Amerika, the land of stars and stripes . The land of promise. The land of freedom. Voor ons…gewoon een geweldig vakantieland. Al vanaf 1993 komen we jaarlijks in Amerika. We hebben al vele rondreizen gemaakt en hebben ondertussen onze favoriete plekken waar we graag komen. Het ‘kriebelde’ al jaren….hoe zou het zijn om voor een paar jaar in Amerika te wonen? Nu, na zo veel jaar, is daar onze kans .

Daar waar wij al die jaren van hebben gedroomd is werkelijk geworden. Op 27 oktober 2009 zijn wij verhuisd naar Great Falls, Virginia. Een voorstad van Washington DC. We hebben daar bijna 4 jaar met veel plezier gewoond. Wat we echter niet hadden voorzien, is dat we naar Texas zouden verhuizen. Van een city life style naar een country life style... Our journey continues...

....en het gaat maar door! Vanaf half juli 2018 zullen wij wederom naar Amerika verhuizen voor een periode van 4 jaar. Back where we started...in the Washington DC area!

Deze site is bedoeld voor familie, vrienden, bekenden en andere geïnteresseerden. Op deze blog kunnen jullie vanaf nu alles lezen over ons leven aan de andere kant van de oceaan; oftewel 'Our life overseas'! Wij zouden het leuk vinden als je een berichtje of een reactie achterlaat.



zaterdag 6 februari 2010

Geen stroom/wel stroom...

Sinds het begin van de nacht zitten we zonder stroom. Dus geen internet, alleen op mijn iPhone en zo lang de batterij nog vol is. Daarom kon ik dit berichtje nog plaatsen. Maar ook geen verwarming, dus het is koud, heel koud! Gisteren hebben we onze weg door het huis met een zaklamp moeten vinden. Mijn koelkast staat vol met eten die ik voor de sneeuwstorm had ingeslagen. Gelukkig ligt er buiten 'wat sneeuw' dat we kunnen gebruiken om te koelen! Wordt vervolgd.....

13:00 uur:
Yeah, we hebben weer stroom. De verwarming staat op volle toeren te draaien, het koffieapparaat voorziet ons weer van de nodige kopjes koffie en de TV en internet staan ook weer standby. De hele dag zijn er livecoverages van de snowblizzard of 2010. Vanochtend heeft John de sneeuw op de oprit gemeten en er was na de laatste keer sneeuw schuiven weer 25 centimeter bijgekomen. Er is al ruim 65 centimeter sneeuw gevallen. Maar we zijn er nog niet; het gaat door tot vanavond laat. Ik zal later weer een update geven en wat foto's plaatsen.

6 opmerkingen:

Robert-Jan en Yvonne zei

Jemig, wat een bizarre ervaring zeg ... Hopelijk is het heel snel voorbij, voor iedereen daar ! Alle sterkte gewenst !

De Steijntjes zei

Wat ben je dan gewend dat alles het gewoon doet he? Een paar weken geleden hebben wij ook zonder stroom gezeten, dan kom je er achter dat we niet meer zonder electriciteit kunnen. Telefoon, internet, koelkast, eenvoudig koffiezetten, eten koken. Het is ineens niet meer mogelijk. Maar gelukkig doet alles het weer.
Wat een bergen sneeuw valt er bij jullie zeg!! Ben benieuwd naar de foto's

Bianca zei

Wij zijn nog steeds van plan een generator te kopen, na Ike hebben we een week zonder electriciteit gezeten en gelukkig was het niet in de winter want dat lijkt me verschrikkelijk. Ik heb een hekel aan kou ;-) Water en electriciteit zijn hier ook niet betrouwbaar als er extreem weer is en dat is het bij jullie zeker.
Sterkte ermee !

Petra zei

Vreselijk, zonder stroom zitten! Daar ben ik de hele nacht en dag bang voor geweest, hier flikkerde het de hele tijd, maar ging niet langer dan tien minuten uit. Wat een sneeuw, he? Wij hebben 27 inches (68,5 cm), jullie?

Natasja Valentijn zei

Nou Petra, we zitten wederom zonder stroom. We zitten nu al vanaf 5 uur primitief te doen! Ben benieuwd hoe lang het nu weer duurt. Qua hoeveelheid sneeuw... John stond tot zijn heupen in de sneeuw! Het ligt er maar aan waar je gaat staan; van 70 tot 80 centimeter. We hebben het opgemeten!

Anja zei

Dit wordt een winter om nooit te vergeten, en nog wel jullie 1e winter in de VS.
Sterkte en hopelijk zitten jullie niet heel lang zonder stroom.
Groetjes, Anja