Amerika, the land of stars and stripes . The land of promise. The land of freedom. Voor ons…gewoon een geweldig vakantieland. Al vanaf 1993 komen we jaarlijks in Amerika. We hebben al vele rondreizen gemaakt en hebben ondertussen onze favoriete plekken waar we graag komen. Het ‘kriebelde’ al jaren….hoe zou het zijn om voor een paar jaar in Amerika te wonen? Nu, na zo veel jaar, is daar onze kans .

Daar waar wij al die jaren van hebben gedroomd is werkelijk geworden. Op 27 oktober 2009 zijn wij verhuisd naar Great Falls, Virginia. Een voorstad van Washington DC. We hebben daar bijna 4 jaar met veel plezier gewoond. Wat we echter niet hadden voorzien, is dat we naar Texas zouden verhuizen. Van een city life style naar een country life style... Our journey continues...

....en het gaat maar door! Vanaf half juli 2018 zullen wij wederom naar Amerika verhuizen voor een periode van 4 jaar. Back where we started...in the Washington DC area!

Deze site is bedoeld voor familie, vrienden, bekenden en andere geïnteresseerden. Op deze blog kunnen jullie vanaf nu alles lezen over ons leven aan de andere kant van de oceaan; oftewel 'Our life overseas'! Wij zouden het leuk vinden als je een berichtje of een reactie achterlaat.



maandag 26 april 2010

Een huis vol visite!

John is zaterdag teruggekomen van een lange reis in Europa. Nadat hij op dinsdagochtend vertrokken was van Turkije naar Nederland is hij daar op woensdagavond 12 uur aangekomen. Na een korte overnachting is hij vervolgens op donderdag teruggevlogen via Chicago naar Dulles Airport (Washington). Om half 11 's avonds was hij eindelijk weer thuis. Op vrijdag stond te grote oversteek gepland voor onze familie. Ook hun vlucht ging door, dus 's middags zijn we ze op gaan halen op de luchthaven. Na een half uurtje kwamen ze het hoekje om. Met de koffers en lachende gezichten. Het was zo ontzettend leuk om iedereen weer eens te zien. Het is inmiddels een half jaar geleden dat ze ons stonden uit te zwaaien op Schiphol. Na iedereen weer eens geknuffeld te hebben, gingen we huiswaarts. Natuurlijk eerst een rondleiding door het huis. Volgens mij waren ze wel onder de indruk. Ze hadden allemaal lekkere dingen meegenomen uit Nederland, dus de voorraadkast is weer aardig gevuld. Daarna met een lekker drankje buiten gezeten, want het was lekker warm weer.

Op zaterdag zijn we naar de Mall gereden om eens lekker te gaan shoppen. Natuurlijk is er al geld uitgegeven. Ach, een beetje slenteren, een winkelt in en een winkel uit...we hebben ons prima vermaakt. Ook een kop koffie van Starbucks mocht niet ontbreken. Na een geslaagde middag zijn we naar huis gegaan. Onze 'dining room' wordt momenteel veel gebruikt.Normaal zitten wij met zijn tweetjes altijd in de keuken. Maar daar staan maar 4 stoelen en we zijn met zijn zessen. Ach, ik vind het ook wel leuk om daar aan de lange tafel met zijn allen te genieten van het ontbijt en diner.

