Amerika, the land of stars and stripes . The land of promise. The land of freedom. Voor ons…gewoon een geweldig vakantieland. Al vanaf 1993 komen we jaarlijks in Amerika. We hebben al vele rondreizen gemaakt en hebben ondertussen onze favoriete plekken waar we graag komen. Het ‘kriebelde’ al jaren….hoe zou het zijn om voor een paar jaar in Amerika te wonen? Nu, na zo veel jaar, is daar onze kans .

Daar waar wij al die jaren van hebben gedroomd is werkelijk geworden. Op 27 oktober 2009 zijn wij verhuisd naar Great Falls, Virginia. Een voorstad van Washington DC. We hebben daar bijna 4 jaar met veel plezier gewoond. Wat we echter niet hadden voorzien, is dat we naar Texas zouden verhuizen. Van een city life style naar een country life style... Our journey continues...

....en het gaat maar door! Vanaf half juli 2018 zullen wij wederom naar Amerika verhuizen voor een periode van 4 jaar. Back where we started...in the Washington DC area!

Deze site is bedoeld voor familie, vrienden, bekenden en andere geïnteresseerden. Op deze blog kunnen jullie vanaf nu alles lezen over ons leven aan de andere kant van de oceaan; oftewel 'Our life overseas'! Wij zouden het leuk vinden als je een berichtje of een reactie achterlaat.



zaterdag 14 mei 2011

Vrijdag de 13e en zaterdag

Afgelopen vrijdag was het vrijdag de 13e. Voor sommige mensen een hele vervelende dag, maar niet voor mij. Ik ben niet zo bijgelovig. Oké, ik zal niet onder een trap doorlopen, maar dat is meer dat ik bang ben iets op mijn hoofd te krijgen, dan dat het me ongeluk brengt. Zie ik een zwarte kat, dan ga ik daar echt niet om heen lopen, omdat anders ons pad kruist. Gelukkig heeft de familie ook geen problemen met vrijdag de 13e en konden we gewoon op pad. Het programma van die dag was een bezoek aan de outlet en een middag relaxen. We zijn naar de Leesburg Outlet gereden en het was lekker rustig. Iedereen had wel iets gescoord en kregen zelfs bij de kassa nog extra korting. Hoezo brengt vrijdag ongeluk met zich mee...?

Zaterdag was het een bewolkte dag waarop ook wat regen werd verwacht. Een mooie dag om dus naar een museum te gaan. We zijn 's ochtends naar het metrostation in Falls Church gereden, waar we de auto's gratis konden parkeren. Met de metro zijn we verder gegaan richting DC. Het is weer eens een ander vervoersmiddel, dan de auto. Tevens was het een leuke belevenis voor onze familie. Ik vind het plafond binnen in de stations erg mooi. We zijn er bij de Smithsonian halte uitgestapt. Ik denk vanwege het weer, want het was best druk. We hoefden alleen nog maar de mall over te steken om bij het museum te komen. Heel begrijpelijk werden de fototoestellen uit de tas gehaald en menig plaatje geschoten. We hadden voor vandaag het National Museum of American History uitgekozen. In het museum vind je alles over de geschiedenis van de Verenigde Staten met verschillende tentoonstellingen. Het topstuk van het museum is de originele vlag die tijdens de Oorlog van 1812 boven Fort McHenry wapperde en die Francis Scott Key inspireerde tot het componeren van het nationale volkslied The Star-Spangled Banner.

Bij het museum moesten we onze tassen laten controleren en door het poortje lopen. Het topstuk van het museum is de originele vlag die tijdens de Oorlog van 1812 boven Fort McHenry wapperde. Francis Scott Key was aan boord van een Brits oorlogsschip om een vriend te bevrijden die was beschuldigd van het beschermen van Britse deserteurs. De Britse commandanten kwamen overeen beide mannen vrij te laten, maar om veiligheidsredenen werden ze nog een nacht vastgehouden terwijl de Britse vloot het fort bestormde. Na de overwinning van de Amerikanen werd er een vlag gehesen boven het fort. Het zicht wat Francis Scott Key op deze “broad stripes and bright stars” had, heeft hem geinsprireerd om een gedicht (toen nog genaamd The Defense of Fort McHenry) te schrijven wat later het nationale volkslied werd. De muziek waarop het werd gezet was van een populair lied uit die tijd (to Anacreon in Heaven), geschreven rond 1800 door John Stafford Smith. Later veranderde de naam van
het volkslied in The Star-Spangled Banner. We waren allemaal benieuwd naar de vlag en daar zijn we dan ook als eerste naar toe gelopen. Hier mag je niet fotograferen, dus ik heb helaas geen foto's van de vlag kunnen maken. Daarom maar ééntje van het internet geplukt. Het was heel bijzonder om de vlag te zien en om er over te lezen en te leren. Wie de vlag gemaakt heeft, hoe het restaureren in zijn werk ging etc.

Daarna hebben we alle galerijen bezocht. De gallerijen hadden als thema onder andere het belang van transport in de ontwikkeling van het land, de Presidenten van de Verenigde Staten, de baljurken van de Presidentsvrouwen en diverse elementen uit de Amerikaanse cultuur, met name uit de film en televisie industrie. iedereen vond het een leuk en interessant museum en we hebben er dan ook een paar uur doorgebracht.

Toen we buiten kwamen was het nog steeds bewolkt en het waaide ook. We zijn naar het Washington Monument gelopen. Dit hadden we vorig jaar ook al bezocht, maar iedereen wilde er toch nog even heen. Als je bij dit monument staat heb je uitzicht op het Capitol en het Lincoln Memorial. Sientje, John en Pierre gingen even op een bankje zitten en pap en mam maakten overal foto's van. Daar we dachten dat er op de Mall al flinke wind stond, waaiden we boven zo wat 'uit ons hemd'. Het was gewoon koud, dus na de nodige kiekjes gemaakt te hebben, zijn we weer naar de metro gelopen. Zo kwam er een eind aan een dagje museum en DC.


Voor alle foto's van deze dag klik hier!

2 opmerkingen:

Robert-Jan en Yvonne zei

Bijzonder inderdaad die vlag; wij zijn er ook al twee keer gaan kijken en hebben alle vier weer het hele verhaal er omheen gelezen ! Prachtig museum ook weer !

Teleton zei

De familie komt wel 'loaded' met leuke kennis en weetjes terug naar Brabant!En wij steken er als lezers ook weer wat van op.....