Amerika, the land of stars and stripes . The land of promise. The land of freedom. Voor ons…gewoon een geweldig vakantieland. Al vanaf 1993 komen we jaarlijks in Amerika. We hebben al vele rondreizen gemaakt en hebben ondertussen onze favoriete plekken waar we graag komen. Het ‘kriebelde’ al jaren….hoe zou het zijn om voor een paar jaar in Amerika te wonen? Nu, na zo veel jaar, is daar onze kans .

Daar waar wij al die jaren van hebben gedroomd is werkelijk geworden. Op 27 oktober 2009 zijn wij verhuisd naar Great Falls, Virginia. Een voorstad van Washington DC. We hebben daar bijna 4 jaar met veel plezier gewoond. Wat we echter niet hadden voorzien, is dat we naar Texas zouden verhuizen. Van een city life style naar een country life style... Our journey continues...

....en het gaat maar door! Vanaf half juli 2018 zullen wij wederom naar Amerika verhuizen voor een periode van 4 jaar. Back where we started...in the Washington DC area!

Deze site is bedoeld voor familie, vrienden, bekenden en andere geïnteresseerden. Op deze blog kunnen jullie vanaf nu alles lezen over ons leven aan de andere kant van de oceaan; oftewel 'Our life overseas'! Wij zouden het leuk vinden als je een berichtje of een reactie achterlaat.



dinsdag 3 augustus 2010

Alohááá!

Ja hoor, daar is ze weer. Eindelijk, zullen jullie vast zeggen. Tja, ik heb het nogal druk gehad vorige week. Druk met de voorbereidingen van onze Luau Pool Party. Zaterdag was het dan zover...Tiki Time! John had vrijdag vrijgenomen en we zijn de hele dag op pad geweest. Spullen, zoals koelboxen, bij iedereen opgehaald, boodschappen gedaan, naar de Party City gereden (kan die winkel voorlopig niet meer zien...) etc. Tot half 12 's avonds zijn we bezig geweest. Zaterdagochtend nog wat stokbroden en zakken ijs gehaald. Daarna ben ik begonnen met de hapjes en het eten voor te bereiden. John had inmiddels zijn dessert klaargemaakt en die kon de koelkast in. Qua planning liep het weer lekker....niet dus. Stressen om alles op tijd af te krijgen. Om 4 uur begon ons feestje en om half 4 ben ik maar even snel gaan douchen en heb mezelf omgekleed in 'tiki style'. Het duurde daarna niet lang meer of de eerste gasten stonden voor de deur.

We hadden opblaasvissen, een palmboom, een flamingo en nog wat speeltjes in het water gedaan. De staantafels hadden we omgebouwd tot ware tikitafels. Onze gazebo werd omgetoverd tot een tikibar met lampionnen en de tafels had ik tropisch gedecoreerd. Kokosnoten dienden als cocktailglazen en een umbrella aan een vers stukje ananas om het af te maken. Een bord met pool rules voor de kinderen en een mand met 'guest towels'. Natuurlijk mochten de cocktails ook niet ontbreken. We hadden de 'Aloharita' (een margarita, maar dat mag duidelijk zijn) en een Hawaiian Paradise (een cocktail met pasoa, bacardi en jus). Het zag er allemaal leuk uit. Iedereen had zich netjes aan de dress code gehouden en was in tiki style gekomen. De kids wisten niet hoe snel ze in het water moesten komen, dus één en al waterpret!

Daarna ben ik met de hapjes langsgegaan. Eerst mijn Feta Cheese Truffels, daarna Meat Turnovers en als laatste een mini quiche. Alle hapjes waren weer goedgekeurd door de gasten. Voor de kids had ik chips en snoepjes, maar ze hadden maar amper tijd. Het zwembad lonkte echter.... Toen is John aan het eten begonnen. Voor de kids (en een enkele volwassenen) een broodje hamburger. Daarna een lekkere saté, Chili Crusted Scampi's en Teryaki Tuna met sesamzaadjes. Natuurlijk stokbrood en twee verschillende salades. Eén met tomaat en mozzarella en de andere was een Asian salade. Het viel gelukkig goed in de smaak bij iedereen. Jos heeft ons goed geholpen in de keuken, want hij heeft de saté staan grillen. Bedankt nog hè!

Daarna was het tijd voor de Tiki Delight, oftewel John's dessert. Een witte chocolade citroen mousse met frambozen en een mintblaadje om het af te maken. Ook dit werd door iedereen zeer gewaardeerd. Dat doet je dan toch goed! Het begon inmiddels al wat donker te worden, dus tijd om de fakkels aan te steken en de verlichting van het zwembad aan te doen. Het resulteerde tot een ware opleving bij de kinderen, want dit was natuurlijk weer helemaal leuk. En hup, daar gingen ze allemaal weer het water in. Iedereen heeft het erg naar hun zin gehad en we kunnen terugkijken op een geslaagde Luau Party! We hadden ontzettend mazzel met het weer, want rond middernacht ging het regenen. Gauw alles waar maar een stekker aan zat in veiligheid gebracht. Nog wat dingen opgeruimd, maar we waren aan de einde van de avond zo moe....de rest kon wel wachten tot zondag. Alles kan nu weer in een doos, maar volgend jaar doen we het zeker nog een keer over! Alohááá!!

Voor alle foto's, klik hier !

8 opmerkingen:

Car zei

Tjeetje dat ziet er zeker uit als een zeer geslaagd feest. Gaaf dat het weer mee heeft gezeten.
Op naar het volgende leuke idee.

De Steijntjes zei

Het heeft even geduurd. Maar met al die voorbereidingen, versloft de weblog natuurlijk een beetje!!

Maar het resultaat mag er zijn, wat ziet het gezellig uit en volgens mij was het meer dan geslaagd!!

Jullie hoeven je in ieder geval niet te vervelen daar met al de leuke feestjes...

Teleton zei

Geduld wordt beloond want we kregen een smakelijk verslag van een feestelijke party. Ik vind het trouwens a l t i j d erg leuk dat je je ervaringen op het blog wilt delen!

Robert-Jan en Yvonne zei

Erg geslaagd zeg; hartstikke leuk gedaan ! Gelukkig dat de regen pas rond middernacht kwam.

Maar dit moet jullie echt een tijd gekost hebben zeg .... Pffftttt, petje af ;-) !

Marian zei

Dat ziet er weer èrg gezellig uit!!

Anja zei

wauw, wat een leuke party!!

Erica zei

Wat een leuke party! En dat ze bij jou in de buurt een "Party shop" hebben, dat is natuurlijk ook leuk. Dan kun je al je ideetjes uitvoeren. Jij hebt je roeping gemist. Je moet "partyplanner" worden. Dan maak je iedereen blij en je bent er erg goed in!!

Kristel Holsbeek zei

Het zag er weer heel gezellig uit;-)