Amerika, the land of stars and stripes . The land of promise. The land of freedom. Voor ons…gewoon een geweldig vakantieland. Al vanaf 1993 komen we jaarlijks in Amerika. We hebben al vele rondreizen gemaakt en hebben ondertussen onze favoriete plekken waar we graag komen. Het ‘kriebelde’ al jaren….hoe zou het zijn om voor een paar jaar in Amerika te wonen? Nu, na zo veel jaar, is daar onze kans .

Daar waar wij al die jaren van hebben gedroomd is werkelijk geworden. Op 27 oktober 2009 zijn wij verhuisd naar Great Falls, Virginia. Een voorstad van Washington DC. We hebben daar bijna 4 jaar met veel plezier gewoond. Wat we echter niet hadden voorzien, is dat we naar Texas zouden verhuizen. Van een city life style naar een country life style... Our journey continues...

....en het gaat maar door! Vanaf half juli 2018 zullen wij wederom naar Amerika verhuizen voor een periode van 4 jaar. Back where we started...in the Washington DC area!

Deze site is bedoeld voor familie, vrienden, bekenden en andere geïnteresseerden. Op deze blog kunnen jullie vanaf nu alles lezen over ons leven aan de andere kant van de oceaan; oftewel 'Our life overseas'! Wij zouden het leuk vinden als je een berichtje of een reactie achterlaat.



vrijdag 30 april 2010

Genieten van Washington

Hier weer even een update van de afgelopen dagen. Afgelopen dinsdag stond het Witte Huis en een museumop de planning.Tenminste dat was de bedoeling. 's Ochtends nog boodschappen gedaan, om vervolgens naar Washington te rijden. Zitten we allemaal in de auto en wat denk je...start deze niet! Nee hè! Niet nu! Maar helaas, wat ik ook probeerde, de auto wilde maar niet starten. AAA ( de Amerikaanse ANWB) gebeld en die zijn gekomen om te kijken wat het probleem was. Het bleek de accu te zijn. Gelukkig had hij een nieuwe bij en heeft deze gelijk gewisseld. Het was inmiddels al laat, dus we zijn maar thuis gebleven.Een beetje relaxen is ook best leuk.'s Avonds zijn we uit eten geweest bij PF Chang. Dat viel bij de gasten in goede smaak. We hebben er heerlij gegeten en met een volle buik zijn we huiswaarts gekeerd.

Woensdag zijn we met zijn allen naar Washington DC gereden om alle monumenten te bezoeken. Het was best fris door de stevige wind,maar gelukkig droog. Met een truitje aan, was het best om te doen. We zijn eerst naar Jefferson Memorial gelopen. Een prachtig monument aan Tidal Basin. Hier staan de Cherry Blossoms, maar deze waren al uitgebloeid. Het mooie is er dan wel af. Wat een verschil met een paar weken geleden. We zijn langs het water naar het Washington Monument gelopen. Vanuit hier heb je een mooi uitzicht op de National Mall en het Lincoln Memorial. Daarna zijn we verder gegaan richting het World War II monument. Onze visite vond het allemaal prachtig om te zien. Ondanks dat wij dit al vaak hebben gezien, blijf ik het indrukwekkend vinden.Ook om de mensen om mij heen te aanschouwen. Oude mannetjes, veteranen, die de monumenten bezoeken.Ze hebben vaak nog jasjes aan van de tijd dat ze in de Army zaten. Voor hun helemaal een speciale plek,omdat ze kameraden zijn verloren. Het is een plaats om te herdenken. Er worden regelmatig bloemen gelegd.

Vanuit dit monument zijn we langs de 'Pool of Reflection' naar het Lincoln Monument gelopen. Wat grappig was, dat er heel veel jonge eendjes in het water zwommen.Ik heb er nog nooit zoveel bij elkaar gezien. Bij het Lincoln Monument hebben we natuurlijk stilgestaan bij de steen, waar Martin Luther King zijn beroemdespeech heeft gehouden; I have a Dream. Toen was het tijd voor een bakje koffie...het is uiteindelijk een ijsje geworden, die we bij een kiosk op een bankje hebben opgegeten.

Vanuit hier ben je zo bij het Korean War Memorial. Van het ene monument naar het andere. We hebben heel wat kilometers gelopen. We waren nog niet klaar, want daarna zijn we naar het Vietnam Memorial gelopen. Daar staat de bekende Wall. Hier staan namen ingegraveerd van duizenden gesneuvelden soldaten. De voetjes begonnen ze al te voelen. Toch zijn we nog naar het Witte Huis gelopen. Dit zagen ze altijd op televisie en nu met eigen ogen. Dat is toch wel bijzonder. Voor ons ook...om dit met onze familie te delen. De afgelopen dagen hebben we de nodige foto's weer gemaakt. Een mooie herinnering die we met zijn allen hebben beleefd. Het teruglopen naar de auto was vermoeiend, maar we hebben het gered en toen we thuis waren, gingen de voetjes omhoog. Mijn broer heeft die avond lekker voor ons gekookt. Heerlijk, voor mij een 'vrije avond'. De moeders wassen elke dag al alles af. En dat terwijl we een vaatwasser hebben...hahaha!

