Amerika, the land of stars and stripes . The land of promise. The land of freedom. Voor ons…gewoon een geweldig vakantieland. Al vanaf 1993 komen we jaarlijks in Amerika. We hebben al vele rondreizen gemaakt en hebben ondertussen onze favoriete plekken waar we graag komen. Het ‘kriebelde’ al jaren….hoe zou het zijn om voor een paar jaar in Amerika te wonen? Nu, na zo veel jaar, is daar onze kans .

Daar waar wij al die jaren van hebben gedroomd is werkelijk geworden. Op 27 oktober 2009 zijn wij verhuisd naar Great Falls, Virginia. Een voorstad van Washington DC. We hebben daar bijna 4 jaar met veel plezier gewoond. Wat we echter niet hadden voorzien, is dat we naar Texas zouden verhuizen. Van een city life style naar een country life style... Our journey continues...

....en het gaat maar door! Vanaf half juli 2018 zullen wij wederom naar Amerika verhuizen voor een periode van 4 jaar. Back where we started...in the Washington DC area!

Deze site is bedoeld voor familie, vrienden, bekenden en andere geïnteresseerden. Op deze blog kunnen jullie vanaf nu alles lezen over ons leven aan de andere kant van de oceaan; oftewel 'Our life overseas'! Wij zouden het leuk vinden als je een berichtje of een reactie achterlaat.



woensdag 27 april 2011

Lekkage nr. 2

Vrijdag kwam John weer thuis uit Nederland. We hebben samen nog gezocht naar de eventuele oorzaak van de lekkage. We konden niets vinden. John had het kraantje opengezet van het toilet, omdat we dachten dat het daar niet aan lag. Na een tijdje hoorden we het weer druppen, dus het kwam toch daar vandaan. Op de één of andere manier is het reservoir overgelopen (wat eigenlijk niet zou mogen gebeuren) en het water is op de vloer terecht gekomen. Vervolgens is het water onder de pot gekomen en is zo tussen het plafond gekomen. De toiletpot is niet zoals wij dat in Nederland doen, netjes afgekit, dus het water kon daar makkelijk langs. Afin, vandaag zitten we nog steeds te wachten op een klusjesman die alles moet komen repareren. Onze huurbaas had gezegd dat er maandag iemand kon bellen die dan langs zou komen, maar het is stil gebleven. Is het zo moeilijk om dit te regelen voor ons. Oké, hij zit zelf in Californië, maar dat wil niet zeggen dat hij niets kan regelen. Zo vermoeiend als je afhankelijk bent van anderen.

De afgelopen dagen is het heerlijk warm geweest. Zondag was het zelfs over de 30 graden. In de zon achter op het deck leek het nog warmer. Ik wilde wel eens weten hoe warm het bij ons achter was en had een temperatuurmeter buiten gezet. Het duurde niet lang of het gaf al 41 graden aan. We hebben dan ook lekker onder de gazebo gezeten met de fan (waaier) aan. Heerlijk! Maandag en dinsdag was het nog steeds genieten. Het enige nadeel zijn de vervelende stinkbugs. Ik weet het, ik heb er al vaker over geschreven, maar die beestjes maken me helemaal gek. Er zitten er zo veel in huis, dat wil je niet weten. Ik heb er een dagtaak aan om ze te verwijderen. Als je denkt dat je ze allemaal hebt gehad, dan is er weer een nieuwe ‘ploeg’ tevoorschijn gekomen. De Amerikaanse Nationale Plagen Management Associatie waarschuwt Amerikanen voor een flinke plaag, want de populatie is fors groter dan vorig jaar. Ik weet niet wat we dit jaar moeten verwachten, want vorig jaar was het al verschrikkelijk. Ik heb nog liever te maken met muggen, want daar kan ik me tegen insprayen. Tegen de stinkbugs kun je zo weinig doen. Probleem is dat ze geen natuurlijke vijanden hebben en er geen specifieke pesticiden zijn voor de beesten. John en ik zijn gisteren dan wederom weer op jacht geweest om de stinkbugs te vangen. We liepen nog even naar de basement en ook daar zaten ze ook tegen de ramen aan. We vroegen ons af waar ze toch langs naar binnen komen. John nam een kijkje in het hok waar o.a. de boiler staat, want misschien kwamen ze daar langs binnen. In het hok geen stinkbug te zien, maar wel heel veel water….NEE! Niet weer een lekkage, hè! Maar jawel hoor. De vloer stond blank en het was inmiddels ook de kamer ingelopen, tenminste onder de vloerbedekking. Zo op het blote oog zagen we niets aan de vloerbedekking, maar bij nader inspectie bleek het door en door nat te zijn. Een tweede lekkage in één week tijd. Gaat lekker zo! John heeft een soort van barricade gemaakt om het water tegen te houden. We willen niet dat er nog meer in de kamer stroomt. Daarnaast heeft hij de boiler afgesloten. Het lekt nog wel, maar al iets minder als daarvoor. Maar ja, geen boiler betekent ook geen warm water. Dat heb ik vanochtend wel gemerkt met douchen! IJskoud natuurlijk!! Ik ben hier helemaal niet blij mee, dat begrijpen jullie wel!

