Amerika, the land of stars and stripes . The land of promise. The land of freedom. Voor ons…gewoon een geweldig vakantieland. Al vanaf 1993 komen we jaarlijks in Amerika. We hebben al vele rondreizen gemaakt en hebben ondertussen onze favoriete plekken waar we graag komen. Het ‘kriebelde’ al jaren….hoe zou het zijn om voor een paar jaar in Amerika te wonen? Nu, na zo veel jaar, is daar onze kans .

Daar waar wij al die jaren van hebben gedroomd is werkelijk geworden. Op 27 oktober 2009 zijn wij verhuisd naar Great Falls, Virginia. Een voorstad van Washington DC. We hebben daar bijna 4 jaar met veel plezier gewoond. Wat we echter niet hadden voorzien, is dat we naar Texas zouden verhuizen. Van een city life style naar een country life style... Our journey continues...

....en het gaat maar door! Vanaf half juli 2018 zullen wij wederom naar Amerika verhuizen voor een periode van 4 jaar. Back where we started...in the Washington DC area!

Deze site is bedoeld voor familie, vrienden, bekenden en andere geïnteresseerden. Op deze blog kunnen jullie vanaf nu alles lezen over ons leven aan de andere kant van de oceaan; oftewel 'Our life overseas'! Wij zouden het leuk vinden als je een berichtje of een reactie achterlaat.



donderdag 1 juli 2010

Sounds of the summer

Het was even wennen, toen ik vanochtend buiten kwam. Het was om 8 uur en 'maar' 21 graden. Klinkt gek hé, maar de afgelopen dagen, nou ja, zeg maar weken is het hier zo warm geweest! De temperatuur is overdag niet onder de 30 graden geweest. 's nachts koelde het niet verder af dan 26 graden. Pfff, de luchtvochtigheid was ook nog eens enorm op sommige dagen. Het is erg extreem voor de tijd van het jaar. De maand juni was hier de warmste maand sinds 50 jaar! Dat zeiden ze ook over de sneeuwval afgelopen winter; ook de ergste sinds vele jaren. Sinds oktober hebben we alleen nog maar te maken gehad met extremen, lijkt het wel. Vandaag en de komende twee dagen is het rond de 27 graden, maar zondag en maandag stijgt de temperatuur weer naar de 36 graden! Ik vind het allemaal niet erg, hoor. Gewoon een stapje terug nemen en veel water drinken. Natuurlijk laat ik mijn lichaam afkoelen in de pool. Binnen wordt het wel warm. Op de bovenverdieping is het op deze warme dagen zo'n 90 Fahrenheit, ofwel 32 graden. Meestal slingeren we een uur voordat we naar bed gaan de airco aan. Met nog eens een waaier die voor een briesje zorgt, vallen we uiteindelijk wel in slaap.

De titel 'sounds of the summer' (geluiden van de zomer) slaat op de cicades. De wat?? De cicade, mensen. Veel cicaden zoals de zangcicade maken geluid; inheemse soorten komen niet boven krekels uit, maar soorten uit Afrika en Amerika kunnen tot bij de pijngrens komen. Je kunt het je niet voorstellen, maar dat 'gezang' gaat een hele dag door. Veel Amerikaanse cicaden kunnen geluiden produceren tot 100 DB, ongeveer de pijngrens van de mens. Geluidsvolume is belangrijk voor een cicade; het is voor mannelijke dieren namelijk het enige wat de vrouwtjes aantrekt, net zoals (de aanverwante) krekels en kikkers; hoe harder hoe meer gemeenschap. Twee grote luchtzakken in de buik versterken het geluid, zodat het op een afstand van meer dan één kilometer te horen is. Nou, daar zijn wij mooi klaar mee! Hoe dichterbij, hoe scherper het geluid. In het begin vond ik het wel grappig, maar over die fase ben ik al lang heen. Tjonge, wat een irritante beestjes zeg!
Hieronder een filmpje die ik gemaakt heb, waarop het geluid te horen is van een cicade. Deze zat iets verder weg, maar je krijgt een idee hoe het klinkt als ze wat dichterbij zijn.

6 opmerkingen:

Anja zei

Ook hier is het zomers met temperaturen boven de 30 graden. De airco loeit de hele dag om de warmte buiten te houden.

Pierre zei

Hier in Nederland begint het er ook op te lijken hoor qua zomer.
Morgen (vrijdag dus) wordt het hier tussen de 28 en 35 graden! (nachttemperatuur van 20 graden)

Dussssss....

Bibi zei

lol! ja ik vond het in het begin ook erg charmant maar op een bepaald moment wordt het toch echt teveel van het goede.

Sisely zei

Ook in NL hebben we nu de zomer te pakken, morgen 2 juli vrijdag dus word het 37 graden...pfff.Mooie foto zeg van die vogel.Houd je hoofd maar koel.

Bianca zei

Ik vind ze inmiddels ook niet leuk meer die cicades, we hebben er hier ook heel wat en alle geluiden van vogels en boomkikkers hoor je niet meer van de beesten, heb je er ooit wel eens een dichtbij gehad die op zijn rug gevallen was en niet overeind kan komen ? verschrikkelijk wat een herrie ze dan maken.
Dankzij Alex regent het hier nu best vaak (heerlijk hoor) maar tjonge, die luchtvochtigheid als de zon gaat schijnen pfff

Petra zei

Eens in de zeventien jaar is hier een ware cicaden plaag. Dan zijn er zoveel, dat je over de lijkjes loopt! Ik vind dat aanzwellende "gezang" echt bij de zomer horen, al hoor ik liever krekels.