Amerika, the land of stars and stripes . The land of promise. The land of freedom. Voor ons…gewoon een geweldig vakantieland. Al vanaf 1993 komen we jaarlijks in Amerika. We hebben al vele rondreizen gemaakt en hebben ondertussen onze favoriete plekken waar we graag komen. Het ‘kriebelde’ al jaren….hoe zou het zijn om voor een paar jaar in Amerika te wonen? Nu, na zo veel jaar, is daar onze kans .

Daar waar wij al die jaren van hebben gedroomd is werkelijk geworden. Op 27 oktober 2009 zijn wij verhuisd naar Great Falls, Virginia. Een voorstad van Washington DC. We hebben daar bijna 4 jaar met veel plezier gewoond. Wat we echter niet hadden voorzien, is dat we naar Texas zouden verhuizen. Van een city life style naar een country life style... Our journey continues...

....en het gaat maar door! Vanaf half juli 2018 zullen wij wederom naar Amerika verhuizen voor een periode van 4 jaar. Back where we started...in the Washington DC area!

Deze site is bedoeld voor familie, vrienden, bekenden en andere geïnteresseerden. Op deze blog kunnen jullie vanaf nu alles lezen over ons leven aan de andere kant van de oceaan; oftewel 'Our life overseas'! Wij zouden het leuk vinden als je een berichtje of een reactie achterlaat.



zaterdag 21 mei 2011

Laatste dag en vertrek....

Vrijdag was een rustdag. De familie zou immers zaterdag vertrekken en wilden daarom nog één dag lekker relaxen. Ik ben met de moeders 's ochtends nog wel naar Michaels gegaan. Dit is een grote winkel waar van alles wordt verkocht. Een groot assortiment van knutsel/hobby materiaal en decoratie. We hebben er gesnuffeld en rond gekeken. Ze mochten van mij iets uitzoeken. Dit nog omdat het moederdag was geweest. Allebei hebben ze iets leuks gevonden. Eenmaal weer buiten merkten we dat het best warm begon te worden. Na een kort bezoekje aan de Petsmart konden we naar huis. Daar zaten mijn broer en vader heerlijk te relaxen en wij gingen hetzelfde doen.

De bedjes aan het zwembad werden goed gebruikt en iedereen was in de 'relax mode'. Het aftellen was begonnen. Nog een middag en een avond en dan zou het zo ver zijn...zaterdag zat de vakantie er al weer op. Voor het eten had John de Hollandse pot in gedachte. Dan konden ze alvast weer in de Nederlandse stemming komen. Gehaktballen (wel klaargemaakt volgens recept van het restaurant Librije), aardappelpurree en groente. Als toetje John zijn befaamde wiite chocolade-citroen-yoghurt mousse dessert. We hebben weer gesmuld! We zijn buiten gaan zitten en hebben daar de laatste avond doorgebracht met een wijntje, kaasje en wat andere lekkere dingen.

Zaterdag gingen we nog één keer met zijn allen ontbijten in de dining room. Goh, ik ga dit nog missen. De enige keer dat deze kamer wordt gebruikt is als we veel visite krijgen en niet buiten kunnen zitten om te eten. Normaal eten wij altijd aan onze gezellige keukentafel. Doordat we nu vaak in de dining room zaten hebben we wel een vos gezien. Tot twee keer toe zelfs. De eerste keer kwam hij gewoon tot onze voordeur en liep daarna weer verder naar de buren. Ook de haas heeft daar schijnbaar zijn vaste plek. Vos + haas....ben benieuwd hoe lang dit goed gaat. Ik heb het konijn trouwens ook al een tijdje niet meer gezien.... Toeval??

Aan alles komt een eind en zo ook aan de vakantie van onze familie. Ik zie ons nog staan op de luchthaven om ze op te halen en nu zijn de twee weken weer voorbij. Van ons hadden ze nog best een week mogen blijven, hoor! Wij hadden alvast de koffers in de auto's gezet en na een laatste check of ze alles wel bij zich hadden reden we naar de luchthaven. Afscheid nemen is nooit leuk en je kunt het blijven uitstellen, maar het vliegtuig wacht niet op ze. Natuurlijk met een traan hebben we afscheid van elkaar genomen. Nog één keer omkijken, nog één keer zwaaien.....dag pap, mam, Sientje en Pierre. Tot de volgende keer. We zijn erg dankbaar dat we deze twee weken met jullie hebben kunnen delen en mooie herinneringen hebben gemaakt. Veel gedaan, gezien, geleerd en natuurlijk heerlijk uitgerust. Daar was het immers ook vakantie voor. De moeders raken al ervaren, want ze rekenen al zelf af in de supermarkt. Zo makkelijk gaat het, zie je wel. We hebben genoten. Bedankt voor alles!

Voor alle foto's klik hier.

Geen opmerkingen: