Amerika, the land of stars and stripes . The land of promise. The land of freedom. Voor ons…gewoon een geweldig vakantieland. Al vanaf 1993 komen we jaarlijks in Amerika. We hebben al vele rondreizen gemaakt en hebben ondertussen onze favoriete plekken waar we graag komen. Het ‘kriebelde’ al jaren….hoe zou het zijn om voor een paar jaar in Amerika te wonen? Nu, na zo veel jaar, is daar onze kans .

Daar waar wij al die jaren van hebben gedroomd is werkelijk geworden. Op 27 oktober 2009 zijn wij verhuisd naar Great Falls, Virginia. Een voorstad van Washington DC. We hebben daar bijna 4 jaar met veel plezier gewoond. Wat we echter niet hadden voorzien, is dat we naar Texas zouden verhuizen. Van een city life style naar een country life style... Our journey continues...

....en het gaat maar door! Vanaf half juli 2018 zullen wij wederom naar Amerika verhuizen voor een periode van 4 jaar. Back where we started...in the Washington DC area!

Deze site is bedoeld voor familie, vrienden, bekenden en andere geïnteresseerden. Op deze blog kunnen jullie vanaf nu alles lezen over ons leven aan de andere kant van de oceaan; oftewel 'Our life overseas'! Wij zouden het leuk vinden als je een berichtje of een reactie achterlaat.



zondag 20 december 2009

The day after...

Het sneeuwt niet meer. Het is eindelijk gestopt! Het resultaat? Er is bij ons in Great Falls 55,5 centimeter sneeuw gevallen. We hebben gelukkig geen stroomuitval gehad. We hadden voor de zekerheid wat zaklampen gekocht en hout voor de openhaard. Je weet tenslotte maar nooit. Gelukkig is het zondag en hoeven we niet weg. John moet morgen weer gaan werken en dat betekent sneeuw ruimen. Veel sneeuw ruimen! Op de foto hiernaast kun je zien, wat wij zagen nadat we de garagedeur geopend hadden. John is nu al een paar uur bezig. De overburen zijn met een heel handig apparaat bezig. Een soort stofzuiger voor sneeuw. Die blaast de sneeuw aan de zijkant weer weg. Zo'n handig apparaat hebben wij natuurlijk niet en John moet het helaas op de normale manier doen. Met een sneeuwschuiver. Dat valt nog niet mee. Hij is nu pas op de helft, die arme jongen. Ik help ook een beetje mee. Ik kan niet veel vanwege mijn rug, maar af en toe met een emmer in mijn hand haal ik de bovenste laag weg. De auto's kunnen nu de garage uit, maar daar blijft het nog even bij. Nu moet de oprit nog weggewerkt worden. Ze zijn al wel in de straat geweest om het een beetje sneeuwvrij te maken. Ook op de weg die naast ons ligt hoor ik al weer auto's rijden. Sneeuw is altijd prachtig, behalve als je er door heen moet en het sneeuwvrij moet maken. Wat een klus! Ondertussen maak ik wat foto's van John.

Na een break met een lekker bakje koffie, gaat John weer verder. Hij voelt al zijn spieren, maar is nog lang niet klaar. Het is ontzettend zwaar werk! De zon verdwijnt langzaam achter de bomen en het wordt flink glad op de oprit. John is niet te houden en maakt deze zware klus af. Al met al heeft John vandaag 90 kuub sneeuw geruimd! Grote klasse hoor, John!

7 opmerkingen:

Petra zei

Mooi is het, he? Maar inderdaad, dat ruimen! We hebben met zijn drieen ruim drie uur over onze oprit gedaan gisteren. Arme John!

Bianca (Hollandranch) zei

Vreselijk dat sneeuwruimen vooral waar je eroverheen gelopen hebt al (kan ik me nog herinneren van toen we in Ned. woonden ha ha)
Het ziet er echt prachtig uit, wat een enorm pak sneeuw zeg !
Misschien handig om toch een hout voorraad aan te leggen ? want als je moet stoken gaat er nog heel wat hout doorheen.

Anja zei

Wat een enorm pak sneeuw is er bij jullie gevallen. Dat sneeuwruimen was een hele klus voor John. Zo' n stofzuiger (snowblower) hebben wij ook, dan gaat het wel wat makkelijker.

Robert-Jan en Yvonne zei

Jemig, wat een klus zeg ... Het is wel echt een prachtig gezicht die sneeuw, en dan die prachtige blauwe lucht op de achtergrond ;-) !

Erica zei

Wat een stoere man heb jij toch! zoveel kuub sneeuw ruimen. Je kunt beter je eigen prive sneeuwruimer aanschaffen. Zo'n soort tractor. In de zomer kun je er je gras mee maaien en in de winter zet je er een schuiver voor, dan kun je sneeuwschuiven ........
Hopen dat het vannacht niet meer gaat sneeuwen, anders kan hij niet eens gaan werken.
Jij weet inmiddels ook waarom iedereen is gaan hamsteren ...... en dat zul jij de volgende keer ook vast doen haha.
Nogmaals, geniet ervan!!!

Marian zei

Ach, zo heb je toch wat te doen op zo'n saaie zondag ;-)
Hier vinden de jongens het keileuk, die sneeuw. En als ze dan jullie foto's zien,zijn ze jaloers dat hier niet zo veel gevallen is, dan konden ze 'n nóg grotere iglo bouwen..
Groetjes uit 'n wittig Doeve..

Pierre zei

En wij hier maar klagen als er 15 cm sneeuw is gevallen. Heel Nederland ligt plat.

Nou, John heeft in ieder geval goed zijn best gedaan!