Amerika, the land of stars and stripes . The land of promise. The land of freedom. Voor ons…gewoon een geweldig vakantieland. Al vanaf 1993 komen we jaarlijks in Amerika. We hebben al vele rondreizen gemaakt en hebben ondertussen onze favoriete plekken waar we graag komen. Het ‘kriebelde’ al jaren….hoe zou het zijn om voor een paar jaar in Amerika te wonen? Nu, na zo veel jaar, is daar onze kans .

Daar waar wij al die jaren van hebben gedroomd is werkelijk geworden. Op 27 oktober 2009 zijn wij verhuisd naar Great Falls, Virginia. Een voorstad van Washington DC. We hebben daar bijna 4 jaar met veel plezier gewoond. Wat we echter niet hadden voorzien, is dat we naar Texas zouden verhuizen. Van een city life style naar een country life style... Our journey continues...

....en het gaat maar door! Vanaf half juli 2018 zullen wij wederom naar Amerika verhuizen voor een periode van 4 jaar. Back where we started...in the Washington DC area!

Deze site is bedoeld voor familie, vrienden, bekenden en andere geïnteresseerden. Op deze blog kunnen jullie vanaf nu alles lezen over ons leven aan de andere kant van de oceaan; oftewel 'Our life overseas'! Wij zouden het leuk vinden als je een berichtje of een reactie achterlaat.



vrijdag 4 december 2009

Bezoekje aan de kapper

Het is vandaag donderdag en dat betekent mijn eerste bezoekje aan de kapper. Die afspraak staat in de middag gepland. Dat kwam goed uit, want vandaag kreeg ik Yolanda op de koffie. Zij is de vrouw van Arnoud (een collega van John). Ik had lekker appeltaart gehaald en met een lekker bakje (oplos)koffie hebben we gezellig zitten kletsen. Zij moest vandaag ook naar de kapper. Ze heeft nog een foto van mijn kapsel genomen als voorbeeld voor haar kapper. Ik ben benieuwd naar het resultaat. Na een paar uur namen we afscheid en maakte ik mij klaar voor de trip naar Alexandria. Daar gebruiken ze ook Davines en ik wilde graag dezelfde kleur die ik nu heb, dus met mijn briefje met de kleurnummers en hoeveelheden (met dank aan Désirée) ben ik die kant op gereden. Ik rijd er in één keer naar toe. Dankzij de TomTom weliswaar; het zou ook stom zijn als ik verkeerd zou rijden. Ik heb goed naar de aanwijzingen geluisterd!

Na zo'n 50 minuutjes kwam ik aan bij de kapsalon. Van buiten ziet het er gezellig uit. Van binnen...tja, wat zal ik zeggen...ach, een suffige gezelligheid? Maar goed, daar kijk ik doorheen en ik vertrouw op de kapper die mijn haar gaat kleuren. Wat kan er tenslotte fout gaan. Ik geef hem 'het recept' notabene op een briefje cadeau. Na besproken te hebben wat er moet gebeuren, gaat hij beginnen. Ik speel op safe en laten we eerst maar eens kijken hoe het kleuren er aan toe gaat. De highlights en knippen komt de volgende keer wel weer. Dat kan er nog best mee door.

Na een tijdje met de kwast en kleur in de weer te zijn geweest, mag ik op een andere stoel gaan plaatsnemen. Er wordt mij gevraagd wat ik wil drinken en ik kies voor een watertje. Je weet nooit hoelang de koffie al in de pot zit. Met een boekje erbij kom ik de tijd door. Hé, de wekker gaat. Ik mag aan de wasbak plaatsnemen en mijn haar wordt door een dame uitgespoeld. Ik mag daarna weer terug op mijn plaats gaan zitten, totdat mijn kapper klaar is met zijn andere klant. Ondertussen zie ik glazen wijn voorbij komen. Dat had ik dus ook kunnen krijgen. Zeggen ze als ik bijna klaar ben en nog van mijn verfrissende water zit te nippen. Ach, dat is voor de volgende keer. Nou ja, ik moet natuurlijk ook nog dat hele stuk terugrijden. Water is ook best lekker!

Ik mag weer plaatsnemen en hij gaat aan de slag met de fohn en borstel. Het stylen gaat beginnen. Oké, dat gaat er dus iets anders aan toe, als ik gewend ben. Met de fohn dicht op mijn haar, zonder 'mondstuk' erop, is mijn haar binnen no time droog. Tja, wat wil je. Het begint er al een beetje pluizig uit te zien. Vervolgens komt er een krulbortsel in beeld. Met een diameter van bijna 10 centimeter. Zou hij maar één borstel hebben. Nou ja, ik krijg al door dat het stylen geen succes gaat worden. Na een tijdje is hij klaar. Hij vraagt nog of er haarlak op moet, maar als ik naar mijn kapsel kijk, sla ik dat deze keer maar over. Met een goede kleur, maar beetje pluizige kop, verlaat ik de kapsalon. 115 Dollar armer, maar wel met de goede kleur. Ik heb zelfs nog een discount gekregen van 20%, vanwege mijn eerste bezoek aan de kapsalon. Hieronder de foto's van het resultaat. De foto's zoals ik laatst bij Désirée ben weggegaan en de foto's van mijn kappersbezoek hier....zoek de verschillen...








Tja, dat mag duidelijk zijn, nietwaar? Al met al ben ik tevreden over mijn kleur, maar daar kon ook niet echt iets mis mee gaan. Het stylen daarintegen...was het stylen of alleen blowdryen? Geen idee, maar Natas gaat morgen weer lekker haar haartjes wassen en fohnen zoals zij het gewend is.

