Amerika, the land of stars and stripes . The land of promise. The land of freedom. Voor ons…gewoon een geweldig vakantieland. Al vanaf 1993 komen we jaarlijks in Amerika. We hebben al vele rondreizen gemaakt en hebben ondertussen onze favoriete plekken waar we graag komen. Het ‘kriebelde’ al jaren….hoe zou het zijn om voor een paar jaar in Amerika te wonen? Nu, na zo veel jaar, is daar onze kans .

Daar waar wij al die jaren van hebben gedroomd is werkelijk geworden. Op 27 oktober 2009 zijn wij verhuisd naar Great Falls, Virginia. Een voorstad van Washington DC. We hebben daar bijna 4 jaar met veel plezier gewoond. Wat we echter niet hadden voorzien, is dat we naar Texas zouden verhuizen. Van een city life style naar een country life style... Our journey continues...

....en het gaat maar door! Vanaf half juli 2018 zullen wij wederom naar Amerika verhuizen voor een periode van 4 jaar. Back where we started...in the Washington DC area!

Deze site is bedoeld voor familie, vrienden, bekenden en andere geïnteresseerden. Op deze blog kunnen jullie vanaf nu alles lezen over ons leven aan de andere kant van de oceaan; oftewel 'Our life overseas'! Wij zouden het leuk vinden als je een berichtje of een reactie achterlaat.



zondag 15 mei 2011

'Fancy Fair' in Great Falls

Zondag beloofde het een mooie dag te worden. Er zou ook een Fancy Fair zijn in Great Falls. De locatie was lekker dichtbij, want we konden er zo naar toe lopen. Normaal zijn wij in mei op vakantie en moeten we dit evenement missen. Ik had er geen idee van wat ik me er van moest voorstellen. In Nederland kennen we natuurlijk de braderie, die vaak groots opgezet is. Na ons gebruikelijke ontbijt, ben ik samen met John, mijn ouders en schoonmoeder richting de kraampjes gelopen. Ik had verwacht dat ze ergens een weg hadden afesloten, maar dit was dus niet het geval. Op de parkeerplaatsen stonden wat kraampjes. De eerste kraampjes stelden al niet veel voor. Er stond een vrouw met wat snuisterijen, de vrijwilligersbrandweer stond er om zieltjes te winnen. John heeft het al zo druk, dus helaas, dit moet hij aan zich voorbij laten gaan. Geloof niet dat hij daar echt mee zit. We liepen verder en kwamen bij het schooltje. Nou ja, dat was het vroeger. We komen hier zo wat dagelijks voorbij gereden en waren wel benieuwd hoe het er van binnen uit zag. Tegenwoordig doet dit gebouw dienst als danszaal. Op zaterdagavond komen de locals bij elkaar om met de beentjes van de vloer te gaan. Toen we binnen kwamen, stapten we even terug in de tijd. Sommige dingen worden soms in een goede oude staat gehouden en soms is het gewoon oud! Dat laatste gold ook voor het schooltje. De muffe lucht hing nog in het gebouw. Op het moment dat wij er waren, zaten er een paar mensen met een gemiddelde leeftijd van 70 jaar anekdotes te vertellen over het gebouw en de straat. Op zich best interessant denk ik, als je er opgegroeid bent en zo'n beetje dezelfde leeftijd hebt als de mensen achter het tafeltje. Het ging vrij traag en soms kon ik ze niet eens verstaan. Er hingen wel oude foto's en plattegronden van hoe de situatie vroeger was.

We liepen verder en kwamen op de volgende parkeerplaats aan. Daar stond een oude auto geparkeerd en de shuttlebus, waarmee je naar Colvin Run Mill kon gaan. Eerst zijn we nog een gallerie binnen gestapt. dat is dan weer wel leuk. Op zo'n dag is het allemaal wat toegankelijker. Er hing kunst van lokale mensen en studenten. Op zich wel grappig om te zien. Ook worden er naar blijkt cursussen gegeven. O.a. schilderen en servies schilderen. Toen we daar stonden kwamen we nog een Nederlands stel tegen. Zij wonen sinds vorig jaar in Great Falls. Zo grappig om juist op de Fancy Fair, in de gallerie en in Great Falls (of all places) weer Nederlanders te ontmoeten. We hebben emailadressen uitgewisseld, zodat we later iets met elkaar kunnen afspreken. We kwamen buiten en de shuttlebus was net weer terug van zijn rondje, dus we konden gelijk instappen. Drie minuten later waren we op plaats van bestemming...ja, zo gaat dat hier, hahaha.

