Amerika, the land of stars and stripes . The land of promise. The land of freedom. Voor ons…gewoon een geweldig vakantieland. Al vanaf 1993 komen we jaarlijks in Amerika. We hebben al vele rondreizen gemaakt en hebben ondertussen onze favoriete plekken waar we graag komen. Het ‘kriebelde’ al jaren….hoe zou het zijn om voor een paar jaar in Amerika te wonen? Nu, na zo veel jaar, is daar onze kans .

Daar waar wij al die jaren van hebben gedroomd is werkelijk geworden. Op 27 oktober 2009 zijn wij verhuisd naar Great Falls, Virginia. Een voorstad van Washington DC. We hebben daar bijna 4 jaar met veel plezier gewoond. Wat we echter niet hadden voorzien, is dat we naar Texas zouden verhuizen. Van een city life style naar een country life style... Our journey continues...

....en het gaat maar door! Vanaf half juli 2018 zullen wij wederom naar Amerika verhuizen voor een periode van 4 jaar. Back where we started...in the Washington DC area!

Deze site is bedoeld voor familie, vrienden, bekenden en andere geïnteresseerden. Op deze blog kunnen jullie vanaf nu alles lezen over ons leven aan de andere kant van de oceaan; oftewel 'Our life overseas'! Wij zouden het leuk vinden als je een berichtje of een reactie achterlaat.



donderdag 11 maart 2010

Nog één dag mooi weer...

Afgelopen zondag hebben we de eerste meeting gehad van de Dutch QBP. In deze vergadering hebben we de datum, locatie uitgekozen en zijn de taken verdeeld. Nu gaat het organiseren pas echt beginnen. We hebben er allemaal erg veel zin in. Iedereen is druk bezig om de emailadressen te verzamelen, zodat de gastenlijst compleet is en de uitnodigingen verstuurd kunnen worden. Er wordt druk over en weer gemaild en we zitten er helemaal in. Nog 6 weken te gaan en er moet nog best veel gedaan worden. Maar het gaat ons lukken, hoor. Ik ben zelf deze week bezig geweest om een header voor de blog te maken. De blog is vorig jaar in het leven geroepen door de Nederlanders die er toen nog waren. Er zijn nog een paar Nederlanders van die club die later dit jaar terug naar Nederland gaan. De site heette toen The McLean Dutchies. Nu komen wij niet allemaal uit McLean, dus het leek me leuk om iets nieuws te maken voor de blog. Ik had het idee aangedragen en iedereen vond het een goed idee en een leuke header. Zo leuk, dat deze nu ook verwerkt is in de uitnodiging. Ik heb de uitnodiging nog niet gezien, maar dat zal niet lang meer duren. Mijn eerste bijdrage aan het feest is hiermee een feit. Verder ga ik op de dag van de QBP party een fotoreportage maken. Deze zal natuurlijk ook op de blog van de QBP te zien zijn. Op deze blog kun je alles lezen over de vorderingen van ons feest. Verder help ik mee daar waar ze me nodig hebben.

Vanavond gaan we naar de Nederlandse Ambassade voor een meeting. Er is aansluitend een social. Voordat het zover is geniet ik nog even van het lekkere weer. De afgelopen dagen waren zalig! Rond de 18 à 20 graden. In het zonnetje was het zelfs nog warmer. Ook vandaag is de temperatuur heerlijk. Dit komt deels door de hoge luchtvochtigheid. Na vandaag nemen we even afscheid van de zon, want we krijgen een paar dagen regen over ons heen. Jammer hoor, maar we zijn natuurlijk de afgelopen dagen wel verwend en weet je…je went er zo snel aan!

Dit weekend gaat hier ook de klok een uur vooruit. Dan hebben we tijdelijk maar 5 uur tijdsverschil met Nederland. Daar gaat de klok pas op 28 maart een uur vooruit.

1 opmerking:

Bibi zei

Leuk joh! nou veel plezier met voorbereiden en de dag zelf natuurlijk. Ik kijk uit naar de foto's:-)