Amerika, the land of stars and stripes . The land of promise. The land of freedom. Voor ons…gewoon een geweldig vakantieland. Al vanaf 1993 komen we jaarlijks in Amerika. We hebben al vele rondreizen gemaakt en hebben ondertussen onze favoriete plekken waar we graag komen. Het ‘kriebelde’ al jaren….hoe zou het zijn om voor een paar jaar in Amerika te wonen? Nu, na zo veel jaar, is daar onze kans .

Daar waar wij al die jaren van hebben gedroomd is werkelijk geworden. Op 27 oktober 2009 zijn wij verhuisd naar Great Falls, Virginia. Een voorstad van Washington DC. We hebben daar bijna 4 jaar met veel plezier gewoond. Wat we echter niet hadden voorzien, is dat we naar Texas zouden verhuizen. Van een city life style naar een country life style... Our journey continues...

....en het gaat maar door! Vanaf half juli 2018 zullen wij wederom naar Amerika verhuizen voor een periode van 4 jaar. Back where we started...in the Washington DC area!

Deze site is bedoeld voor familie, vrienden, bekenden en andere geïnteresseerden. Op deze blog kunnen jullie vanaf nu alles lezen over ons leven aan de andere kant van de oceaan; oftewel 'Our life overseas'! Wij zouden het leuk vinden als je een berichtje of een reactie achterlaat.



zondag 22 november 2009

Skypen

We hebben geskypt! De meeste onder ons zullen er al heel lang mee communiceren, maar voor ons helemaal nieuw. Donderdagmiddag (rond 5 uur) hebben we geskypt met vrienden van ons. Wow, dit is helemaal te gek! Praten en elkaar kunnen zien...super toch! We hebben zo'n 3 kwartier zitten kletsen. Ik zei al tegen mijn vriendin; de volgende keer op zaterdag, met een wijntje erbij en het is net als vanouds... Alhoewel, dan moeten wij al in de middag beginnen met wijn drinken....pff, wat maakt het ook uit. It's 5 o'clock somewhere!

Vrijdag waren we allebei vrij en we zaten in de keuken, toen John een toontje hoorde op de computer en wat bleek...? Mijn ouders gingen skype eens testen en probeerden contact met ons te krijgen. Dus wij gelijk achter de computer. Zij konden ons wel zien, maar andersom helaas niet. Zwart beeld en ja, daar zit je niet op te wachten. We willen natuurlijk wel beeld. Dat moet nog even opgelost worden en daar hebben mijn ouders mijn broer voor. Die weet waarschijnlijk wel wat er aan de hand is.

Nu we eenmaal skype hebben gebruikt, gaan we helemaal los. Ik spreek met Monique af voor zondag. Dan geeft Matthijs zijn feestje ter ere van zijn verjaardag. (hij is maadag de 23e jarig). De meeste zullen er wel zijn. Dat blijkt later ook wel, want naast de felicitaties aan Matthijs, hebben we gezellig zitten kletsen. Met Monique natuurlijk; Roland was druk met het verzorgen van de catering...we hebben heel wat lekkers voorbij zien komen. Ook met Jaap en Désirée hebben we gezellig bijgekletst. Dat doet ons wel goed. Jullie even zien en horen. Laurent en Cathy waren ook van de partij en als laatste nog even gebabbeld met Joop en Conny. De kinderen konden zich ook even los maken van het spelen en kwamen ook nog even zwaaien voor de camera. Overdag (mijn tijd) kan ik niet skypen, want op die van mij zit geen webcam. Misschien maar even een webcam kopen. Nog even geduld dus voor het skypen overdag. Tja, skype...al veel over gehoord en nu we het in praktijk hebben gebracht moet ik zeggen: Helemaal te gek!

Wat betreft het mysterie van vorige keer....De meeste hebben 'gegokt' op een wasbeer, dus daar gaan we maar van uit. Tot nu toe is het bij een eenmalig bezoek gebleven. Gelukkig. Hoe leuk ook al die dieren zijn, hetgeen wat ze achterlaten is toch iets minder.

7 opmerkingen:

Pierre zei

Ik zal deze week eens gaan testen wat er aan de hand is met de webcam van pa en ma.
Kan ik gelijk testen of die van mij het goed doet.

Komt goed.

Petra zei

Geweldig niet Skype?
Wij hebben zelf voor $35,- per jaar via Skype onbeperkt bellen naar Nederland. (Gewone landlijnen zeg maar.)

Anja zei

Ja, geweldig dat skypen. Ik skype bijna dagelijks met de een of ander uit Nederland.
Toen wij net verhuisd waren heb ik " iedereen" een rondleiding met de webcam door ons huis gegeven. Zo hadden ze een beetje een idee waar wij terecht waren gekomen.

De Steijntjes zei

Leuk dat het skypen zo goed bevalt. Wij gebruiken het nu ook al een jaar en vinden het geweldig.

Maar je kunt ook skypen zonder beeld hoor! Dan ben je eigenlijk gewoon aan het bellen :)).

Mijn mannetjes is nu voor zaken in Nieuw Zeeland en we skypen ook geregeld. Ideaal scheelt een hoop kosten. Daar heeft hij ook geen webcam. Maar ik moet zeggen, met webcam is wel leuker!

Zo te lezen krijgen jullie het nog druk met al je vrienden en familie hier in Nederland.

Het ziet er fantastisch uit, jullie huis, de auto's. Zo te zien zijn jullie al aardig ingeburgerd daar!!

Fijn ook dat wij mogen meegenieten!!

Ik kan mij herinneren dat jullie ook een keer in de winter naar New York zijn geweeest? Wij (vriendin en ik) gaan eind januari. Ik zal jouw geweldige foto's maar nog eens gaan bekijken om wat ideeen voor de fotograferen op te doen. Jouw foto's zijn echt origineel en vanuit hele interessante hoeken genomen.Om jaloers van te worden :).

Petra zei

Ja, heel handig, dat skypen! Hopelijk werkt de webcam van je ouders weer gauw, met beeld is toch leuker.

Bianca (Hollandranch) zei

Inderdaad handig dat Skypen maar pas op voor een skype update, toen ik die op mijn computer had geinstalleerd hadden we -zodra skype automatisch verbinding maakte- geen internet meer (en dus ook geen Skype). We hebben nu alleen nog Skype op Hans zijn computer (Apple) want ik krijg het niet meer goed op de mijne en heb Skype moeten deinstalleren.
Maar het is zeker leuk met webcam.

Anja zei

Natasja, je hebt een Creatieve Blog Award van mij gekregen. Op mijn weblog lees je er meer over.