Amerika, the land of stars and stripes . The land of promise. The land of freedom. Voor ons…gewoon een geweldig vakantieland. Al vanaf 1993 komen we jaarlijks in Amerika. We hebben al vele rondreizen gemaakt en hebben ondertussen onze favoriete plekken waar we graag komen. Het ‘kriebelde’ al jaren….hoe zou het zijn om voor een paar jaar in Amerika te wonen? Nu, na zo veel jaar, is daar onze kans .

Daar waar wij al die jaren van hebben gedroomd is werkelijk geworden. Op 27 oktober 2009 zijn wij verhuisd naar Great Falls, Virginia. Een voorstad van Washington DC. We hebben daar bijna 4 jaar met veel plezier gewoond. Wat we echter niet hadden voorzien, is dat we naar Texas zouden verhuizen. Van een city life style naar een country life style... Our journey continues...

....en het gaat maar door! Vanaf half juli 2018 zullen wij wederom naar Amerika verhuizen voor een periode van 4 jaar. Back where we started...in the Washington DC area!

Deze site is bedoeld voor familie, vrienden, bekenden en andere geïnteresseerden. Op deze blog kunnen jullie vanaf nu alles lezen over ons leven aan de andere kant van de oceaan; oftewel 'Our life overseas'! Wij zouden het leuk vinden als je een berichtje of een reactie achterlaat.



maandag 28 juni 2010

Het is weer maandag

Het weekend is weer voorbij en een nieuwe week is aangebroken. Het was erg warm de afgelopen dagen en dat resulteerde vandaag in een flinke regen en onweersbui. Dat gebeurde toen we onderweg waren naar de luchthaven. John vertrekt vandaag voor een trip naar Texas. Daar zal het ook wel 'lekker' warm zijn! De lucht zag er onheilspellend uit; bijna zwart bij wijze van spreken. Toen het eenmaal begon te regenen, kwam het met bakken uit de lucht. We konden bijna de weg niet meer zien (zie foto, die ik vanuit de auto heb genomen). Eenmaal op de luchthaven, snel de koffer eruit, want je staat niet echt droog op Dulles. Ik heb afscheid van John genomen en ben weer naar huis gereden. De regenbui was nog niet voorbij en onderweg kreeg ik er wederom mee te maken. Het enige wat je dan kunt doen, is vaart minderen en rustig door blijven rijden. Toen ik thuis was begon het flink te donderen. Zo erg, dat de ramen trilden. Alles ging gepaard met bliksem. Nou ja, we hoeven vandaag de planten geen water meer te geven. Die hebben in een uur tijd wel genoeg gehad. Enne, zo'n elektrische garage deur is toch wel erg handig...

We hebben afgelopen weekend een ceiling fan gekocht. Eentje voor onder de gazebo. Dat is in de zomer onze tweede woonkamer. Ik hoop dat met een waaier de muggen ook een beetje wegblijven. Ik weet niet of het gaat helpen. Zo niet, dan hebben we in ieder geval een heerlijk briesje. Het kan toch best warm zijn onder de gazebo. De warmte blijft daar hangen en het koelt niet af, zeker niet als het 's avonds nog zo'n 29 graden is!

Vandaag is mijn schoonmoeder geopereerd aan galstenen. Ze hebben gelukkig een paar flinke galstenen kunnen verwijderen. Dan is zo'n afstand niet zo leuk. Je kunt niet met haar mee naar het ziekenhuis en ook niet even op bezoek gaan. Het is dan maar afwachten op de berichtgeving vanuit Nederland. Corien, zus van John, zou ons mailen en tegen 3 uur (onze tijd) kregen we een mailtje dat de operatie goed was verlopen. Ze was inmiddels weer bij kennis en volgens haar lag er een fitte Sientje in bed. Wij wensen haar vanuit Amerika heel veel beterschap en we hopen dat ze morgen weer naar huis mag, om daar verder te herstellen van de operatie.

Ik heb vanochtend kaarten kunnen bemachtigen voor een concert van Rascal Flatts. De meeste (niet woonachtig in Amerika) zullen deze groep waarschijnlijk niet kennen. Dat geldt hetzelfde voor Brooks & Dunn, waar we ook naar toe gaan. Die laatste zijn bezig met een afscheidstoernee, want ze stoppen als duo. Toch leuk om daar bij te zijn. Ik hoop alleen niet dat er veel gejankt gaat worden door de 'die hard fans'....hahaha. Net zoals bij het laatste concert van Doe Maar of Take That! We zullen zien! Nu alleen nog kaartjes zien te bemachtigen voor het concert van Tim McGraw, met Lady Antebellum in het voorprogramma. Eens kijken of we daar nog goede zitplaatsen kunnen krijgen. Soms komen er kaarten weer vrij. Meestal tegen de datum van het concert. Wie weet gaat het me nog lukken.

Nu ik naar buiten kijk, schijnt de zon weer. Afgezien van de druppels en een nat deck, zou je niet zeggen, dat we een flinke onweersbui over ons heen hebben gehad. Het was even afgekoeld naar 28 graden, maar de temperatuur sijgt weer naar de 30. Ach, rond 7 uur vanavond wordt er weer onweer en regen verwacht. Hopelijk koelt het dan een beetje af. Zoals het er nu naar uitziet wordt het de komende dagen rond de 27 graden. Nog steeds erg lekker!

4 opmerkingen:

Sisely zei

Om je hoofd koel te houden is een regen en onweers bui even goed, en voor de natuur.Geniet maar van het weer, in NL gaan we richting 32 graden.

Car zei

Tjeetje wat een weer. Toch wel even raar als je alleen thuis zit met trillende ramen.
De bleken in ieder geval stevig. Had John geen roommate nodig in Texas ?

Bianca zei

Dat is zeer lekker zo'n fan maar de muggen houdt het niet echt weg, die kunnen zeer hardnekkig zijn.
Wat een mooie luchten met dan onweer !
Hoe bevalt het John in Texas ? (het was vandaag weer erg vies heet hier, nog steeds een hoge luchtvochtigheid en heel erg warm)
Beterschap aan je schoonmoeder !

Anthonie zei

Hoi

Gaaf Rascal Flatts: Unstoppable , mooi nummer.

Gr
Anthonie