Amerika, the land of stars and stripes . The land of promise. The land of freedom. Voor ons…gewoon een geweldig vakantieland. Al vanaf 1993 komen we jaarlijks in Amerika. We hebben al vele rondreizen gemaakt en hebben ondertussen onze favoriete plekken waar we graag komen. Het ‘kriebelde’ al jaren….hoe zou het zijn om voor een paar jaar in Amerika te wonen? Nu, na zo veel jaar, is daar onze kans .

Daar waar wij al die jaren van hebben gedroomd is werkelijk geworden. Op 27 oktober 2009 zijn wij verhuisd naar Great Falls, Virginia. Een voorstad van Washington DC. We hebben daar bijna 4 jaar met veel plezier gewoond. Wat we echter niet hadden voorzien, is dat we naar Texas zouden verhuizen. Van een city life style naar een country life style... Our journey continues...

....en het gaat maar door! Vanaf half juli 2018 zullen wij wederom naar Amerika verhuizen voor een periode van 4 jaar. Back where we started...in the Washington DC area!

Deze site is bedoeld voor familie, vrienden, bekenden en andere geïnteresseerden. Op deze blog kunnen jullie vanaf nu alles lezen over ons leven aan de andere kant van de oceaan; oftewel 'Our life overseas'! Wij zouden het leuk vinden als je een berichtje of een reactie achterlaat.



donderdag 28 april 2011

Storm over Amerika

Om het thuisfront gerust te stellen, vandaag een blog over de tornado’s die Amerika teisteren. Onlangs schreef ik nog over de tornado’s in North Carolina, maar gisteren kreeg de staat Alabama, die het zwaarst werd getroffen, het flink te verduren. De tornado’s hebben daar een ravage aangericht en er zijn al 130 doden te betreuren. In de staat Mississippi waren 32 doden, Georgia trof elf doden aan, Tennessee zes. Het dodental stijgt waarschijnlijk nog verder, omdat de tornado's nog tot vrijdag door de VS razen. Ik las net trouwens dat er in Virginia 8 mensen zijn omgekomen. De National Weather Service (NWS) had tot dusver al voorlopige berichten over bijna driehonderd tornado's. In Bristow is heeft een tornado ook de grond geraakt. In Bristow gaan wij altijd naar concerten, dus zo ver is dat niet bij ons vandaan. Ook op Andrews Airforce Base heeft een tornado de grond geraakt. Deze vliegbasis ligt op zo’n 3 kwartier rijden van ons uit. Wij hadden gisteren ook een Tornado Watch. Uit voorzorg hadden we alle ramen maar dicht gedaan, hoe lekker de frisse wind door het huis ook was. Je weet immers maar nooit. De ‘alarmbellen’ op televisie waren ook continue aanwezig. Nieuwszenders gaven extra berichtgevingen. Zo werden we goed op de hoogte gehouden van de baan van mogelijke tornado’s. Op een gegeven moment was het droog en het was nog erg lekker buiten. We hebben nog even buiten gezeten. Achteraf is het bij ons gelukkig meegevallen, hoewel de tornado watch tot de volgende ochtend zou duren.

Vandaag zijn er weer verschillende waarschuwingen afgegeven. Zelfs net nog voor onze omgeving. 10:00 a.m. update: Een ‘severe thunderstorm’ bij Dulles met een hoge windsnelheid die aannemelijke schade kan aanrichten. Daarbij stond ‘Great Falls, Potomac, Rockville, Olney in path’, met andere woorden…wij zitten in de baan van de storm. Ik blijf maar lekker binnen zitten. Lijkt me wel verstandig. Gelukkig worden we op alle manieren op de hoogte gehouden. Via TV, via Apps op de Iphone en op de radio. De tornado watch is verlengd tot 3 uur vanmiddag. De mannen die het beton bij het zwembad zouden komen repareren/vervangen hebben al laten weten dat ze volgende week komen i.v.m. het slechte weer van vandaag. Heel begrijpelijk, natuurlijk.

Ik zit nog wel op een nieuwe boiler te wachten. Een tweede ochtend opstaan met een koude douche. Ik hoop wel dat ze vandaag komen, want het is behelpen hoor, als je geen warm water hebt. Mijn probleem is niet te vergelijken met de mensen die geen huis meer hebben door de tornado’s, daar ben ik me van bewust. Het neemt niet weg dat het toch erg vervelend is. Terwijl ik dit schrijf begint het langzaam weer op te klaren. Nog wel bewolkt, maar het is droog en de harde wind is gaan liggen. Ik hoop dat ik snel weer wat zonnige foto's kan plaatsen en over andere leuke dingen kan schrijven. Laten we hopen dat de storm nu verder getrokken is en niet nog meer schade aanricht.

Geen opmerkingen: