Amerika, the land of stars and stripes . The land of promise. The land of freedom. Voor ons…gewoon een geweldig vakantieland. Al vanaf 1993 komen we jaarlijks in Amerika. We hebben al vele rondreizen gemaakt en hebben ondertussen onze favoriete plekken waar we graag komen. Het ‘kriebelde’ al jaren….hoe zou het zijn om voor een paar jaar in Amerika te wonen? Nu, na zo veel jaar, is daar onze kans .

Daar waar wij al die jaren van hebben gedroomd is werkelijk geworden. Op 27 oktober 2009 zijn wij verhuisd naar Great Falls, Virginia. Een voorstad van Washington DC. We hebben daar bijna 4 jaar met veel plezier gewoond. Wat we echter niet hadden voorzien, is dat we naar Texas zouden verhuizen. Van een city life style naar een country life style... Our journey continues...

....en het gaat maar door! Vanaf half juli 2018 zullen wij wederom naar Amerika verhuizen voor een periode van 4 jaar. Back where we started...in the Washington DC area!

Deze site is bedoeld voor familie, vrienden, bekenden en andere geïnteresseerden. Op deze blog kunnen jullie vanaf nu alles lezen over ons leven aan de andere kant van de oceaan; oftewel 'Our life overseas'! Wij zouden het leuk vinden als je een berichtje of een reactie achterlaat.



donderdag 11 februari 2010

Sneeuw, wind en nog eens sneeuw

De dag begon vanochtend weer met het uitvallen van de stroom. Om half 8 was het gedaan met de power. We zijn dan ook lekker blijven liggen, want beneden was het koud, heel koud. Er stond een stevige wind. Ik zag de sneeuw niet vallen, maar horizontaal voorbij komen. Brrr, nog maar lekker een dutje gedaan. Tegen de middag werden we weer wakker. Mooi, want de stroom was inmiddels weer terug. Gauw naar beneden en het koffieapparaat aanzwengelen. Er gaat niets boven een lekker bakje koffie om de dag te beginnen. De cafeïne kunnen we wel gebruiken, want het wordt weer een hele klus om de oprit sneeuwvrij te houden. De sneeuw zit tegen de ramen geplakt. Je kunt er nog maar amper doorheen kijken.

Nu we stroom hebben laten we de sneeuw maar even voor wat het is. John gaat lekker aan de gang met de carnavalsmuziek. Ik bezoek via Hyves de andere Dutchies in McLean. Sommige van hen hebben de sneeuw al getrotseerd. Wij stellen het nog maar even uit. Binnen is het lekker warm, dus ik ga naar onze bar in de basement. Die moet nog helemaal versierd worden á la carnaval.

Het loopt al tegen de avond en we gaan eerst maar even eten. Nu we nog stroom hebben, moeten we er van profiteren. Na een heerlijke wamre maaltijd, gaat John beginnen. Er ligt een laag van ruim 30 centimeter. Schuiven gaat niet, dus het wordt weer sneeuw scheppen. De berg sneeuw die aan de zijkanten ligt, wordt steeds groter. Er is de afgelopen dagen zo veel sneeuw gevallen, waar moet je het laten? Morgen wordt het weer beter; zon, veel zon!

1 opmerking:

Petra zei

Zijn jullie er al op uit geweest? Allemachtig, wat een bergen sneeuw langs de wegen! En voor maandag wordt meer voorspeld, ik hoop van harte, dat dat niets wordt!