Amerika, the land of stars and stripes . The land of promise. The land of freedom. Voor ons…gewoon een geweldig vakantieland. Al vanaf 1993 komen we jaarlijks in Amerika. We hebben al vele rondreizen gemaakt en hebben ondertussen onze favoriete plekken waar we graag komen. Het ‘kriebelde’ al jaren….hoe zou het zijn om voor een paar jaar in Amerika te wonen? Nu, na zo veel jaar, is daar onze kans .

Daar waar wij al die jaren van hebben gedroomd is werkelijk geworden. Op 27 oktober 2009 zijn wij verhuisd naar Great Falls, Virginia. Een voorstad van Washington DC. We hebben daar bijna 4 jaar met veel plezier gewoond. Wat we echter niet hadden voorzien, is dat we naar Texas zouden verhuizen. Van een city life style naar een country life style... Our journey continues...

....en het gaat maar door! Vanaf half juli 2018 zullen wij wederom naar Amerika verhuizen voor een periode van 4 jaar. Back where we started...in the Washington DC area!

Deze site is bedoeld voor familie, vrienden, bekenden en andere geïnteresseerden. Op deze blog kunnen jullie vanaf nu alles lezen over ons leven aan de andere kant van de oceaan; oftewel 'Our life overseas'! Wij zouden het leuk vinden als je een berichtje of een reactie achterlaat.



zondag 7 maart 2010

Wat een heerlijke dag!

De voorspelling van een mooi zonnig weekend is uitgekomen. Wat een heerlijke dag was het vandaag. John is begonnen om alle takken die door de sneeuwstorm zijn afgebroken op te ruimen en klein te maken. We hebben voor de komende tijd genoeg haardhout. Ik ben lekker op deck gaan zitten en heb genoten van de zon. Eerst nog met een trui aan, maar het was zo warm, dat ik al snel in een blouse buiten kon zitten. Ik zat heerlijk uit de wind en met een boek erbij was het gewoon genieten. Ik was benieuwd hoe warm het was bij ons op het deck en heb even de temperatuur opgemeten. Nou, in de schaduw was het 18 graden en in de zon zo'n 24 graden. Zalig!!

Zelfs de squirrel had het naar zijn zin, want die lag languit op het deck bij het zwembad! Een waaghals, want met die grote roofvogels in de lucht was hij zo een makkelijke prooi voor ze. Maar hij heeft het overleefd, want na een tijdje besloot hij toch maar weer in de boom te klimmen! Morgen en overmorgen blijft het lekker weer. Zon en een heerlijke temperatuur van 16 graden. Later in de week blijft de temperatuur gelijk, maar de zon wordt ingeruild voor regenbuien. Tja, je kunt niet alles hebben!

Vanavond hebben we onze eerste QPB meeting. QBP staat voor Queens Birthday Party. Die gaan wij dit jaar met de andere Nederlanders organiseren. De voorgaande jaren bleek het ook al een groot succes. De collega's van John die hier al een paar jaar wonen en dit jaar weer naar Nederland gaan, dragen het stokje over aan de 'nieuwelingen'. Vanavond gaan we kijken waar het feest wordt gehouden, wie welke taak krijgt etc. Er moet een hoop geregeld worden en er komt best veel bij kijken. Ben benieuwd.

7 opmerkingen:

Bibi zei

Ja wat een heerlijke dag was het he? Hier ook al. Wordt koninginnedag bij jullie precies op 30 april gehouden of op een andere dag?

Natasja Valentijn zei

Hè Bibi,

Het wordt op 1 mei gehouden (raindate is 8 mei). We hopen dat de weergoden ons goed gezind zijn en dat 1 mei het feest door kan gaan. Ik heb er nu al zin in!
Doen jullie nog iets?

Kristel Holsbeek zei

Mooie fotos van het eekhoorntje, hij durft idd wel hé;-)

Robert-Jan en Yvonne zei

Ziet er goed uit ! Wat een extreme verschillen daar zeg, bij ons sneeuwt het gewoon op dit moment ...

Anja zei

Heerlijk om zo in het zonntje te lezen! Wij hadden vorige week zo'n zonnig weekend, echt genieten hoor.
Succes met alle voorbereidingen voor de Queens Birthday Party.

Bianca zei

Vandaag hier stortregens maar niet koud en morgen 25 graden en volop zon heerlijk ! super wat schattig die eekhoorn, vind het zulke leuke beestjes.

Petra zei

Schattig, die eekhoorn!