PS: Désirée, ik mis je hoofdhuidmassage, je kennis van het vak en gezelligheid nu al!

15 opmerkingen:

Robert-Jan en Yvonne zei

Haha ! Ik dacht dat je twijfelde of je een foto ging plaatsen; daar heb je je duidelijk prima overheen gezet ;-) !

Ik zal maar geen oordelen geven, ik ben zo iemand die het niet opvalt als iemand van donker naar licht laat verven (vraag maar aan mijn vrouw ...) ;-) !

Petra zei

Voortaan zou ik het echt wel dichterbij zoeken, Natasja. Ik raad mijn kapster Mona (Lofty Salon in Vienna) aan. Je hoeft hier echt niet bijna een uur te rijden om een goede kapper te vinden!

Petra zei

Daarmee wilde ik overigens niet zeggen, dat je er niet heel goed uitziet, natuurlijk :).

Joyce zei

Zelfs als je niet naar de andere kant van de wereld verhuist is het vinden van een kapper, tandarts, enz. moeilijk. Ik heb het zelf vorig jaar ondervonden, en vond gelukkig meteen een kapper waar ik heel tevreden mee ben.

Keep trying!!!! Je ziet er heel leuk uit.

DixieChick zei

Het zoeken naar een goede kapper klinkt mij zo bekend! Ik ben er na zoveel keer verhuizen stiekem wel een beetje moe van geworden. Net als van het zoeken naar een goede tandarts, een goede schoonheidsspecialiste etc. Het blijft een kwestie van veel verschillende mensen proberen.
Ik vind je haar er overigens wel mooi uit zien hoor! Misschien volgende keer inderdaad dichter bij huis proberen?

De Steijntjes zei

Ach je moet maar zo denken. De kleur is goed. Dat is het belangrijkste, want voor hetzelfde geld was het wel leuk geföhnd, maar was het kleuren mislukt:).

Hopelijk vind je een andere kapper in de buurt, die het meer naar je zin kan doen. Je ziet inderdaad wel verschil, maar dat valt meestal voor jezelf meer op als een ander.

Sonja zei

Altijd eng een nieuwe kapper.
Je haar zit best goed, maar je ziet het zelf meestal anders dan anderen je zien.
Kleur is prima, je ziet er erg leuk uit hoor!

Miranda zei

Ook ik heb een zelfde ervaring, terwijl jij nog in de big city woon....Hier knippen de klanten hun haar maar net een cm-tje en zo een wild kapsel...hmmm....vrees dat dat te veel gevraagd is voor hier. Slecht 1 x ben ik echt tevreden weg gegaan, maar nu ben ik als oud-kapster misschien ook te kritisch....Gelukkig dat jij er zelf nog wat mee kan, hahaha, net als mij leeft het kapsel van de kapper niet al te lang. Groetjes en ook jij een fijn weekeind!

Anja zei

De kleur is in ieder geval goed en dat is het belangrijkste. Als ik hier van de kapper af kom was ik meteen mijn haar en fohn het opnieuw.

Brin zei

Misschien moet je gewoon twee verschillende kappers uitzoeken zoals ik gedaan heb... Ik ga al jaren bij dezelfde kapper voor mijn highlights, ik laat ze in twee kleuren trekken en dat doet ie prima. Knippen laat ik dan bij een andere kapper doen die daar dan weer in uitblinkt. Wat het stylen betreft, kan je gewoon zelf veranderen, kleur en snit niet. Ik ben zelf enkel tevreden als ik het zelf gestyld heb ;)

Je kerstboom is heel mooi, ik hou ook enorm van die volle, rijkelijk versierde bomen ! De mijne pronkt al van 20 november ( ja, ik kon niet wachten...)

Brin zei

Zo te zien op de foto's had jij wel het geluk om een kapster te hebben die beide goed kan. Ik moet misschien naar Nederland komen om mijn haar te laten doen ;)

Petra zei

Hi hi hi, Moest wel lachen om je kapper verhaal. Zo herkenbaar. Ik had de 1e keer ook een cultuurschokje. Alleen de droogkappen al.....
Kan alleen maar zeggen, het went (na 5 jaar, ha ha ha)

Wens je alvast veel succes bij je nieuwe tandarts, dat valt namelijk ook in die categorie...

Chuck and Anneke's RV travels zei

Voor de tandarts hoef je hier niet te vrezen, daar ga je alleen maar op vooruit. Ik vind dat ze kleur hier ook heel goed doen.Vergeleken met mijn vriendinnen in Nederland is hun haar altijd doffer en droger.Styling is altijd moeilijk en meestal ben ik niet happy. Wij reizen door heel de USA en mijn haar gaat van kort naar lang omdat ik gewoon doodsbang ben van een nieuwe kapper.Jou haar ziet er prima uit, je gaat al een beetje op een Amerikaanse lijken. (LOL)

Groetjes,
Anneke, Brunswick,SC

Bianca (Hollandranch) zei

Ze fohnen het hier blijkbaar allemaal op de dezelfde manier ;-) straktrekken en dan valt het haar naar " binnen". Jou staat het goed maar mij helemaal niet. Ik vind je pony wel leuker nu dan voorheen.

Bibi zei

Iben blij voor je dat het met de kleur in elk geval goed is gegaan, behalve dat stylen dan. Denk je dat je teruggaat naar deze kapper? Of toch verder zoeken?
Die interieurs ja, daar moet ik ook nog steeds aan wennen haha