Vandaag was het heerlijk warm. Een mooie dag om eens naar Great Falls National Park te gaan. Dit park heeft verschillende panoramische uitzichten over de Potomac River. Mooie watervallen en omgeving. Het is heerlijk om hier rond te wandelen. Wat we natuurlijk ook gedaan hebben. John heeft maar gelijk een jaarpas aangeschaft.Wij zullen hier nog vaak naartoe gaan. We hebben roofvogels gezien en zelfs een slang. Het was een leuke afwisseling na een dagje monumenten en een dagje outlet center, want dat laatste hebben gisteren nog gedaan. Geld moet rollen zeggen ze en dat heeft de familie aardig opgepakt.

Na een mooie wandeling zijn we naar Georgetown gereden. Ik had op internet een wandeling uitgezocht en uitgeprint. We zijn langs bekende huizen gelopen, waaronder die van John F. Kennedy. Hij heeft hier samen met Jackie gewoond, tot hij president werd en naar het Witte Huis is verhuisd. Bij de waterfront hebben we op een bankje in de zon gezeten en na een mooie dag,vonden we het welletjes. Thuis hebben we een drankje gedaan en gezellig zitten kletsen. Nog twee dagen en dan gaat de vitie weer naar huis.Goh, wat is de tijd snel gegaan. Nog zoveel te zien en te doen, maar dat is dan voor een volgende keer. Morgen wordt het 28 graden. Ik ga dan nog even de laatste shopadresjes langs. 's Middags gaan John en ik naar de 'Holland House'. We gaan alvast alles voorbereiden en klaarzetten voor het grote feest a.s. zaterdag. Dan is het de QBP...Queens Birthday Party! Die organiseren wij met een clubje Nederlanders voor zo'n 270 gasten. Wij zijn verantwoordelijk voor de drank (...hoe toepasselijk) en John is er maar druk mee. Dat doen we allemaal tussen de bedrijven door. Hij is nu ook weer even naar de 'wijnboer'. Maar goed, eerst nog een avondje relaxen, voordat morgen een nieuwe dag aanbreekt.Het wordt zo'n 28 à 30 graden...heerlijk!!!

8 opmerkingen:

Rick, Sunshine State zei

Nou jullie vermaken je wel, fijn met de familie op stap. Dat is inderdaad gaaf zo'n foto voor het witte huis, ik ken het ook alleen van TV. Het eten bij PF Chang is erg lekker, wij hebben daar wel gegeten maar dan in Orlando, bij de Mall At Millenia, vonden wij ook erg goed.

We lezen het vervolg wel weer.

Groetjes ,

Rick en Mandy

Petra zei

Hier is PF Changs ook favoriet! Hun Spareribs (voorafje bij hen) zijn echt om je vingers bij op te eten ;-)
Lief die eendjes....
Geniet nog even van de vistite en veel plezier bij de QBP!

Kristel Holsbeek zei

Time flies when your having fun;-)))
Geniet nog maar volop van je visite...

Petra zei

Mmmm, PF Chiang's, hier ook hoog op de lijst van favorieten. Die babyeendjes in de Reflecting Pool vind ik altijd zo schattig! We hebben enorm zin in het feest en het weer gaat ook meewerken, zo te zien! Tot morgen!

Sisely zei

Geniet maar lekker van het weer, mooie foto's zeg.Hopen dat de auto vlug weer van ouds is, en avondje uit eten is soms ook wel eens fijn.

John en Marina zei

Ik volg jullie blog met heel veel plezier. kijk iedere ochtend of er nieuwe updates zijn.
Wat een leuk leven hebben jullie.
Mijn man is helemaal enthousiast van je foto's. Wil dit jaar in FL. ook gaan proberen om onvergetelijke plaatjes te schieten.
Washington en Great Falls zijn we vorig jaar geweest. Vonden we prachtig.

gr
Marina en john

Anja zei

Wat genieten jullie van een leuke tijd samen! Ook bij ons de PF Changs een van de favorieten.
Geniet van de laatste dagen met jullie familie!!

Car zei

Jullie hebben genoten met z'n alle zo te lezen. Wat zal het stil zijn als iedereen weer naar huis is.
Het viel ons op dat de wijn in NY (ook in winkels) zo verschrikkelijk duur was, hoop dat dat niet voor heel Amerika geld.