Amerika, the land of stars and stripes . The land of promise. The land of freedom. Voor ons…gewoon een geweldig vakantieland. Al vanaf 1993 komen we jaarlijks in Amerika. We hebben al vele rondreizen gemaakt en hebben ondertussen onze favoriete plekken waar we graag komen. Het ‘kriebelde’ al jaren….hoe zou het zijn om voor een paar jaar in Amerika te wonen? Nu, na zo veel jaar, is daar onze kans .

Daar waar wij al die jaren van hebben gedroomd is werkelijk geworden. Op 27 oktober 2009 zijn wij verhuisd naar Great Falls, Virginia. Een voorstad van Washington DC. We hebben daar bijna 4 jaar met veel plezier gewoond. Wat we echter niet hadden voorzien, is dat we naar Texas zouden verhuizen. Van een city life style naar een country life style... Our journey continues...

....en het gaat maar door! Vanaf half juli 2018 zullen wij wederom naar Amerika verhuizen voor een periode van 4 jaar. Back where we started...in the Washington DC area!

Deze site is bedoeld voor familie, vrienden, bekenden en andere geïnteresseerden. Op deze blog kunnen jullie vanaf nu alles lezen over ons leven aan de andere kant van de oceaan; oftewel 'Our life overseas'! Wij zouden het leuk vinden als je een berichtje of een reactie achterlaat.



zondag 13 december 2009

De klusjesman van Obama

Gisteren onze eerste WAB (voor uitleg zie vorige bericht) gehad en het was ontzettend gezellig! Yolanda had heerlijk gekookt; lasagna, een vegetarische taart met aubergine, stokbrood, toastjes met verschillende saladas etc. Ook de wijn en bier mochten niet ontbreken. Deze keer was ik degene die zou rijden, dus John had vrijspel. Het was een leuke avond, waarvan er waarschijnlijk nog meer gaan volgen. Het begon om vijf uur. Wij waren er rond half zes en gingen zoals gewoonlijk weer als laatste weg. Ik geloof dat het half 12 was.

Maar goed, jullie zijn waarschijnlijk meer benieuwd naar het verhaal achter de titel. Tijdens de verhuizing heeft onze antieke kast een beetje schade opgelopen. In één van de zijpanelen is een scheur ontstaan en ook één van de planken aan de binnenkant van de kast is gespleten. Nu hebben we dat gemeld bij het verhuisbedrijf en die hebben inmiddels gereageerd. Ik was een beetje huiverig, want je moet maar net weten hoe je een antieke kast moet reparen. Je kunt daar niet zo maar kit tussen stoppen. Zij hebben gelukkig iemand ingeschakeld die veel verstand heeft van antieke meubelen. Het is iemand die door de White House wordt ingeschakeld als er daar iets te repareren valt. Ook het Capitol en Smithsonian doen regelmatig beroep op deze beste man. Dus....wat goed is voor Obama is ook goed voor ons....hahaha! Aanstaande dinsdag komt hij de kast bekijken, dus ik ben benieuwd of hij werkelijk zo veel verstand heeft van antieke meubels. Zijn CV ziet er in ieder geval veelbelovend uit.

Vandaag hebben we een televisie gekocht. We hadden er nog geen en eindelijk één gevonden die ook in de televisiekast past. Ach, we hebben de afgelopen tijd veel op de laptop gekeken. Veel uitzending gemist (RTL nieuws, DWDD etc.) en Amerikaanse series zoals CSI en even lachen met Jay Leno. Op een gegeven moment ga je ook aan het kleine beeld wennen. Maar goed, een televisie moest er komen en we zijn er blij mee. Nu nog één voor de slaapkamer, maar ook dat heeft geen haast. We wachten gewoon op een mooie aanbieding en slaan dan toe. Had ik ook al gezegd dat we ook een KitchenAid Blender hebben gekocht? Nee, nou bij deze dus. De KitchenAid Blender Architect. Nu kan ik eindelijk smoothies maken en mixen...cocktails dan hè ;-)...

6 opmerkingen:

Anja zei

Jammer van de schade aan jullie antieke kast, hopelijk wordt hij naar behoren gerepareerd.
Wij hebben hier ook een nieuwe tv gekocht en zijn daar nog steeds heel blij mee. We kunnen hem straks terug in Nederland ook gebruiken.
Mmmm, heerlijk smoothies, die maak ik ook regelmatig!

Pierre zei

Misschien kun je via hem namens mij de groeten aan de Obama's laten doen!
Dat stond nog op mijn wishlist.

Karin zei

goede koop...mmmmm cocktails :-)))

Jammer van de antieke kast maar hopelijk wordt het keurig gerepareerd.

groetjes uit Chicago!

Petra zei

Jij kent je prioriteiten, cocktails mixen! LOL! Hopelijk wordt de kast mooi gemaakt.

Bibi zei

Dat hebben jullie mooi geregeld, die klusjesman van de president haha. Wij hebben ook een kleine tv, waar veel mensen hier om lachen want die vinden zo'n bullebak van een scherm heel normaal, maar ik ben blij dat onze tv niet zo aanwezig is.
Veel cocktail plezier trouwens met de blender, die komt zeker net op tijd ;-)

Bianca (Hollandranch) zei

Hopelijk wordt je kast netjes gerepareerd, wij zijn in de loop der jaren erg sceptisch geworden, veel mensen hebben een rijke fantasie. Wij hebben een buurman die voor de top formule 1 carburators heeft gebouwd en zelfs werd ingevlogen voor wedstrijden. Mmmm, hij heeft alleen nergens geld voor en zo zijn er nog een behoorlijk aantal mensen die voor beroemdheden hebben gewerkt. Hoe mooier het verhaal..... maar laat ik je niet ongerust maken, misschien is deze wel echt anders.