Amerika, the land of stars and stripes . The land of promise. The land of freedom. Voor ons…gewoon een geweldig vakantieland. Al vanaf 1993 komen we jaarlijks in Amerika. We hebben al vele rondreizen gemaakt en hebben ondertussen onze favoriete plekken waar we graag komen. Het ‘kriebelde’ al jaren….hoe zou het zijn om voor een paar jaar in Amerika te wonen? Nu, na zo veel jaar, is daar onze kans .

Daar waar wij al die jaren van hebben gedroomd is werkelijk geworden. Op 27 oktober 2009 zijn wij verhuisd naar Great Falls, Virginia. Een voorstad van Washington DC. We hebben daar bijna 4 jaar met veel plezier gewoond. Wat we echter niet hadden voorzien, is dat we naar Texas zouden verhuizen. Van een city life style naar een country life style... Our journey continues...

....en het gaat maar door! Vanaf half juli 2018 zullen wij wederom naar Amerika verhuizen voor een periode van 4 jaar. Back where we started...in the Washington DC area!

Deze site is bedoeld voor familie, vrienden, bekenden en andere geïnteresseerden. Op deze blog kunnen jullie vanaf nu alles lezen over ons leven aan de andere kant van de oceaan; oftewel 'Our life overseas'! Wij zouden het leuk vinden als je een berichtje of een reactie achterlaat.



woensdag 11 november 2009

Onze spullen zijn gearriveerd!

Wat is het snel gegaan....onze container is gearriveerd en heeft er maar 4 weken over gedaan. Afgelopen zaterdag moesten we om 8 uur in het huis aanwezig zijn. Het blijft spannend; is alles nog heel, zijn er geen spullen kapot... Ze waren met vier mannen en begonnen gelijk te lossen. Jeetje, wat werken die mannen hard. Om 12 uur stond alles binnen. De grote spullen, zoals meubels, hebben ze ngelijk op de juiste plaats gezet. Verder moesten we aangeven wat we waar wilden hebben. John had buiten een soort bureau gemaakt en kon zo alles aanvinken wat er naar binnen werd gebracht. De dozen hebben we op de juiste kamers laten zetten. We hebben besloten om die de komende dage op ons gemak uit te pakken. Wel maken we de dozen open met breekbare spullen om te kijken of er niets gebroken is. Tot nu toe is onze antieke kast aan de zijkant een beetje gespleten en er is een plankje van de buffetkast gebroken. Zo op het zicht blijkt het allemaal wel mee te vallen.

Het is een raar gezicht om onze meubels in ons nieuwe huis te zien staan. Het is vertrouwd, maar aan de andere kant ook weer niet. De basis staat; nu nog een beetje sfeer maken en dan is het net als thuis!



Klik hier voor alle foto's: http://picasaweb.google.com/Our.life.overseas/ContainerIsGearriveerd


Zaterdagavond ben ik naar een Dutch Borrel geweest bij Clyde's. Samen met Patty en Yolanda (vrouwen van collega's van John). Leuk om te zien dat er toch best veel Nederlanders in de buurt wonen. Zo heb ik met meerdere Nederlandse vrouwen kennis gemaakt. Ook Petra was er. Zij heeft een blog en reageert vaak op mijn berichten. Grappig dat je elkaar nu 'in het echt' ontmoet. Ook waren er nog meer vrpouwen van collega's van John. Het was erg gezellig en met een lekker wijntje en live muziek was het een geslaagde avond. Wie gingen er weer als laatste weg.....juist de 'defensie' club. Dus vrienden in Nederland...het is hier dus hetzelfde als thuis. Ook hier gaan we als laatste weg!

Zondag zijn we naar de baas van John geweest om de auto te bekijken. Hij heeft een Ford Escape. De kleur is zwart en we zijn een eindje gaan rijden. De auto is prima voor woon/werk verkeer. We hebben dan ook besloten om de auto over te nemen. Inmiddels hebben we ook de license plate (kentekenplaat) en verzekering geregeld. Ons wagenpark is nu compleet.


(Klik http://picasaweb.google.com/Our.life.overseas/DeFordEscape voor alle foto's)

Na een mooie zachte dag, is er nu een regenfront aangekomen. Dit naar aanleiding van orkaan Ida. Nog even wat dagen met regen, maar zondag wordt er beter weer verwacht; 21 graden en zonnig! Heerlijk toch!
Zaterdag (14 november) gaan we het hotel verlaten en naar ons nieuwe huis. Dat zal wel even wennen worden. Nieuwe geluiden, nieuwe omgeving...spannend! Ook gaan we zaterdag de Volkswagen Touareg ophalen. Al met al een drukke, maar leuke dag!

5 opmerkingen:

Robert-Jan en Yvonne zei

Nou, een spannend weekend dus voor de boeg. De katten zullen ook wel blij zijn dat jullie weer lekker bij hen komen ;-) ! Als wij een weekje weg zijn geweest, zijn ze bij ons verschrikkelijk aanhankelijk die eerste dagen. Nou ja, jij zag ze natuurlijk tussendoor steeds, dus dat zal anders zijn. Veel succes !

Bianca (Hollandranch) zei

Wat een dozen komen er dan uit zo'n container he ? ha ha
Lekker om je eigen spullen weer om je heen te hebben en van je huis een thuis te maken.
Veel plezier zaterdag !

Petra zei

Wauw, morgen al, dat is snel gegaan! Veel plezier in jullie nieuwe huis! Leuk je ontmoet te hebben en volgende keer kletsen we gewoon meer.

Anja zei

Fijn om je eigen spullen weer om je heen te hebben!!
Veel woonplezier in jullie nieuwe huis!!

Kristel Holsbeek zei

Fijn om alles al zo snel terug te hebben. Hopelijk ben je snel goed geinstalleerd...veel plezier!!