Amerika, the land of stars and stripes . The land of promise. The land of freedom. Voor ons…gewoon een geweldig vakantieland. Al vanaf 1993 komen we jaarlijks in Amerika. We hebben al vele rondreizen gemaakt en hebben ondertussen onze favoriete plekken waar we graag komen. Het ‘kriebelde’ al jaren….hoe zou het zijn om voor een paar jaar in Amerika te wonen? Nu, na zo veel jaar, is daar onze kans .

Daar waar wij al die jaren van hebben gedroomd is werkelijk geworden. Op 27 oktober 2009 zijn wij verhuisd naar Great Falls, Virginia. Een voorstad van Washington DC. We hebben daar bijna 4 jaar met veel plezier gewoond. Wat we echter niet hadden voorzien, is dat we naar Texas zouden verhuizen. Van een city life style naar een country life style... Our journey continues...

....en het gaat maar door! Vanaf half juli 2018 zullen wij wederom naar Amerika verhuizen voor een periode van 4 jaar. Back where we started...in the Washington DC area!

Deze site is bedoeld voor familie, vrienden, bekenden en andere geïnteresseerden. Op deze blog kunnen jullie vanaf nu alles lezen over ons leven aan de andere kant van de oceaan; oftewel 'Our life overseas'! Wij zouden het leuk vinden als je een berichtje of een reactie achterlaat.



zaterdag 17 juli 2010

Afscheid van de van Egmondjes

Gisteravond hadden we een afscheidsfeestje voor de van Egmondjes. Ik had gisteren al geschreven dat zij na 3 jaar in Amerika weer terug naar Nederland gaan. Daarom hadden Patty en Timo het feest georganiseerd. Het begon om 6 uur en wij arriveerden rond half 7. Iedereen was er denk ik al. Helaas konden Jos en Petra er niet bij zijn, want die zijn lekker op vakantie; rondtoeren door de westkust van Amerika. Patty heeft altijd leuke ideëen, zo ook nu weer. De kennis van Marcel en Natalie moest getest worden en zo ook van de rest. Zij stelde samen met Nicole vragen en je moest dan voor A of B kiezen. De kinderen hielden een touw in het midden en zo moest je kiezen aan welke kant je ging staan. We hebben gelachen en het was erg leuk.

Daarna werden de cadeau's gegeven. Allereerst voor de kinderen, Hidde en Rosalie. Zij kregen een bord, met daarop een foto waar alle kinderen op stonden. Deze foto is gemaakt tijdens de QBP. Ook moest elk kind zijn/haar naam op het bord schrijven. Daarna was het tijd voor het cadeau voor Marcel en Natalie. Zij kregen van ons een T-shirt quilt. Alle t-shirts die zij in de periode van 3 jaar hebben laten drukken, gekockht etc. waren verwerkt in een quilt. Erg leuk gedaan en ik vond het erg orgineel. Op de foto kun je de quilt zien. Daarnaast kregen ze ook een boekje met daarin aangeleverde recepten van de Nederlanders die er nu zijn en tijdens hun verblijf in Amerika waren, maar ook al inmiddels terug verhuisd zijn naar Nederland. De titel van het boek is Dutch Dinner in DC. Iedereen had een recept ingestuurd en opgeleukt met foto's, een grappige tekst of een collage. Zo is het een mooi boekje geworden; elke keer als ze het boekje openslaan, kunnen ze terugdenken aan een mooie tijd.

Daarna was het tijd om wat te gaan eten. De avond was op basis van 'potluck', dat wil zeggen dat iedereen een gerechtje moest meenemen. De meeste onder ons hadden het gerechtje meegenomen, wat ook in het boek verwerkt was. Ik had het inmiddels erg warm gekregen. Ik weet niet wat het gisteren was, maar ik heb het hier nog nooit zo warm gehad. En nee....het kwam niet van de drank, want ik was gisteren de BOB. Het water liep van mijn gezicht af. Ik was gelukkig niet de enige, want iedereen had last van de hitte. We stonden buiten, maar we hadden allemaal het gevoel alsof we met veel te veel mensen in een tent stonden. Wat een broeierige hitte...pfff. Nadat we gegeten hadden en daarna nog geborreld hadden, was het tijd om afscheid te nemen. Eenmaal thuis hebben we nog buiten onder de gazebo gezeten. Even met de fan aan, heerlijk! Het duurde niet lang of het begon al te donderen in de lucht, gevolgd door een fikse regenbui, gepaard met onweer en bliksem! We konden nog maar net droog zitten, want door de wind waaide de regen de gazebo binnen. Het koelde wel lekker af en na de bui zijn we maar naar bed gegaan, want het was inmiddels kwart voor 1 's nachts.

7 opmerkingen:

Car zei

Wat een orginele quilt. Huisvlijt van een aantal vrouwen of kan je die daar gewoon bestellen ?

Natasja Valentijn zei

T-shirts aanleveren en dan maakt een bedrijf er een quilt van. Leuk hè!

Anja zei

Inderdaad een leuke quilt. Ook wij moeten afsceid nemen van een Nederlandse collega en zijn vrouw, zij hebben hier 5 jaar gezeten.

Petra zei

Zeker een leuk idee zeg!

Zo warm hadden wij het bij het concert ook. Al stond je stil het was niet te harden. Net wat je zeg, als je in een tent staat. Grappige vergelijking, maar heel erg waar.

Anoniem zei

@Bianca
Waarom zouden ze geen zin hebben om terug tegaan naar Nederland?
Terug gaan waar je familie en vrienden wonen is heerlijk. Hoe ouder je wordt hoe meer je daar bij stil staat.
Annelies.

Sisely zei

Gezellige boel zeg, maar afscheid nemen hoort eenmaal bij het leven. Al is dat niet fijn.

Kristel Holsbeek zei

Leuk allemaal;-)