Amerika, the land of stars and stripes . The land of promise. The land of freedom. Voor ons…gewoon een geweldig vakantieland. Al vanaf 1993 komen we jaarlijks in Amerika. We hebben al vele rondreizen gemaakt en hebben ondertussen onze favoriete plekken waar we graag komen. Het ‘kriebelde’ al jaren….hoe zou het zijn om voor een paar jaar in Amerika te wonen? Nu, na zo veel jaar, is daar onze kans .

Daar waar wij al die jaren van hebben gedroomd is werkelijk geworden. Op 27 oktober 2009 zijn wij verhuisd naar Great Falls, Virginia. Een voorstad van Washington DC. We hebben daar bijna 4 jaar met veel plezier gewoond. Wat we echter niet hadden voorzien, is dat we naar Texas zouden verhuizen. Van een city life style naar een country life style... Our journey continues...

....en het gaat maar door! Vanaf half juli 2018 zullen wij wederom naar Amerika verhuizen voor een periode van 4 jaar. Back where we started...in the Washington DC area!

Deze site is bedoeld voor familie, vrienden, bekenden en andere geïnteresseerden. Op deze blog kunnen jullie vanaf nu alles lezen over ons leven aan de andere kant van de oceaan; oftewel 'Our life overseas'! Wij zouden het leuk vinden als je een berichtje of een reactie achterlaat.



maandag 3 mei 2010

Queens Birthday Party

Vrijdag zou het een hectische dag worden en als ik er op terugkijk was dat ook zo. Het was de laatste dag van onze familie, voordat zij op zaterdag weer terug zouden vliegen naar Nederland en de dag van het opbouwen voor onze QBP. Omdat het koninginnedag was, hebben we natuurlijk de Nederlandse vlag (inclusief oranje wimpel) buiten gehangen en ook ons ontbijtje was helemaal in stijl. 's Ochtends heb ik mijn ouders en schoonmoeder nog meegenomen langs wat winkels waar ze toch nog even de laatste dingetjes wilden shoppen. Het was warm die dag en ze hadden ervoor gekozen om nog eens lekker te relaxen voordat ze zaterdag terug zouden vliegen. Toen ik het rondje langs de winkels had gemaakt, zijn John en ik naar het Holland House gereden. Daar was iedereen al druk aan de gang. Wij hebben nog meegeholpen, daar waar het nodig was. Natuurlijk nog even een drankje genuttigd, voordat we weer naar huis gingen. Een prachtige laatste avond met de familie. We hebben heerlijk buiten kunnen zitten en natuurlijk hebben we ook buiten gegeten!

Zaterdag zijn we een weer vroeg opgestaan, want we moesten ons weer bij het Holland House verzamelen om de laatste versieringen op te hangen en John moest alles alvast klaar zetten bij zijn 'bar'. De cocktails zouden we maken zodra we terug waren van de luchthaven. Vandaag was het weer een dag van afscheid nemen. We zijn 's middags naar huis gereden, waar we de familie hebben opgehaald om ze vervolgens naar de luchthaven te brengen. Het scheelt dat we over 3 weken weer in Nederland zijn, maar zoals ik al eerder in een andere blog schreef; het is altijd leuker om iemand op te halen,dan afscheid te nemen...ook al zie je elkaar weer snel.

Na het afscheid weer vlug in de auto gestapt en terug naar het feestadres. We waren gelukkig weer op tijd terug. Om half 4 hebben we de groepsfoto gemaakt en is John daarna vliegensvlug de cocktails gaan maken.Het feest begon tenslotte om 4 uur! We hebben de laatste dingen gecheckt en toen was het wachten op de eerste gasten. Die kwamen al snel. De tuin was helemaal afgezet en de gasten moesten door een poort van oranje ballonnen. Daar werd van iedereen een foto gemaakt door één van de kinderen. De tuin hadden we helemaal versierd met vlaggetjes, ballonnen, statafels met oranje kleedjes. Overal stonden tafels en stoelen voor de mensen die graag wilden zitten. De kinderen hadden een speciale speelhoek, waar Nicole de kinderen vermaakten met allerei spelletjes. Typisch hollandse spelletjes natuurlijk, zoals koekhappen met echte peperkoek (vanuit Nederland over laten komen), zaklopen etc. Ook konden de kinderen zich uitleven op het springkussen. We hadden als verkoeling voor de kinderen een ijsmachine; dat was een groot succes! Voor de volwassenen was er natuurlijk ook goed gezorgd. Er was genoeg drank; van bier tot frisdrank, rode wijn, witte wijn...en natuurlijk de cocktails. John was verantwoordelijk voor de drank en dat was nog een hele klus. Hij is er de hele week druk mee bezig geweest! Je kunt pas gaan bestellen, wanneer je ongeveer weet hoeveel gasten er komen. Er waren zelfs deze week nog aanmeldingen. We zijn uitgegaan van 300 gasten. We hadden gekozen voor 4 cocktails. De 'MaxiMargarita' (Margarita), de Beatrix Sunrise (Tequila Sunrise), The Royal Passion (een mix met Bacardi, Passoa en jus 'd orange) en de CosmoQueen (Cosmopolitan). Ik had etiketten gemaakt voor de cocktails. De glaasjes stonden al klaar met een ananasje of schijfje limoen c.q. sinaasappel. Het zag er top uit. John kan trots op zichzelf zijn, want het is altijd maar een gok wat men op zo'n dag gaat drinken. Gelukkig zijn we niets tekort gekomen, maar we hebben ook niet veel over. Ach, in ieder geval genoeg voor een pool party bij ons.


