Amerika, the land of stars and stripes . The land of promise. The land of freedom. Voor ons…gewoon een geweldig vakantieland. Al vanaf 1993 komen we jaarlijks in Amerika. We hebben al vele rondreizen gemaakt en hebben ondertussen onze favoriete plekken waar we graag komen. Het ‘kriebelde’ al jaren….hoe zou het zijn om voor een paar jaar in Amerika te wonen? Nu, na zo veel jaar, is daar onze kans .

Daar waar wij al die jaren van hebben gedroomd is werkelijk geworden. Op 27 oktober 2009 zijn wij verhuisd naar Great Falls, Virginia. Een voorstad van Washington DC. We hebben daar bijna 4 jaar met veel plezier gewoond. Wat we echter niet hadden voorzien, is dat we naar Texas zouden verhuizen. Van een city life style naar een country life style... Our journey continues...

....en het gaat maar door! Vanaf half juli 2018 zullen wij wederom naar Amerika verhuizen voor een periode van 4 jaar. Back where we started...in the Washington DC area!

Deze site is bedoeld voor familie, vrienden, bekenden en andere geïnteresseerden. Op deze blog kunnen jullie vanaf nu alles lezen over ons leven aan de andere kant van de oceaan; oftewel 'Our life overseas'! Wij zouden het leuk vinden als je een berichtje of een reactie achterlaat.



zondag 7 februari 2010

Update...

Wat een heerlijke dag vandaag. Het deck is inmiddels ook sneewvrij. John weet van geen ophouden. Zijn nieuwe hobby misschien? We nemen een kijkje voor in de straat en wat blijkt; ze zijn geweest! Echt schoon is het nog niet, maar het begin is gemaakt. Ik denk ook wel dat het hier bij blijft. Doordat de sneeuwschuiver bij ons in de straat is geweest, hebben we nu een berg sneeuw voor onze oprit liggen. John gaat gewoon weer verder en maakt het ook daar sneeuwvrij. De overbuurman komt ook naar buiten. Hij heeft wel zo'n handig apparaat! Verschil moet er zijn... We zwaaien naar elkaar en ieder gaat verder met het sneeuwvrij maken van de opritten.



We lopen nog even naar de straat naast ons en zien hoeveel takken zijn afgebroken. De sneeuw was ook zo zwaar. Ik vind het niet gek, dat wij een paar keer zonder stroom hebben gezeten. Ook zien we veel sporen van herten. Die sporen lopen allemaal naar bomen. Daar kunnen ze nog lekker aan knabbelen. Ik ga weer naar binnen en John maakt het laatste stukje af. De buurman was nog even naar hem toegelopen en heeft hem nog even geholpen met zijn snowblower.

3 opmerkingen:

Karin zei

wat een avontuur :-) Toch wel uniek om mee te maken allemaal. Hopelijk valt de stroom niet weer uit en houden jullie het warm!
Gek hoor dat jullie het zo hebben met het weer en wij hier in de Midwest niet. Alhoewel wij krijgen een winterstorm voor dinsdag met 'maar' 12 inch :-)
groetjes uit Chicago,
Karin

Robert-Jan en Yvonne zei

Jemig, wat een bizar verhaal zeg ! Ook in Nederland veel nieuws hierover (natuurlijk), maar dat had je allemaal al meegekregen. Ik vond het filmpje heel grappig met die muziek ;-) ! Dat geeft jullie weer even wat moed om door te gaan !! HAHA !!

Nou, alle sterkte, en ik hoop dat de stroom het in ieder geval vol blijft houden ! De woordverificatie bij deze reactie is het woord 'SNOWN'; toevallig zullen we maar zeggen.

Erna zei

Hoi Natasja

Sinds kort ben ik ook een lezer van jouw Blog.
Ik ben er op terecht gekomen via Petra uit NC, zij is een vriendin van me. Al van toen ze nog in Nederland woonde, we hebben elkaar leren kennen omdat we dezelfde honden hebben.
Ik ben inmiddels al 4 keer bij haar geweest de laatste keer in okt 2009.

Even mijn complimenten over je leuke schrijfstijl en je waanzinnige foto's.

Groetjes
Erna