zouden verhuizen. Van een city life style naar een country life style... Our journey continues...

....en het gaat maar door! Vanaf half juli 2018 zullen wij wederom naar Amerika verhuizen voor een periode van 4 jaar. Back where we started...in the Washington DC area!

Deze site is bedoeld voor familie, vrienden, bekenden en andere geïnteresseerden. Op deze blog kunnen jullie vanaf nu alles lezen over ons leven aan de andere kant van de oceaan; oftewel 'Our life overseas'! Wij zouden het leuk vinden als je een berichtje of een reactie achterlaat.



zondag 31 januari 2010

Sneeuw, lekkage...wat een weekend!

Gisteren was het zaterdag. Een dag dat er weer iets leuks op de agenda stond. Een Singleparty! En nee, dan bedoel ik niet een datringfeestje, maar een discoparty met singles. Je weet wel, die zwarte schijven van vroeger, ook wel LP's genoemd. Het feest was georganiseerd door Arthur die samen met Aagje in Alexandria woont. 's Middags hadden we nog hoop dat de sneeuw geen roet in het eten ging gooien, maar het tegendeel is werkelijkheid geworden. De wegen werden steeds slechter en het bleef maar sneeuwen. Ik had er zo'n zin in. Ik was donderdag met John al naar de CD Cellar in Falls Church geweest om plaatjes te kopen. Oké, even iets over deze winkel. Als je binnenkomt ruikt het al naar oma's tijd. Een beetje muf en oud. Niet dat mijn oma zo rook, maar ik moest wel gelijk aan die tijd denken. En dan al die platen. Ik zag heel wat bekende platen voorbij komen, een echt staaltje jeugdsentiment. Maar goed, wij hebben wel wat plaatjes kunnen scoren.

Vrijdag belde Petra mij op, dat zij naar de Cd Cellar zou gaan om platen te kopen...of ik zin had om mee te gaan. Ja, tuurlijk...Gezellig! Ook zij heeft leuke platen gekocht en we hadden er al helemaal zin in. Ik ben daarna (en na wat bakjes koffie bij Petra) naar de Party Depot gereden en heb nog wat leuke items gekocht. Het heeft te maken met discobollen... Ik was er helemaal klaar voor. Maar ja, de sneeuwval hè! Het werd steeds erger en er was inmiddels al 25 cm sneeuw gevallen. Helaas zijn wij tot de conclusie gekomen dat we beter konden afbellen, omdat het niet verantwoord was om helemaal naar Alexandria te rijden. Voordat ik de kans kreeg om Arthur te bellen, ging de telefoon. Het was onze 'party host' Arthur. Hij had de beslissing genomen om het feest te cancelen. Hij was even met de auto op pad gegaan en het was te slecht. Het was beter om het een week uit te stellen. Jammer voor het werk dat ze al verricht hadden, maar stiekem was ik er wel blij mee, want zo hoef ik niets te missen en gaan we volgende week 'back in time' met de geweldige disco muziek van 'vroeger'.

Het werd dus een avondje thuis voor de buis. Nou ja, niet helemaal. We kregen de rekening van het water en wat we daarop zagen, dat klopte niet helemaal. Hier in Amerika zouden we 10x zoveel verbruikt hebben als thuis. Hè??? Hier 236 kuub (over 3 maanden) en in Nederland 9 kuub (per maand). Dat kan toch niet. Kijk, dat we wat meer zouden verbruiken, dat is logisch, want ik ben hier gewoon thuis, terwijl wij in Nederland allebei een fulltime baan hadden. Maar het tienvoudige, nee dat kon er bij ons niet in. Wij zijn toen maar eens de basement ingegaan en gezocht of we geen lekkage hadden en wat blijkt.... We hoorde water lopen. We hebben namelijk zo'n 'water softener' in de basement staan en daar bleef maar water doorlopen. Wij dachten dat het water aan het circuleren was, maar het gaat gewoon rechtstreeks de afvoer in! Dus wat er nu al die maanden is gebeurd, is dat we constant emmers water hebben weggegooid. We hebben het met de stopwatch opgenomen; er worden 3 volle emmers water per uur zo maar weggegooid! Op de een of andere manier, blijft die knop waarmee je dit systeem kan uitschakelen hangen. Ook komt er nu water uit de tank zelf. Met als resultaat dat John gisteren tot 3 uur 's nachts bezig is geweest om het water op te vangen en tegelijk die ruimte leeg te halen. Wij hadden daar wat spullen opgeslagen. Vannacht is hij elke anderhalf uur naar de basement gegaan om de tank te legen. Vandaag hebben we de loodgieter gebeld en die komt vanmiddag langs. Hopelijk om de lekkage te stoppen. De hoofdkraan hebben we natuurlijk uitgezet, maar gek genoeg blijft er druk op de leidingen staan en komt het water er nog steeds uit. Het is raar maar waar. Nu werken we met emmers water....net als vroeger! Zo gaat het weekend wel snel voorbij! Wordt vervolgd....

3 opmerkingen:

Petra zei

Echt, er ligt 25 cm thuis? Dan hebben we morgen nog wat schoon te maken :(. Jammer, dat het feestje niet doorging en helemaal balen van de lekkage!

Bianca zei

Dat is balen van die rekening maar jullie huren het huis toch ? is de huisbaas niet verantwoordelijk voor dit soort zaken ?
Ik zou denken dat er nog ergens een kraan moet zitten naast de hoofdkraan die misschien de watertoevoer daarheen regelt ? als de echte enige hoofdkraan dicht is kun je na even wachten geen druk meer op die leidingen hebben. Blijf je op alle leidingen in huis druk houden met de hoofdkraan dicht ? Ben zelf door schade en schande wijzer geworden pfff ;-)

Balen van die sneeuw maar nu hebben jullie het feest nog tegoed.

Anja zei

Jammer dat het feestje niet doorging maar wel fijn dat het verzet is. Balen van die waterekening!