Amerika, the land of stars and stripes . The land of promise. The land of freedom. Voor ons…gewoon een geweldig vakantieland. Al vanaf 1993 komen we jaarlijks in Amerika. We hebben al vele rondreizen gemaakt en hebben ondertussen onze favoriete plekken waar we graag komen. Het ‘kriebelde’ al jaren….hoe zou het zijn om voor een paar jaar in Amerika te wonen? Nu, na zo veel jaar, is daar onze kans .

Daar waar wij al die jaren van hebben gedroomd is werkelijk geworden. Op 27 oktober 2009 zijn wij verhuisd naar Great Falls, Virginia. Een voorstad van Washington DC. We hebben daar bijna 4 jaar met veel plezier gewoond. Wat we echter niet hadden voorzien, is dat we naar Texas zouden verhuizen. Van een city life style naar een country life style... Our journey continues...

....en het gaat maar door! Vanaf half juli 2018 zullen wij wederom naar Amerika verhuizen voor een periode van 4 jaar. Back where we started...in the Washington DC area!

Deze site is bedoeld voor familie, vrienden, bekenden en andere geïnteresseerden. Op deze blog kunnen jullie vanaf nu alles lezen over ons leven aan de andere kant van de oceaan; oftewel 'Our life overseas'! Wij zouden het leuk vinden als je een berichtje of een reactie achterlaat.



maandag 4 oktober 2010

Regen, regen en nog eens regen...

Vorige week zat John weer in Fort Worth. De derde week op rij, maar deze week is hij 'gewoon' weer aan het werk in DC. Op woensdagavond was er weer een Dutch Girls Night. Deze avond wordt regelmatig georganiseerd en meestal is de locatie de Wine Cellar in Vienna. Deze keer werd de avond bij Jolanda gehouden. Ik had niets te doen, dus ik besloot er heen te gaan. Bijna alle defensievrouwen waren er. Daarnaast vrouwen die al heel wat jaren in Amerika wonen of met een Amerikaan getrouwd zijn. Het is leuk om een avondje door te brengen met een uiteenlopend gezelschap. We hebben gezellig gekletst over van alles en nog wat. De avond vloog voorbij. Nadat Cynthia en ik nog een afzakkertje met Jolanda hadden genomen, was het toch echt tijd om naar huis te gaan. Het stond inmiddels flink te regenen en het waaide ook nog eens hard. Dankzij tropische regenstorm Nicole, kregen wij hier een staartje van mee. Het kwam met bakken uit de lucht! Donderdag was het al niet veel anders. Het bleef maar regenen. Het gevolg was natuurlijk een ‘flood warning’. Sommige straten stonden blank. Takken waren door de hevige regenval afgebroken en lagen op de weg. Er is weer een record verbroken. Deze keer het record ‘meeste regenval op één dag in september’. Er is 15cm regen gevallen. Donderdagavond was ik wederom bij Jos en Petra uitgenodigd om te komen eten. Het is al bijna mijn ‘tweede thuis’, hahaha. Erg lief dat ze telkens weer aan me denken en dat ik mag aanschuiven. We hebben buiten kunnen eten. Qua temperatuur was het erg goed te doen. Het is even droog geweest, maar al niet gauw begon het weer te druppelen. Maar het druppelen ging over in gekletter. Nu kwam het er stevig uit. Jos en Petra hebben een soort van party tent, dus we zaten droog. Ik kreeg er wel een camping gevoel bij. Gelukkig hoefden we niet met de wc-rol op pad…

Donderdagavond kwam John terug uit Fort Worth. Vrijdag moest hij gewoon weer naar het werk. In het weekend hebben we niet veel gedaan. We zijn gaan winkelen en ik heb nog een rokje gescoord. Vandaag is het een grijze dag. Ik moet zeggen dat je die hier niet veel hebt. Het is ook koud. Vanochtend was het maar 11 graden. Brrr! Binnen is het 20 graden, maar het voelt wel koud aan. Dikke trui aan dan maar en strijken....daar krijg je het ook warm van! Het is even wennen, maar gelukkig wordt het dit weekend weer wat beter. Zaterdag zelfs 25 graden. Daar kijk ik nu al naar uit!

2 opmerkingen:

Car zei

Dat je zo snel aan die temperatuur went. Prachtig.
Hier heeft het niet geregend de afgelopen dagen wel was het voor het eerst vooral 's middags echt bewolkt. Waarschijnlijk is het bij jullie in de vorm van echte regen neergevallen.

Anja zei

Marcel moest vorige week vanuit een meeting in Los Angeles ook naar Fort Worth. Helaas was e.e.a niet goed geregeld en is hij naar huis gekomen. Hier was het vandaag regenachtig, even wennen na al dat mooie weer.