Amerika, the land of stars and stripes . The land of promise. The land of freedom. Voor ons…gewoon een geweldig vakantieland. Al vanaf 1993 komen we jaarlijks in Amerika. We hebben al vele rondreizen gemaakt en hebben ondertussen onze favoriete plekken waar we graag komen. Het ‘kriebelde’ al jaren….hoe zou het zijn om voor een paar jaar in Amerika te wonen? Nu, na zo veel jaar, is daar onze kans .

Daar waar wij al die jaren van hebben gedroomd is werkelijk geworden. Op 27 oktober 2009 zijn wij verhuisd naar Great Falls, Virginia. Een voorstad van Washington DC. We hebben daar bijna 4 jaar met veel plezier gewoond. Wat we echter niet hadden voorzien, is dat we naar Texas zouden verhuizen. Van een city life style naar een country life style... Our journey continues...

....en het gaat maar door! Vanaf half juli 2018 zullen wij wederom naar Amerika verhuizen voor een periode van 4 jaar. Back where we started...in the Washington DC area!

Deze site is bedoeld voor familie, vrienden, bekenden en andere geïnteresseerden. Op deze blog kunnen jullie vanaf nu alles lezen over ons leven aan de andere kant van de oceaan; oftewel 'Our life overseas'! Wij zouden het leuk vinden als je een berichtje of een reactie achterlaat.



maandag 12 juli 2010

Finale voetbal

Na een geslaagde zaterdag, stond zondag de finale op het programma. We waren door de Nederlandse Ambassade uitgenodigd om daar voetbal te komen kijken. Dat vond ik een erg goed plan, want ik was bang dat het bij Mackey's in DC te druk zou zijn. Een collega van John die daar wel zou gaan kijken, kwam er niet eens meer in. Het was er schijnbaar zo druk en dat er niemand meer werd binnengelaten. Een goede keus dus, om bij de Ambassade de finale te kijken. We waren er op tijd en hadden een mooi plekje voor het grote scherm. Een staantafel voor ons gemak, met daarop chips en nootjes. De drank was gratis, dus we begonnen maar eens met een biertje. Obama was er natuurlijk ook en zoals het hoort; helemaal in het oranje! We hadden Marco (Italiaanse collega van John) ook uitgenodigd. Die was inmiddels ook gearriveerd. Heel grappig was dat er een vrouw, Gerdine, naar mij kwam toegelopen en mij herkende van mijn blog. Zij leest trouw mijn verhalen en kwam even gedag zeggen. Altijd leuk om de gezichten achter de lezers te zien. Niet lang daarna begon de wedstrijd. De sfeer zat er al goed in en bijna iedereen was in oranje tenue gekomen. Na de eerste helft, hadden we nog hoop dat het goed zou komen...maar gedurende wedstrijd ging het toch niet zo lekker met Oranje. Een paar mooie kansen die niet benut werden, veel...heel veel gele kaarten... Waar moest dit heen? Nou ja, in ieder geval naar een verlenging. Wel ja, nog een half uur extra spanning!

Tussen de wedstrijd door, kwamen ze langs met schalen bitterballen en frikandellen. Chapeau voor degene die er mee rond moest lopen, want we leken wel aasgieren, hahaha. Maar ja, wat wil je als je met deze lekkernijen rondloopt, die menig Nederlander al in geen tijden heeft gehad! Mmm, dat smaakte naar meer! Ik heb in ieder geval een bitterbal en een frikandel gescoord. Dat was ook het enige wat op die dag gescoord werd, want helaas maakte Spanje een doelpunt...net voor het einde van de verlenging. NEE, dat hadden we niet voor ogen. Helaas kon Nederland geen gelijkmaker scoren, dus over en uit! Spanje wereldkampioen! Toen was het even stil in de zaal. De gezichtsuitdrukking op menig gezicht sprak boekdelen. Jammer, maar helaas. De meesten vetrokken al vrij snel naar huis. Het enige wat achterbleef, waren de oranje attributen...

Daarna zijn we naar Yolanda gereden, waar Bert en Cynthia ook nog even kwamen. Zij zijn zaterdag aangekomen voor een verblijf van 3 jaar. We hebben pizza's besteld en hebben lekker buiten gezeten. Iedereen was best moe, dus we hebben het niet laat gemaakt. Het was een leuk weekend, alleen jammer dat Nederland geen wereldkampioen is geworden, maar...life goes on!

4 opmerkingen:

Sisely zei

Volgende keer beter voor het Nederlands Elftal, maar we hebben wel mooi de 2 plaats behaald op het WKvoetbal.En dat voor het (kikkerlandje).Is niet niks, jammer maarja niks aan te doen.Kreeg het wel SPAANS benauwd.

Unknown zei

Hoi Natasja,

Dit is Gerdine, de vrouw die je herkende :) Moest natuurlijk nu ook wel even een reactie achterlaten..balen he dat ze verloren...wij zijn ook snel vertrokken en hebben thuis ook een pizzaatje op, die bitterballen waren niet genoeg..
Vond het leuk je in levende lijf te zien, tot het volgende feestje!

Gerdine

Petra zei

Leuke foto van Obama. Staat hem best goed dat oranje niet?
Ja jammer en heel erg helaas....

Petra zei

Ja, toch wel een kater zo'n wedstrijd. Maar ik lees, dat het elftal vandaag in Nederland werd gehuldigd. Erg leuke sfeer vond ik het wel met al dat oranje, zo te zien bij de ambassade ook.