Binnen een mum van tijd stond de tuin vol met mensen. Wow, dat zijn er dan toch heel wat. Ik had de taak op me genomen om te fotograferen. Ik heb heel wat plaatjes geschoten. Ik denk ongeveer 425 foto's. Tijdens het fotograferen, zag ik dat Petra en Rick (uit Vienna) gearriveerd waren. Ik ben snel naar ze toegelopen om ze te verwelkomen. Wat leuk om Petra weer eens te zien en om Rick te ontmoeten. Je leest elkaars blog en je ziet foto's, maar het is altijd leuker om elkaar in levende lijve te zien. Ik heb ze voorgesteld aan John en die vond het ook leuk om ze nu eindelijk eens te ontmoeten. Hij leest haar blog ook. Ik had wel langer willen kletsen met ze maar ik moest weer verder met fotograferen. John heeft het wel goedgemaakt, want na mijn rondje stond hij nog met ze te kletsen. Leuk dat ze er waren. Aangezien het feest werd gegeven ter ere van de Queen's Birthday kon een toast op haar niet ontbreken. En waar kunnen we dat beter mee doen dan met Oranjebitter! Het was dus tijd voor het officiële gedeelte en nadat de dames iedereen van een glaasje Oranjebitter had voorzien, nam Commodore de Bok (Defensie Attache) het woord. Hij las o.a. het telegram voor die we naar de koningin hadden gestuurd. Ieder jaar wordt ze uitgenodigd...het is tenslotte haar feestje, hahaha. Ook dit jaar had zij andere verplichtingen, maar we hebben wel een fax teruggekregen, welke ook werd voorgelezen. Daarna werd de toast uitgebracht op de koningin.

Een feestje zonder eten kan natuurlijk niet, dus ook daar hadden we voor gezorgd. Om 6 uur gingen de BBQ's aan en werd er nasi met saté en satésaus geserveerd, broodjes hamburger en hotdogs. Het was een uitdaging om voor 300 gasten nasi klaar te maken. Jos was hier verantwoordelijk voor en die heeft het in grote tonnen klaargemaakt. Wat denk je trouwens van de saté, al die kip aan stokjes rijgen...maar het is ons gelukt. Iedereen heeft ervan gesmuld! We mogen met zijn allen best trots zijn. Het is niet niks om een feest voor zoveel mensen te organiseren. Er heeft heel wat voorbereidingstijd ingezeten, maar het resultaat mag er zijn! Het weer heeft ons ook niet in de steek gelaten, want met een 32 graden bleef het nog lang warm en zwoel. Nadat de laatste gasten waren vertrokken konden wij nog nagenieten op de after party. De rosé vloeide rijkelijk en ook de cocktails gingen er goed in! We waren allemaal moe, maar voldaan!

De volgende dag moest er natuurlijk weer worden opgeruimd en om 10 uur stonden we weer bij het Holland House. De volle vuilniszakken werden verzameld, de tent werd weer afgebroken, de stoelen en parasols in de auto's geladen en het afval wat her en der verspreid lag werd opgeruimd. Na een paar uurtjes zag de tuin er weer picobello uit. Er werd nog wat nasi opgewarmd en we hebben nog gezellig zitten kletsen over het feest. Ik zei al dat er niet veel over was, maar dat wat er nog stond hebben we verzameld en verdeeld. Het meeste hebben wij meegenomen omdat we binnenkort een pool party geven en dan kunnen we alles goed gebruiken. Zondagmiddag hebben we lekker aan het zwembad gezeten en uitgerust van een hectische week.

Het zijn nog niet alle foto's, maar een groot gedeelte is hier te bewonderen.

5 opmerkingen:

Karin zei

Nou dat ziet er zeker geslaagd uit zeg!! Leuk feest en dat alles zo goed gegaan is tot en met het goede weer toe.
Mooie foto's!
groetjes uit Chicago!
Karin

Erica zei

Wauw! Volgend jaar kom ik bij jullie de QBP vieren! Dat is veel beter dan wat ze bij ons in het dorp doen haha!
Een hoop zonneschijn (hier was het veel regen met een klein meizerig zonnetje) en dan al die vrolijke mensen en oranje kleuren! Wat gaaf! Dat had in Nederland ook gekund, maar op de meeste plaatsen is het Oranjefeest een beetje verregend.
Even nog een vraag : Doen jullie daar dan ook aan dodenherdenking en bevrijdingsdag? (ook weer niet zo goed verlopen in Amsterdam, doordat een of andere zwerver paniek heeft gezaaid. Veel gewonden en een knap staaltje van beveiliging van de Koninklijke familie).
Groetjes,
Erica

Petra zei

Ziet er hartstikke gezellig uit!

Sisely zei

Drukke boel, mooie foto's zeg.En dan is een dagje niks doen ook best fijn.Naar al dat drukke gedoe.

Petra zei

Nogmaals super leuk om jullie beter te leren kennen. We moeten gewoon een datum prikken om iets te doen, wat komt jullie uit? Rick vond het ook heel leuk om met John te kletsen.