Amerika, the land of stars and stripes . The land of promise. The land of freedom. Voor ons…gewoon een geweldig vakantieland. Al vanaf 1993 komen we jaarlijks in Amerika. We hebben al vele rondreizen gemaakt en hebben ondertussen onze favoriete plekken waar we graag komen. Het ‘kriebelde’ al jaren….hoe zou het zijn om voor een paar jaar in Amerika te wonen? Nu, na zo veel jaar, is daar onze kans .

Daar waar wij al die jaren van hebben gedroomd is werkelijk geworden. Op 27 oktober 2009 zijn wij verhuisd naar Great Falls, Virginia. Een voorstad van Washington DC. We hebben daar bijna 4 jaar met veel plezier gewoond. Wat we echter niet hadden voorzien, is dat we naar Texas zouden verhuizen. Van een city life style naar een country life style... Our journey continues...

....en het gaat maar door! Vanaf half juli 2018 zullen wij wederom naar Amerika verhuizen voor een periode van 4 jaar. Back where we started...in the Washington DC area!

Deze site is bedoeld voor familie, vrienden, bekenden en andere geïnteresseerden. Op deze blog kunnen jullie vanaf nu alles lezen over ons leven aan de andere kant van de oceaan; oftewel 'Our life overseas'! Wij zouden het leuk vinden als je een berichtje of een reactie achterlaat.



zondag 25 juli 2010

Steamageddon....

Oké, afgelopen winter hadden we snowmageddon en nu kunnen we wel spreken over steamageddon! Er staat nu een soort van onzichtbare muur om ons huis heen; zodra je buiten komt loop je er tegen aan. Bam!!! Het is een muur van warmte...goh, wat een hitte vandaag.
Het weer nu: Half bewolkt, 34 graden, voelt aan als 41 graden. Dit was om 19:45 uur, niet te geloven hè? De temperatuur zakt nu langzaam. Vanavond om 22:00 uur zal het nog steeds 30 (+) graden zijn en de nacht zal niet kouder worden dan 24 graden. Er zijn plaatsen/steden in Amerika, waar men vaker met deze temperaturen te maken heeft. Voor deze omgeving zijn het wel extreme temperaturen. Zwembaden, daklozenopvang, bibliotheken blijven langer open, zodat het publiek de hitte kan ontlopen. Niet iedereen heeft de luxe dat ze een airconditioning hebben. Voor deze mensen zijn 'cooling centers' opgericht, dat wil zeggen dat bijvoorbeeld een recreatiecentrum de hele dag open is en zorg biedt aan mensen die het nodig hebben. Voor ons ook weinig activiteiten vandaag. Behalve wat bordjes ophangen voor onze luau party volgende week. Natuurlijk hebben we ook in het zwembad gelegen; even wat verkoeling...heerlijk. De temperatuur van het zwembadwater loopt lekker op. We hebben het zwembad deze zomer bijna niet hoeven te verwarmen (alleen in het begin 1 of 2 keer). Wel moeten we de pool regelmatig bijvullen met water. Door de hitte verdampt het snel. Nou ja, morgen nog zo'n warme dag. Op de TV zeggen ze: "Sunday will be hot, humid and steamy". Hopelijk brengt een regen/onweersbui aan het einde van de dag wat verkoeling, zodat we weer 'normale' temperaturen hebben van rond de 30 graden.

Gisteravond zijn we naar Nicole en Michel geweest. Nicole had heerlijke lasagne klaargemaakt en hebben we nog lekker nageborreld. Het was erg gezellig, maar ook erg warm. De zweetdruppels liepen over mijn lijf en gezicht. Ik was niet de enige; iedereen had er last van. Michel heeft op een gegeven moment twee kleine fans buiten gezet. Ook al verplaats je op dat moment alleen maar de warme lucht, het voelt toch lekker aan. Echt, een lekker geurtje hoef je nu niet op te doen. Die is binnen een mum van tijd verdwenen. Zeker als we onzelf weer moeten insprayen met Off, dit is een spray tegen muggen. Iedereen ruikt hier hetzelfde, hahaha....allemaal naar 'the smell of the summer'. Maar goed, de warmte weerhoudt ons er niet van om buiten te blijven zitten. Dat nog liever, dan binnen voor de TV met de airco aan.

Op de radio hebben ze het natuurlijk ook constant over de hitte. Er wordt veel geklaagd. Op sommige radiostations kunnen luisteraars verzoekplaten aanvragen, zoals bij de radiozender WMZQ. Daar hoorde ik gisteren regelmatig 'Let it snow, Let it snow' voorbij komen. Dat zegt al genoeg hoe de meeste mensen over de warmte denken. Hoewel ik het vandaag ook erg heet vond, geniet ik er wel nog steeds van. Ik denk dan maar weer even terug aan de zomers in Nederland. Tja, wat de extremen betreft; is dit nu het effect van de opwarming van de aarde? Wat staat ons allemaal nog te wachten....? We surrender Mother Nature...oké?

8 opmerkingen:

Bibi zei

Ik kijk uit naar je verslag van je luau party, heerlijk met dat weer.

Petra zei

Gelukkig wordt het na vanavond aangenamer.

Bianca zei

Wat een mooi beestje die lizard !
Ik ben blij als het hier koeler gaat worden, morgen wel 50% kans op regen en koelt het iets af (hopelijk pff)

Die waterverdamping heeft mij echt verbaasd hoeveel dat wel niet kan zijn op een zonnige/hete dag.

Ha ha, hier is Off ook inderdaad het "dagelijks parfum" minstens 4 x daags spuit ik het op en nog wordt ik gestoken, grrrr

Car zei

Hier ook erg benieuwd naar je loau party, begrijp uit je woorden, bordjes ophangen dat iedereen uit de buurt welkom is. Spannend hoor vooral als je niet zeker weet hoeveel mensen er gaan komen.
En die hitte, ik ben ook erg benieuwd hoe wij dat gaan ervaren.
Hopen maar op een goede airco voor de nacht.

Natasja Valentijn zei

@Car, de bordjes die bedoel zijn bordjes waarop staat tikibar etc. De mensen uit de buurt komen niet. Die zijn allemaal op zichzelf. Die zie je ook nooit buiten. De mensen die komen zijn allemaal collega's van John. De Nederlandse club waar wij veel contact mee hebben. In totaal 17 volwassenen en 12 kinderen.

Car zei

Ha ha, ik vond het al zo bijzonder. Ik zag je al door de straat lopen om bordjes op te hangen. Had ook al begrepen men heel erg op zichzelf is.
Zag het als een amerikaanse versie van de Douwe Egberts dag, kom op de koffie bij de buren.

De Steijntjes zei

Ondanks de hitte (pff ik vond het in Orlando al smorend) klinkt het allemaal weer perfect!!

Een gezellig feestje zo tussendoor, moet kunnen. En wel zo leuk!!

En onverwachte dierenvisite is bij jullie altijd welkom, lees ik nog. Kortom het is volgens mij nog prima vol te houden daar!!

Houden zo, en vooral blijven bloggen. Dat is dan weer zo prettig voor de blogfans, die hier in Nederland nu zitten met 19 graden en een spatje regen.

Anja zei

Ook hier is het warm. In Las Vegas was het zo heet...niet normaal meer maar in LA was het een stuk frisser.