Amerika, the land of stars and stripes . The land of promise. The land of freedom. Voor ons…gewoon een geweldig vakantieland. Al vanaf 1993 komen we jaarlijks in Amerika. We hebben al vele rondreizen gemaakt en hebben ondertussen onze favoriete plekken waar we graag komen. Het ‘kriebelde’ al jaren….hoe zou het zijn om voor een paar jaar in Amerika te wonen? Nu, na zo veel jaar, is daar onze kans .

Daar waar wij al die jaren van hebben gedroomd is werkelijk geworden. Op 27 oktober 2009 zijn wij verhuisd naar Great Falls, Virginia. Een voorstad van Washington DC. We hebben daar bijna 4 jaar met veel plezier gewoond. Wat we echter niet hadden voorzien, is dat we naar Texas zouden verhuizen. Van een city life style naar een country life style... Our journey continues...

....en het gaat maar door! Vanaf half juli 2018 zullen wij wederom naar Amerika verhuizen voor een periode van 4 jaar. Back where we started...in the Washington DC area!

Deze site is bedoeld voor familie, vrienden, bekenden en andere geïnteresseerden. Op deze blog kunnen jullie vanaf nu alles lezen over ons leven aan de andere kant van de oceaan; oftewel 'Our life overseas'! Wij zouden het leuk vinden als je een berichtje of een reactie achterlaat.



zaterdag 6 februari 2010

Sneeuwstorm

Het is vrijdagavond, 20:30 en John is druk bezig met sneeuw schuiven. Het heeft misschien weinig zin, want het sneeuwt maar door. Voorlopig stopt het ook niet, want het gaat door tot zaterdagavond 22:00 uur. Zoals ik al eerder schreef; ze voorspellen 50 tot 60 centimeter sneeuw. We zaten zojuist even te internetten en op teletekst stond het volgende bericht:

Het klopt wat er geschreven wordt. Toen ik gisteren bij de supermarkt was, viel het mij op dat de schappen van de melk allemaal leeg waren. Karren vol boodschappen. Ook aan de kassa's was het een chaos. De safeway (onze supermarkt in Great Falls) is niet zo groot en de karren daarintegen wel. Het stond helemaal vast. Er was geen doorkomen meer aan. Ik had trouwens het laatste boodschappenkarretje, dus kun je nagaan hoe druk het was. Ik heb gelukkig wel al het nodige kunnen halen. Takken breken momenteel af, omdat de sneeuw te zwaar wordt. En het is stil op straat. Normaal horen we de weg heel goed en nu is het zo heerlijk rustig. Tijdens onze pauze, zijn er herten in de voortuin geweest. De sporen waren goed zichtbaar in de verse sneeuw. Jammer, hebben we ze weer net gemist. Op internet en op televisie zeggen ze het volgende over de sneeuwstorm: "This snow storm may go down as the biggest snow storm in recorded history for Washington, D.C. The current record was set in 1922 when 28 inches of snow covered the region." Af en toe flikkeren de lampen binnen. Ik hoop niet dat de stroom uit gaat vallen. Als het even stil blijft op mijn blog, weten jullie in ieder geval hoe dat komt. Ik ben benieuwd hoe het morgenochtend eruit ziet. Wij houden jullie op de hoogte!

0:55 uur.... Even een update. John heeft vanavond 3 keer de oprit schoongeveegd. Toen we weer buiten kwamen was er 20 centimeter bijgekomen. We hebben het even opgemeten. Er is al meer dan 40cm sneeuw gevallen, als het al niet meer is. Na twee keer sneeuw schuiven even naar binnen. De hele nacht en morgenoverdag zal het nog blijven sneeuwen. Die 60 cm gaan we denk ik wel halen. Wat een hoeveelheid sneeuw, zeg!

4 opmerkingen:

Anja zei

Sterkte met de sneeuwstorm!!
Ik denk jij je een dag vergist in de openingszin ;-))

Natasja Valentijn zei

Hahaha, inderdaad. Ik heb het gauw aangepast.

De Steijntjes zei

Goh.... een beetje sneeuw is leuk. Zeker als je gaat skiën, maar je eigen oprit 3x per dag moeten vegen want anders ben je ingesneeuwd...... tja das andere koek.
Tis maar te hopen dat het nu weer snel voorjaar wordt, winter duurt nu lang genoeg (ook hier in Nederland hoor). Ben benieuwd hoe het je tot nu toe bevalt daar als expat. Is het wat je er van had verwacht of valt het tegen, of heel erg mee? Je hebt natuurlijk nu ook geen baan daar. Lijkt me toch even wennen.

Succes met de sneeuwstormen. Ik hoop maar dat het een storm in een glas water is geworden:).

Groetjes Mariëlle

PS je foto's zijn legendarisch. Vind het echt bijzonder hoe jij dingen vast kunt leggen. Doe je daar verder ook iets mee, of is het alleen voor jezelf?

Petra zei

Jeetje het is wel enorm he? Al die sneeuw!
Succes vandaag nog en sterkte met het alweer ruimen van de oprit.
Hier ging het net bovenlangs aan ons voorbij deze sneeuw.