Amerika, the land of stars and stripes . The land of promise. The land of freedom. Voor ons…gewoon een geweldig vakantieland. Al vanaf 1993 komen we jaarlijks in Amerika. We hebben al vele rondreizen gemaakt en hebben ondertussen onze favoriete plekken waar we graag komen. Het ‘kriebelde’ al jaren….hoe zou het zijn om voor een paar jaar in Amerika te wonen? Nu, na zo veel jaar, is daar onze kans .

Daar waar wij al die jaren van hebben gedroomd is werkelijk geworden. Op 27 oktober 2009 zijn wij verhuisd naar Great Falls, Virginia. Een voorstad van Washington DC. We hebben daar bijna 4 jaar met veel plezier gewoond. Wat we echter niet hadden voorzien, is dat we naar Texas zouden verhuizen. Van een city life style naar een country life style... Our journey continues...

....en het gaat maar door! Vanaf half juli 2018 zullen wij wederom naar Amerika verhuizen voor een periode van 4 jaar. Back where we started...in the Washington DC area!

Deze site is bedoeld voor familie, vrienden, bekenden en andere geïnteresseerden. Op deze blog kunnen jullie vanaf nu alles lezen over ons leven aan de andere kant van de oceaan; oftewel 'Our life overseas'! Wij zouden het leuk vinden als je een berichtje of een reactie achterlaat.



zaterdag 9 april 2011

Drama's....

Ik dacht dat we gisteren hier een drama hadden met de mogelijke 'government shutdown', maar wat er vandaag in Nederland heeft afgespeeld…dat is pas heftig. Op het moment dat ik dit schrijf zijn er 7 doden en 15 gewonden. Eén dwaze gek die onschuldige mensen in koelen bloede vermoord. Dat is ongelooflijk, onbegrijpelijk en onvergeeflijk. Daar word ik stil van, wat een vreselijke toestand! Tja en dan ons ‘drama’ hier. De government shutdown… Daarmee wordt bedoeld dat de overheid geen 'niet-essentiële' diensten kan verlenen, simpelweg omdat er geen geld voor is. Alleen de brandweer, politie, de wegendiensten en nog zo wat instanties blijven werken, de rest sluit. Overigens hoeft een shutdown niet te betekenen dat de rekeningen letterlijk leeg zijn, het heeft er mee te maken dat wetgevende instanties in de Verenigde Staten geen akkoord bereiken over hoe bepaalde onderdelen van de overheid worden gefinancieerd. De Republikeinse meerderheid in het Congres van de Verenigde Staten werden het maar niet eens met president Obama over hoe men de overheid kan blijven financieren. Kern van de zaak is dat er flink bezuinigd moest worden op de overheidsuitgaven, maar er was nog altijd geen overeenstemming bereikt over de hoogte van het te bezuinigen bedrag, en waar dan bezuinigd moest worden. De Republikeinen wilden meer bezuinigen dan Obama. En omdat de onenigheid maar voortduurde, had het Witte Huis haar instanties afgelopen nacht voorbereid op een (tijdelijke) shutdown. Om een paar voorbeelden te noemen; als er een shutdown had plaatsgevonden, dan zouden de nationale parken en musea sluiten, militairen zouden niet betaald krijgen en er zouden mensen tijdelijk naar huis gestuurd worden met als gevolg…geen inkomsten. Het was gisteren dus erg spannend. Om 12 uur moest er een akkoord zijn, anders was dit hele gebeuren onvermijdelijk. Ruim een uur voor de deadline werd het nieuws over het akkoord naar buiten gebracht. Geen government shutdown! Nu wordt het akkoord verder uitgewerkt.

Eergisteren ben ik met Yolanda naar Georgetown geweest. Ze was op zoek naar een jurk voor de trouwerij van haar zus en wilde graag mijn hulp/advies. Ik heb heel wat boetiekjes gezien. Wellicht was ik bij een paar winkels nooit naar binnen gestapt, maar dankzij de zoektocht van Yolanda nu dus wel. Na een ochtend winkelen, begonnen onze magen te knorren. Tijd om te gaan eten. Het was een prachtige lentedag en we hebben heerlijk buiten gezeten. Op een binnenpleintje had een restaurant (Leopold’s) een terras. Het was erg druk en we moesten even wachten, maar het was de moeite waard. We hadden allebei een sandwich met eisalade en truffeldressing en frietjes. Het was een heerlijk lunchgerecht en na een volle maag hebben we nog een paar winkels bezocht. Het resultaat van deze dag was dat ze nog geen jurk heeft gevonden. Nou ja, ze heeft er wel één aan gehad, maar was daar nog niet 100% zeker van. Het scheelt dat ze nog 2 maanden de tijd heeft. Waarschijnlijk ga ik de volgende keer weer mee. Na het winkelen moesten we de kinderen van school halen. De WIS, oftewel Washington International School. Grappig om te zien hoe het hier aan toe gaat. Je kunt niet zo maar een kind van school halen. Auto’s staan netjes in rijen te wachten met een speciale pas achter de ruit. Je kunt er ook voor kiezen om je kind te voet van school te halen. Yolanda heeft daarvoor gekozen en dan moet je buiten wachten. Als de school open gaat dan ga je naar de gang waar de klaslokalen zich bevinden. Het is net Disney, want je loopt achter elkaar in een rij langs de lokalen. Als je bij het lokaal bent waar je kind zit, dan komt deze naar buiten. Vervolgens loop je weer door en gaat er lang de andere kant weer uit. Maar niet zo maar, eerst moet je langs een lerares, die de namen op een lijst controleert en afvinkt. Naar mijn mening een goed systeem en voor de ouders een fijne gedachte dat de school niet zo maar te betreden is voor mensen met nare bedoelingen. Daarna zijn we naar Yolanda gereden, waar ik nog een wijntje heb gedronken. Om 5 uur was ik weer thuis en heb nog even buiten gezeten. Het was zo lekker!

Vandaag is het net als gisteren het een kille dag. Niet te vergelijken met donderdag. Het weer gaat hier met ups and downs. Morgen gaan we weer ‘up’, want dan wordt het 22 graden en maandag…. Ik wil jullie niet lekker maken, maar dan wordt het 30 graden!! Als ik de weersvoorspellingen mag geloven, gaan we in de week van 20 april een paar dagen met 27 graden krijgen. Hopelijk blijft deze voorspelling staan, want ik weet inmiddels ook dat het hier van de één op de andere dag kan veranderen.

2 opmerkingen:

Anja zei

Je wil ons niet lekker maken.........je maakt mij jaloers
;-)) Hier nog steeds sneeuw, sneeuw en nog eens sneeuw :-((

Bianca zei

Dat ziet er echt superlekker uit zo'n sandwich !
Hier hebben we meer ups dan downs met het weer, vandaag een heerlijk "koele" dag met zo'n 25 graden.