Colvin Run Mill Park is niet groot, maar je kunt er een korte wandeling waken, picknicken etc. Wij waren er zelf ook nog nooit geweest, dus we waren ook erg benieuwd. De molen is gerenoveerd in 1972 en staat op dezelfde locatie waar vroeger (in 1811) ook al een molen stond. In de molen werd ons verteld hoe het allemaal werkte en konden we overal een kijkje nemen. Daarna zijn we naar buiten gelopen om een rondje rond te molen te maken. Op het terrein is ook een huisje te vinden, die tegenwoordig dienst doet als winkel waar locale produkten en snuisterijen worden verkocht. Ook zijn we nog een schuur ingelopen, waar men volksliederen aan het zingen waren. Het kunnen ook gewone liedjes zijn geweest, maar het klonk als 'ver voor mijn tijd', zeg maar. Nadat we alles gezien hadden, moesten we even wachten op onze shuttlebus, die ons weer terug zou brengen.

Na het korte ritje stapten we uit en zagen tafeltjes en stoelen op het parkeerterrein van de Serbian Crown staan....en een live band. Nou, dat wilden we weleens meemaken; een terrasje pakken in ons eigen Great Falls. Het live muziek bleek country te zijn. Nu vind ik country muzien helemaal top, mits het van deze tijd is. Ach, we zaten deze dag toch al in de 'golden oldies', wat maakte het uit... We bestelden een biertje, maar dat konden we alleen binnen krijgen. Op het geimproviseerde 'terras' mocht geen alcohol geschonken worden. Daarom was er zo veel plaats... Iedereen zat binnen! Het kon de pret niet drukken, dus we bestelden allemaal een Cola. Zo op het asfalt, in de zon en zonder schaduw was het erg heet aan het worden. Na een paar nummers aangehoord te hebben en we allemaal ons glas leeg hadden, zijn we terug naar huis gegaan. Het was erg lekker weer, dus iedereen is nog even gaan relaxen aan het zwembad.
Als avondeten hadden we Domino's pizza besteld. Lekker makkelijk en iedereen vond het erg lekker. Volgende keer iets meer bestellen, maar met ijs als toetje had iedereen genoeg gegeten.


Klik hier voor alle foto's!

5 opmerkingen:

Petra zei

Dit weekend is het Viva Vienna hier. Dat is wel echt als een braderie op zondag en maandag (geloof ik) en verder kermis. Saskia blijft er letterlijk voor thuis. Raar, hoor, dat je op een terras geen drankje mag drinken, dat is niet Virginia law. Zijn jullie weleens naar het Ierse restaurant in Great Falls geweest? Die hebben volgens mij ook een terras.

Teleton zei

Dat zijn leuke dagen, een mooi inkijkje in de lokale gewoontes. Toen wij nog op familiebezoek gingen in de VS, waren dat de high lights. Met of zonder country!

Martin, Richard, Linda en Lisa zei

Wat een leuke dag hebben jullie gehad in je eigen omgeving.
Leuk om al die oude dingen te bekijken en de verhalen er over te horen.
Erg leuke en mooie foto's hebben jullie gemaakt.

Geniet ze verder met elkaar.

Bianca zei

Wat leuk al die uitstapjes zo met zijn allen ,hier zijn de locale evenementen ook niet overweldigend, al staat er daarna altijd in het locale krantje dat het weer een daverend succes is geweest.

Leuke foto's ook weer, die met Esmee op de bank, lief !

Ryan en Hannah zei

Hoi!
Ik volg jullie al een tijdje en lees verguld mee met al jullie belevenissen.

Wat fijn dat jullie familie regelmatig overkomt, echt genieten!

Het zomerseizoen komt eraan en dat zal ook wel de nodige poolfeestjes betekenen. We blijven aangehaakt!

Groeten!