Amerika, the land of stars and stripes . The land of promise. The land of freedom. Voor ons…gewoon een geweldig vakantieland. Al vanaf 1993 komen we jaarlijks in Amerika. We hebben al vele rondreizen gemaakt en hebben ondertussen onze favoriete plekken waar we graag komen. Het ‘kriebelde’ al jaren….hoe zou het zijn om voor een paar jaar in Amerika te wonen? Nu, na zo veel jaar, is daar onze kans .

Daar waar wij al die jaren van hebben gedroomd is werkelijk geworden. Op 27 oktober 2009 zijn wij verhuisd naar Great Falls, Virginia. Een voorstad van Washington DC. We hebben daar bijna 4 jaar met veel plezier gewoond. Wat we echter niet hadden voorzien, is dat we naar Texas zouden verhuizen. Van een city life style naar een country life style... Our journey continues...

....en het gaat maar door! Vanaf half juli 2018 zullen wij wederom naar Amerika verhuizen voor een periode van 4 jaar. Back where we started...in the Washington DC area!

Deze site is bedoeld voor familie, vrienden, bekenden en andere geïnteresseerden. Op deze blog kunnen jullie vanaf nu alles lezen over ons leven aan de andere kant van de oceaan; oftewel 'Our life overseas'! Wij zouden het leuk vinden als je een berichtje of een reactie achterlaat.



zaterdag 7 november 2009

Our 'new' car!

Na dagen van searchen op het internet en de talloze bezoekjes aan de autodealers hebben we eindelijk onze eerste geschikte auto gevonden. Het is een Volkswagen Touareg geworden. We zijn er helemaal happy mee. Het is een tweedehands auto, maar hij ziet er erg goed uit; zowel van binnen als van buiten in een erg goede staat. Waarom deze VW Touareg? Nou, de kleur (antraciet) stond ons erg aan, het is een V8, lederen bekleding, navigatiesysteem, een camera voor het achteruit rijden (erg handig), nieuwe banden, CD wisselaar, eigenlijk te veel om op te noemen. We hebben de auto ook bij een officiële Volkswagen dealer gekocht. De auto heeft de status Pre-owned certified; dat wil zeggen 2 jaar volledige garantie (net als bij een nieuwe auto). Ik heb altijd bij een Volkswagendealer gewerkt, dus de auto is mij wel bekend. OK, het is een benzineslurper.....maar hé, onze eerste VW Touareg!



Nog wat goed nieuws...de container is afgelopen donderdag (de 5e) gearriveerd en ook die dag al vrijgegeven. Morgen, zaterdag dus, krijgen we eindelijk al onze spullen. Ze komen rond een uur of acht en zijn als het goed is in één dag klaar. We hadden niet verwacht dat het zo snel zou gaan. Op 9 oktober vertrok de container bij ons huis richting Amerika en na 4 weken komt hij naar ons huis in Great Falls. Vandaag zijn we dan ook aan de slag gegaan in het huis. De afgelopen dagen stonden in het teken om een geschikte auto te vinden. Dus het was even doorwerken, maar het belangrijkste hebben we schoongemaakt. De keuken ziet er weer fris uit. De vloeren zijn gedweild en we weten ongeveer wel waar alles moet komen te staan. Er zal morgen continue in en uit het huis gelopen worden, dus dan moeten we toch alles weer een sopje geven, maar we zijn er klaar voor.

De poezen hebben inmiddels het huis ook verkend. Het is allemaal nieuw voor ze, dus het was weer een mooi schouwspel om te zien hoe ze door het huis hebben gelopen. Morgen laat ik ze op de kamer zitten, want het wordt een drukke dag met allerlei mensen die door ons huis lopen. Zondag gaan we voor onze tweede wagen kijken. Dit keer bij de baas van John. Hij heeft een Ford Escape te koop aangeboden en heeft ons als eerste benaderd. Wie weet zijn we na zondag helemaal gesetteld met de auto's. Dan ons eigen plekje nog inrichten en dan kunnen we eindelijk een beetje rust vinden. Vanavond maar eens op tijd naar bed, want het wordt een lange dag morgen.

9 opmerkingen:

Petra zei

Voor jullie voelt het als "eindelijk", maar ik vind het bewonderenswaardig hoe snel het allemaal gaat. Meestal duurt het toch wel een stuk langer. Gefeliciteerd met de auto en succes met het uitpakken.

Petra zei

Trouwens, als jullie geinteresseerd zijn, is er zaterdag een "Nederlandse" bijeenkomst:
Beste Nederlanders in N-Virginia,

Zin om gezellig een borrel te drinken met andere Nederlanders.....

Dat kan op zaterdagavond 7 november! Wij organiseren die avond vanaf 8.30 pm een borrel in Clyde's. Iedereen is welkom dus stuur deze email door naar andere Nederlanders of Nederlandstalige.
Laat ons even weten of je komt.

CLYDE'S OF TYSONS CORNER
8332 Leesburg Pike, Vienna, VA 22182
Phone (703) 734-1901
http://www.clydes.com/main/Find_Us.cfm?Section=Cl_Tysons_Corner_123_Vienna

Tot 7 november!

Karen Douw
703-272-3684

Anja zei

Jullie container is er inderdaad heel snel. Fijn hoor, lekker je eigen spullen, een eigen plekje en ook nog een auto. Geniet ervan en succes morgen!!

Petra zei

Helemaal goed de auto, ha ha ha!
Wij hebben namelijk precies dezelfde ;-) Zelfde kleur ook nog, alleen hebben wij bruine bekleding.
Veel veilige km's gewenst!

En succes met het uitpakken en inrichten!

Bibi zei

Wat gaat dat allemaal soepel en snel, fijn hoor! Ik kan me wel herinneren dat toen Scott een paar jaar geleden terug naar de US verhuisde, het veel langer duurde voor dat zijn container aankwam.
Mooie auto hoor!

Monique zei

Mooie auto!

Ik moet weer grinniken, want na het advies om Great Falls te bezoeken (waar wij dus ook op Petra's advies waren), krijg je nu de uitnodiging voor Clyde's.

Wij gingen na ons bezoek aan Great Falls met Petra en Rick eten bij ... Clyde's ;-)

Jullie hebben het echt druk nu alles tegelijk komt, maar het klinkt allemaal erg goed!

Robert-Jan en Yvonne zei

Dat is lekker zeg, alles al zo snel !! En een prachtige auto; toch nog iets om Europa in gedachten te houden ;-) ! Een echte VW !

Bianca (Hollandranch) zei

Dat is zeker snel die container, heerlijk hoor om je eigen spullen weer om je heen te hebben in je huis (zullen de katten ook wel fijn vinden)

Fam. Segeren zei

Hoihoi,

Succes met alles uitpakken! Op dit soort momenten zie je weer hoeveel spullen je hebt..
Mooie auto trouwens! Tja kan ook niet anders hè, VW ;-)

Groetjes