Amerika, the land of stars and stripes . The land of promise. The land of freedom. Voor ons…gewoon een geweldig vakantieland. Al vanaf 1993 komen we jaarlijks in Amerika. We hebben al vele rondreizen gemaakt en hebben ondertussen onze favoriete plekken waar we graag komen. Het ‘kriebelde’ al jaren….hoe zou het zijn om voor een paar jaar in Amerika te wonen? Nu, na zo veel jaar, is daar onze kans .

Daar waar wij al die jaren van hebben gedroomd is werkelijk geworden. Op 27 oktober 2009 zijn wij verhuisd naar Great Falls, Virginia. Een voorstad van Washington DC. We hebben daar bijna 4 jaar met veel plezier gewoond. Wat we echter niet hadden voorzien, is dat we naar Texas zouden verhuizen. Van een city life style naar een country life style... Our journey continues...

....en het gaat maar door! Vanaf half juli 2018 zullen wij wederom naar Amerika verhuizen voor een periode van 4 jaar. Back where we started...in the Washington DC area!

Deze site is bedoeld voor familie, vrienden, bekenden en andere geïnteresseerden. Op deze blog kunnen jullie vanaf nu alles lezen over ons leven aan de andere kant van de oceaan; oftewel 'Our life overseas'! Wij zouden het leuk vinden als je een berichtje of een reactie achterlaat.



vrijdag 2 juli 2010

Yes, we hebben gewonnen!

Vandaag op tijd mijn bed uitgegaan, want ik moest om half 8 bij Petra zijn. Vandaag stond voetbal kijken bij Mackeys Pub op de planning. Maar voordat het zover was, moesten we eerst de kinderen naar school brengen en nog even naar de fysio van Petra. Nadat Petra klaar was bij de fysio, zijn we snel even naar Starbucks gelopen voor een bakje koffie. Daarna natuurlijk snel naar Mackeys. Het was tegen tienen, toen we bij de pub aankwamen. Buiten, voor de pub, zagen we al wat oranje gekleede mensen staan. Eenmaal binnen....wow, wat een drukte! Veel, heel veel oranje! Overal beeldschermen, dus waar je ook stond, er was altijd wel een TV waarop je kon kijken. De game begon, iedereen was enthousiast, maar dat was van korte duur, want al snel scoorde Brazilië het eerste doelpunt! Hé, dat was niet de bedoeling. De wedstrijd was net 10 minuten aan de gang... Tja, nu moesten ze aan de bak! De eerste helft werd er niet meer gescoord.

In de pauze hebben Petra en ik nog gauw een broodje kroket besteld! Die gozer van Mackeys Pub heeft het goed voor elkaar. Zijn kroeg helemaal vol met Nederlanders, die allemaal lopen te watertanden van een broodje kroket. Nou, die gingen natuurlijk als 'warme broodjes over de toonbank'. Nog met ons broodje kroket, begon de tweede helft. Ik moet zeggen, dat het broodje wel erg zwaar op de maag viel. Jeetje, wat zaten wij er vol van, maar ja, niets laten liggen en we hebben netjes ons bordje leeg gegeten. Ook de glas cola die we besteld hadden, bleef hij maar bijvullen. Hoezo één refill...gewoon non-stop! Maar goed, terug naar de wedstrijd. Er waren vele spannende momenten. Het is leuk om in een café te staan, want de reacties van iedereen...zo leuk om te zien! Veel oehhhss en aaahhs! Hieronder een impressie...



In de 53e minuut...GOAL...yes 1-1! We were back in the game! Ik weet niet hoeveel decibel het was, maar het gejuich was enorm! Geweldig, wat een sfeertje! Toen Sneijder in de 68e minuut nog een keer scoorde...oh man, wat een opluchtig! Zou het dan toch gaan lukken... Daarna maakte Melo een overtreding en moest met een rode kaart het veld verlaten! Natuurlijk weer een enorm gejuich in Mackeys pub! Volgens mij moeten ze het buiten wel gehoord hebben, kan niet anders! Het laatste kwartier was erg spannend, want als ze het maar niet uit handen zouden geven. Met nog 3 minuten extra tijd te gaan, zat de stemming er bij ons al in. Yeah!! Toen de scheidsrechter de wedstrijd ten einde floot, ja, je kunt je voorstellen hoe het er aan toe ging bij Mackeys Pub. Hieronder een filmpje die ik gemaakt heb, toen het eindsignaal van de scheidsrechter kwam:





Heel blij, zijn we daarna weer naar huis gereden. Op straat kregen we leuke reacties. Iedereen vroeg; 'What going on' en 'Did Holland win' en iedereen was heel blij voor ons en ze vonden het oranje natuurlijk geweldig! Al met al, was het een superdag! We hebben genoten! Ga naar mijn Youtube kanaal voor alle filmpjes van de game van vandaag en hier voor alle foto's!

7 opmerkingen:

Robert-Jan en Yvonne zei

Gaaf zeg ! Wat een feest ;-) ! Wij rijden dinsdagochtend om 8uur (als het goed is) weg uit New York richting Washington. Eigenlijk wilden we op ons gemak nog wat tijd in Philly doorbrengen, maar met de halve finale om 14:30, twijfelen of we niet direct doorrijden naar Washington (daar hebben we een hotel voor die avond gereserveerd) ... Misschien maar naar deze pub gelijk rijden, als alternatief ... ???? Haha !!!

Anja zei

Hier geen oranjegekte maar we hebben natuurlijk wel van de overwinning genoten.

Joyce zei

De volgende wedstrijd is eindelijk op een beetje normale tijd. Vandaag begon het om 7 uur vanochtend, en heb ik de eerste helft in bed liggen kijken. Dinsdag naar de kroeg - - neem een amerikaanse vriend mee, en het wordt hartstikke leuk.

Petra zei

Ziet er erg leuk uit. Helaas heb ik nog geen wedstrijd live gezien, en dinsdag gaat dat weer niet lukken. Hopelijk de finale wel.

Sisely zei

Ja we hebben gewonnen, spannend was het wel zeg.Nu op naar de volgende wedstrijd, spannend gewoon.

Groetjes van sisely uit NL(je bent altijd welkom op mijn blog).

Bianca zei

De volgende wedstrijd is als wij een container aan het laden zijn ;-) maar eigenlijk kijkt alleen Hans ernaar, ik vind het leuk als ze winnen maar ga er geen wedstrijd voor zitten duurt me veel te lang.
Zo dat zijn nog geen kleine broodjes kroket ha ha , kan me voorstellen dat je dan helemaal vol zit maar wel heel erg LEKKER mmmmmm

Car zei

Dit is een van die goede dingen.
Wat een feest moet dat daar zijn geweest zo met Nederlanders onder elkaar ver weg van huis.
Bij het volgende WK zal je hier ongetwijfeld aan terug denken.