Amerika, the land of stars and stripes . The land of promise. The land of freedom. Voor ons…gewoon een geweldig vakantieland. Al vanaf 1993 komen we jaarlijks in Amerika. We hebben al vele rondreizen gemaakt en hebben ondertussen onze favoriete plekken waar we graag komen. Het ‘kriebelde’ al jaren….hoe zou het zijn om voor een paar jaar in Amerika te wonen? Nu, na zo veel jaar, is daar onze kans .

Daar waar wij al die jaren van hebben gedroomd is werkelijk geworden. Op 27 oktober 2009 zijn wij verhuisd naar Great Falls, Virginia. Een voorstad van Washington DC. We hebben daar bijna 4 jaar met veel plezier gewoond. Wat we echter niet hadden voorzien, is dat we naar Texas zouden verhuizen. Van een city life style naar een country life style... Our journey continues...

....en het gaat maar door! Vanaf half juli 2018 zullen wij wederom naar Amerika verhuizen voor een periode van 4 jaar. Back where we started...in the Washington DC area!

Deze site is bedoeld voor familie, vrienden, bekenden en andere geïnteresseerden. Op deze blog kunnen jullie vanaf nu alles lezen over ons leven aan de andere kant van de oceaan; oftewel 'Our life overseas'! Wij zouden het leuk vinden als je een berichtje of een reactie achterlaat.



donderdag 18 februari 2010

De 'klusjesmannen'.....

Gisteren waren ze er weer; de klusjesmannen. Sinds wij in het huis getrokken zijn, hebben we nog steeds wat (nou ja, lees veel) gebreken aan het huis. Onze landlord heeft daarom een klusjesman, die het één en ander komt verbeteren. Hij doet niet alles zelf, nee daar heeft hij andere 'handige' mannetjes voor. Die waren er ook bij. De lijst is te lang om op te noemen. We hadden weer een akkoord gekregen voor een paar dingen. O.a. nieuwe kranen, want deze waren oud en bleven lekken. John had zijn thuiswerkdag en we zaten met z'n tweetjes aan de keukentafel. Ineens zagen we één van de klusjesmannen de bank verschuiven...hè, waarom dat dan? Nee hè, het water stroomde door het plafond naar beneden, op onze bank! dat kan niet waar zijn...bank helemaal nat en de afstandbediening die daarop lag dus ook. Hoe moeilijk kan het zijn om een kraantje in de badkamer te vervangen?

De deur van de douche zou ook vervangen worden, maar deze moest nog besteld worden. Raar, want laatst zei hij nog dat hij deze in de auto had liggen. nou ja, we wachten al zo lang, die paar dagen kan er ook nog wel bij. Nog een klusje wat gedaan zou worden was een tochtstrip plaatsen bij de tuindeur (die van de keuken). Wij blijven maar stoken en een oude versleten tochtstrip draagt niet bij aan een goede isolatie. De laatste keer dat ze er waren hadden ze al één deur gedaan. Om de één of andere reden hadden ze maar voor één deur een strip bij. Nou ja, die kwam gisteren. De mannen (met z'n drietjes) namen de deur onder handen. De deur werd zelfs eruit gehaald. Er werd wat geschaafd, geschroefd en hup, deur er weer in. De mannen gingen weer naar huis, want het was inmiddels al 5 uur. Toen wij zaten te eten, voelden wij een koude wind langs onze benen. Dat was eerst nog niet, sterker nog, het was erger dan voorheen. John ging eens even bij de keukendeur kijken... Wat denk je? Hebben ze te veel van de deur geschaafd en ik kan er nu mijn hand doorsteken. Echt, John ging buiten staan en zag mijn vingers onder de deur vandaan komen. Dankzij dit knap staaltje werk hebben we nu een handdoek tegen de deur gelegd, om de kou buiten te houden. Ik noem ze ook geen klusjesmannen meer, maar prutsersmannen!

Ondertussen dat de mannen binnen bezig waren, ben ik af en toe naar buiten gelopen. Er vliegen hier zo veel mooie vogels; ik wilde er een paar op de foto zetten. Dat valt niet mee, want als je maar te dichtbij komt, dan vliegen ze weer weg. het was dus een soort van kat en muis spel, maar dan met vogels. Hier een foto van de Eastern Blue Bird. Je kunt wel zien waar deze vogels zijn naam aan te danken heeft. Volwassen mannetjes zijn helder blauw en hebben een rood/bruine borst. De vrouwtjes zijn lichter van kleur.
Ik heb nog meer vogels voorbij zien komen, maar ik kreeg ze helaas niet goed op de foto. ook weet ik nog niet wat voor rassen het zijn. Toen ik weer binnen was en naar buiten stond te kijken zagen we een uil aan komen vliegen. Maar ja, eer dat je dan weer buiten bent, is het beestje al vertrokken. Volgende keer misschien.

10 opmerkingen:

Anja zei

Wat een stelletje prutsers, daar zijn jullie mooi klaar mee. Zo moeilijk moet dat toch allemaal niet zijn.

Kristel Holsbeek zei

das helemaal niet zo fijn als je zo een stel over de vloer krijgt;-(.
Wel mooie vogels hoor, wat een kleur!!

Bianca zei

Klinkt heel bekend hoor zulke "klusjesmannen" ha ha daarom doe ik nu bijna alles zelf, ben superhandig geworden in 3 jaar tijd ;-) (behalve electriciteit maar daar bellen we een licensed mannetje voor)
Die Blue Bird zit hier ook weer volop, ik heb iets van 10 nestkasten voor ze en het zijn er elk jaar te weinig maar ze moeten het er maar mee doen ;-)

Teleton zei

Mooi verhaal over de prutsers! Doet me denken aan O'Riley, de klusjesman uit Fawlty Towers....Maar ondertussen zitten jullie er maar mee.

Petra zei

Heel herkenbaar het klusjes mannen verhaal. Hier hadden we er 1 en die had een rol duct tape en een kitspuit tot zijn maximale standaard uitrusting. Sterkte er mee gewenst hoor!
Mooie birdies ook!

Bibi zei

sjemig wat een prutsers! Ik zou me er flink mee bemoeien, er bovenop zitten en ideeen aanreiken. Dat vinden ze superirritant maar het werkt wel.

Erica zei

Wat een prutsers! En dan durven ze ook nog om 5 uur naar huis te gaan, terwijl ze helemaal niet klaar zijn. Jullie bank en afstandbediening naar de knoppen. En dan ook nog in de kou met zo'n tochtstrip. En dat terwijl bij jullie de winter flink aan de gang is. Worden die mannen daar echt voor betaald????? Moeten ze hier in Nederland eens proberen........
Kun je de stookkosten niet naar jullie landlord sturen. Misschien dat hij dan wat vlugger en aktiever wordt met het regelen van een goede oplossing.

Wat een mooie vogels!!!!

De Steijntjes zei

Nou dankzij de handymen komen jullie van de regen in de drup. Als je het logisch bekijkt, jullie hebben om een tochtstrip gevraagd. Misschien volgende keer een ANTI-tochtstrip vragen (geintje hoor......) Ik zou er ook niet tegen kunnen hoor, en echt vriendelijk zou ik niet meer kunnen zijn als ze niet eens een kraantje kunnen maken???? Heb je al contact gehad met de landlord???

Bibi zei

@de Steijntjes, LOL Ja inderdaad, dat is hier best raar, hier vraag je bijvoorbeeld om dingen voor hoofdpijn en allergieen ipv tegen.?!

Tjeerd en Kiki zei

Hoe herkenbaar die klusjesmannen! (helaas). Je blijft je verbazen he.