Vandaag stond Arlington Cemetery op de planning. Het weer was nog even tijfelachtig, maar al gauw brak de lucht open. Aan de temperatuur lag het niet, want het was al heerlijk warm (mede dankzij de hoge luchtvochtigheid). We hebben het de rest van de dag getroffen met het weer. Lekker veel zon en zo'n 25 graden. Arlington Cemetery is een hele bekende begraafplaats in Washington. Het heeft een bijzondere locatie, want het ligt op een groene heuvel boven de rivier de Potomac, met zicht op Washington D.C. De begraafplaats telt zo'n 300.000 graven. Het is een militaire begraafplaats waar ook heel wat bekende Amerikanen begraven liggen. Zo liggen er onder anderen ook presidenten, astronauten, politici en verdienstelijke burgers. John F. Kennedy ligt hier ook begraven. Zijn kinderen en vrouw Jackie Kennedy liggen naast hem. De eeuwige vlam waakt over hen. Het is toch altijd weer indrukwekkend om dit te zien. Voor mij de derde keer en voor onze gasten de eerste keer. Ook voor hen was het een indrukwekkende ervaring. Ook de broers, Robert en Edward, van John F. Kennedy liggen hier begraven. We hebben er rondgewandeld en zijn naar het huis van Robert E. Lee en Mary Anna gelopen. Zij woonden in het Arlington House tot 1861. Dit huis is nog steeds te bezichtigen, wat wij natuurlijk ook gedaan hebben.

Een ander bijzonder monument die we bezocht hebben is Tomb of the Unknown Soldier,ofwel het graf van de Onbekende Soldaat. De bewaking vindt vierentwintig uur per dag, alle dagen van het jaar plaats. Elk half uur vindt er een wisseling van de wacht plaats. Wij waren op tijd om dit te aanschouwen. Dit gaat allemaal heel gedisciplineerd en met veel respect. Heel bijzonder om dit te zien. We zijn daarna doorgelopen naar de het memorial van de 7 astronauten omgekomen zijn aan boord van de Space Shuttle Challenger op 28 januari in 1986. Na dit bezoek aan de Cemetery zijn we naar het Capitol gegaan.

In het Capitool zit zowel de Amerikaanse Senaat als het Amerikaanse Huis van Afgevaardigden. Het Capitool is van het Witte Huis gescheiden door National Mall, om symbolisch de scheiding met de uitvoerende macht (de president) aan te geven. Het is een prachtig statig gebouw. Het midden van het Capitool bestaat uit een koepel met een diameter van ca. 30 meter. Na de nodige foto's te hebben gemaakt zijn we weer naar huis gereden. We kijken allemaal terug op een zeer geslaagde dag. Dit is pas het begin, want er is nog zoveel te zien. Eens kijken waar we morgen naartoe gaan...

11 opmerkingen:

Rick, Sunshine State zei

Hé gelukkig alles is dus goed gekomen. Geniet van de dierbaren om jullie heen. Fijn hoor, nu allemaal leuke dingen doen... en wij lezen mee !!

De Steijntjes zei

Ook bij jou is de onzekerheid voorbij, ze zijn allemaal gearriveerd!!!

Heerlijk voor jullie, geniet van elkaar en ik hoop dat jullie een geweldige tijd hebben.

Veel plezier met je gasten.

PS Ik vond de onzekerheid ook echt killing.....

Brin zei

Wat leuk voor je dat je familie er dan toch is. Geniet ervan !!!

Sisley zei

Nou geniet er maar samen van.

Bibi zei

Leuk dat iedereen er is, nou geniet er van:-)

Petra zei

Fijn, dat ze er zijn! Jammer, dat het vandaag zulk somber weer was, maar jullie hebben je vast toch vermaakt. Veel plezier nog samen

Bianca zei

Wat fijn dat iedereen er nu dan toch is !! Heel veel plezier gewenst maar dat zal vast lukken !

Teleton zei

Leuk hoor, de familie te gast. En logisch dat ze wel onder de indruk van jullie huis zijn. Geniet, Geniet!

Mooie foto's ook (al weer) van Washington. Ik pik je SLIDEshow binnenkort om ook eens te proberen, OK?

Jolanda zei

Hoi Natasja,John en familie.
De fotos zien er gezellig,warm en indrukwekkend uit.Geniet van alles maar vooral van elkaar.

Jolanda, uit het nu ook zonnige nederland.

Kristel Holsbeek zei

Leuk dat ze er nu zin, is genieten nu van elk moment;-)

Anja zei

Fijn om je familie om je heen te hebben, geniet ervan!!!