Inmiddels is er een monteur geweest, maar de boiler kan niet gemaakt worden. Dat wordt dus een nieuwe. We zitten nu te wachten op een reactie van onze huurbaas. Die is niet zo snel! Onze geduld raakt op en we worden moe van de gebreken die het huis nu gaat vertonen. Nou ja, als het zwembad maar niet leeg loopt. Die gaat volgende week open! Over het zwembad gesproken…morgen komen ze de betonnen platen repareren/vervangen. Die zijn helemaal verzakt. Nou ja, wederom een dagje thuis!

9 opmerkingen:

Karin zei

Allemachtig wat een ellende! Het zit jullie niet mee in dat huis. Hopelijk wordt het snel gerepareerd!! Ik hoorde dat de stinkbugs ook hier in Illinois zijn gesignaleerd en een plaag kan worden. Ik heb ze nog niet gezien......hopelijk blijft dat zo want het lijkt me vreselijk!!! Sterkte met alles!

Petra zei

Oe, wat irritant, dat die huisbaas zo langzaam is! Ik hoop, dat jullie gauw weer warm water hebben. Je bent altijd welkom om hier te douchen, maar het is wel een beetje ver weg, misschien.

Bianca zei

Tjonge wat een onderhoud heeft jullie huis ineens nodig, heel vervelend allemaal. En met lekkages en warm weer moet je nog oppassen dat het niet vies gaat ruiken in huis (en bugs zijn dol op warm en vochtig ook nog) Voor dat het hier zo erg wordt hoop ik dat ons andere huis staat hoor pff

Anja zei

Wat een ellende die lekkage's. Vervelend dat je van zo'n huisbaas afhankelijk bent, hopelijk reageert hij snel.

Teleton zei

De huurbaas zal zo langzamerhand ook wel nattigheid voelen, zeg. D'r moet flink wat gebeuren, jammer dat jullie daar allemaal achteraan moeten. Maar, gelukkig heb je er wel mooi weer bij, dat scheelt enorm....;-)

Syllvia zei

pffff, dat is balen met die gebreken in huis!
Wij hebben een spiksplinter nieuw appartement gehuurd in belgie, onze huurbaas noemt ons ook de testpersonen, want over 3 jaar gaat hij hier zelf wonen.
Het valt nog mee, maar er is iets met de verwarming en warm water, waardoor ik ook steeds thuis zit te wachten op een monteur.... grrrr

groetjes Sylvia (fl forum)
ps. 'k zag je man op het Alles Amerika forum, en wat blijkt hij 'kent'mijn man:) toeval he

Sonja zei

Jesses wat een narigheid, twee lekkages en dan die rot bugs. Lees nu op twitter dat je binnen moet blijven vanwege het verwachte slechte weer. Het kan eigenlijk alleen maar beter worden, dat hoop ik van harte voor jullie.

plat dak vervangen zei

goed artikel.

plat dak vervangen zei

leuk verhaal om te lezen