Amerika, the land of stars and stripes . The land of promise. The land of freedom. Voor ons…gewoon een geweldig vakantieland. Al vanaf 1993 komen we jaarlijks in Amerika. We hebben al vele rondreizen gemaakt en hebben ondertussen onze favoriete plekken waar we graag komen. Het ‘kriebelde’ al jaren….hoe zou het zijn om voor een paar jaar in Amerika te wonen? Nu, na zo veel jaar, is daar onze kans .

Daar waar wij al die jaren van hebben gedroomd is werkelijk geworden. Op 27 oktober 2009 zijn wij verhuisd naar Great Falls, Virginia. Een voorstad van Washington DC. We hebben daar bijna 4 jaar met veel plezier gewoond. Wat we echter niet hadden voorzien, is dat we naar Texas zouden verhuizen. Van een city life style naar een country life style... Our journey continues...

....en het gaat maar door! Vanaf half juli 2018 zullen wij wederom naar Amerika verhuizen voor een periode van 4 jaar. Back where we started...in the Washington DC area!

Deze site is bedoeld voor familie, vrienden, bekenden en andere geïnteresseerden. Op deze blog kunnen jullie vanaf nu alles lezen over ons leven aan de andere kant van de oceaan; oftewel 'Our life overseas'! Wij zouden het leuk vinden als je een berichtje of een reactie achterlaat.



donderdag 10 december 2009

Avondje ambassade en kerstpakket!

Gisteravond zijn we naar een social geweest op de Nederlandse Ambassade. Deze werd georganiseerd door het militaire attaché. Ook werden er onderscheidingen uitegereikt; het officierskruis. Omdat normaal gesproken tijdens deze uitreikingen in het officiersverblijf traditioneel een glaasje jenever werd genuttigd, wordt ze ook wel het Jeneverkruis genoemd. Het wordt uitgereikt aan officieren met een aantoonbare diensttijd als officier van minimaal 15 jaar. Elke daaropvolgende 5 jaar wordt het jaartal op het onderscheidingsteken vervangen door 20, 25, 30 of 35. De baas van John was één van de mensen die een officierskruis kreeg. John heeft ook al eens zo'n onderscheiding mogen ontvangen. Na deze plechtige ceremonie en felicitaties, volgde de social. Deze avond had men voor een Indonesische rijsttafel gezorgd. Allerlei lekkere (en pittige) gerechten stonden klaar voor ons. Natuurlijk mocht de saté met kroepoek ook niet ontbreken. Het was heerlijk! We hebben dan ook gesmuld! Onder het genot van een wijntje heb ik weer nieuwe mensen leren kennen.

Tijdens die avond werd ook duidelijk dat er voor ons een kerstpakket klaar stond. Helemaal super natuurlijk! Door alle drukte hadden we daar helemaal niet aan gedacht. Na deze geslaagde middag/avond gingen we met 'ons presentje' naar huis. Zo benieuwd wat er in zou zitten. Eenmaal thuis aangekomen, konden we het niet laten en hebben gelijk de doos opengemaakt.
Wat een feest van herkenning; stroopwafels, banketstaaf (de enige echte!), van Melle snoepjes, Wilhelmina pepermunt, pepernoten, chocoladeletter, een Delftsblauwe koektrommel gevuld met speculaas, kaaskoekjes, Douwe Egberst koffie, een heuse kerststol, Sultana en nog veel meer. O ja, en twee theedoeken met een tulpenprint. Nou, wij komen zo de winter wel door! Kan niet wachten om aan al dat lekkers te beginnen!

6 opmerkingen:

Kristel Holsbeek zei

Das leuk een gezellige avond die afgesloten wordt met een prachtige pakket aan lekkers;-)

Karin zei

Leuke avond en dan nog zo'n lekker pakket! Bofferd!! :-)

groetjes uit Chicago!

Bibi zei

Wat een leuk pakket!:-) en nog Indonesisch eten ook, wat een mazzelaars!;-)

Bianca (Hollandranch) zei

O heerlijk, indonesisch eten en dan zo'n pakket super hoor !!

Anja zei

Leuk zo' n social op de Ambassade. Ik ben benieuwd of wij een zelfde kerstpakket krijgen.

Anja zei

Ja hoor, wij hebben vandaag eenzelfde kerstpakket ontvangen.