Amerika, the land of stars and stripes . The land of promise. The land of freedom. Voor ons…gewoon een geweldig vakantieland. Al vanaf 1993 komen we jaarlijks in Amerika. We hebben al vele rondreizen gemaakt en hebben ondertussen onze favoriete plekken waar we graag komen. Het ‘kriebelde’ al jaren….hoe zou het zijn om voor een paar jaar in Amerika te wonen? Nu, na zo veel jaar, is daar onze kans .

Daar waar wij al die jaren van hebben gedroomd is werkelijk geworden. Op 27 oktober 2009 zijn wij verhuisd naar Great Falls, Virginia. Een voorstad van Washington DC. We hebben daar bijna 4 jaar met veel plezier gewoond. Wat we echter niet hadden voorzien, is dat we naar Texas zouden verhuizen. Van een city life style naar een country life style... Our journey continues...

....en het gaat maar door! Vanaf half juli 2018 zullen wij wederom naar Amerika verhuizen voor een periode van 4 jaar. Back where we started...in the Washington DC area!

Deze site is bedoeld voor familie, vrienden, bekenden en andere geïnteresseerden. Op deze blog kunnen jullie vanaf nu alles lezen over ons leven aan de andere kant van de oceaan; oftewel 'Our life overseas'! Wij zouden het leuk vinden als je een berichtje of een reactie achterlaat.



dinsdag 12 oktober 2010

John's Birthday/Pool Closing party

Vrijdag was het een dag van de voorbereiding voor John’s Birthday/Pool Closing Party. We hadden ons voorgenomen om deze keer geen thema te kiezen, maar er gewoon een gezellig feest van te maken met onze gasten, eten en drank. Dat laatste moesten we nog inslaan. We zijn samen naar de winkel op de basis in Fort Meyer gereden. Eerst de normale boodschappen, om daarna naar de Class Six te gaan. Dit is een drankenwinkel. Voor de wijn moesten we echter nog naar de Total Wine. Dat hebben we ’s avonds gedaan, inclusief de party City. Al met al waren we de hele dag druk met de boodschappen. Ook hebben we die dag de BBQ van John Joosten schoongemaakt. Die is weer terug naar Nederland en bood ons zijn BBQ aan. Daar waren wij natuurlijk ontzettend blij mee. De BBQ kwam dan ook goed van pas.

De zaterdag was aangebroken en het zou die dag stralend weer worden, met een temperatuur van 28 graden. Daar hadden we mazzel mee, want een paar dagen terug was het zo maar herfstachtig koud. De eerste keer trouwens dat we John’s verjaardag met een tuinfeest zouden vieren. In Nederland was het altijd te koud om het feest buiten te houden. We hebben de ochtend volgemaakt met alles klaar te zetten voor het feest. Het eten moest voorbereid worden, de staantafels naar buiten. De feestverlichting onder de gazebo werd door John opgehangen en de schalen met chips en noten werden door mij gevuld.

Om 2 uur zou het beginnen en gelukkig voor deze keer, kwam iedereen iets later. We zijn nooit zo goed met onze planning en om 2 uur stonden we nog in de keuken te stressen. Het toetje van John mislukte (helaas, is zo lekker…!), hij moest nog douchen en ik was bijna klaar met het vlees aan een prikker te rijgen. Oef, net op tijd klaar, want daar ging de deurbel. Het feest kon beginnen. Jos en Petra waren er met de kids en de ouders van Petra. Arnoud had ook zijn ouders meegenomen en natuurlijk Yolanda en de kids. De Brevinkjes waren er natuurlijk ook. Het was een drukke, maar supergezellige boel.

Het zwembad hadden we verwarmd. Dat moest wel, anders was het echt te koud. De kinderen stonden (letterlijk) te springen om er in te gaan. Alhoewel…even voelen met het teentje…, mmm…nog best koud. Nou ja, je moet er even doorheen en dan is het best lekker. Uiteindelijk is het water goed op temperatuur gekomen. Wat een prachtige dag! 9 oktober en nog 28 graden! Er werd wijn gedronken, bier en ook voor een cocktail hadden we gezorgd! De kids vermaakten zich ondertussen ook prima in het zwembad. Het duurde niet veel langer of de volwassenen namen ook een duik. Voordat ik het in de gaten had, werd het ene bommetje na de andere gesprongen. Ik had een tafel met stoelen op het deck bij het zwembad staan. Dat plekje werd al gauw de ‘splash zone’, hahaha. Enig om te zien hoeveel plezier er iedereen in had. Ik had ondertussen ook voor hapjes gezorgd. Mijn ‘meat turnovers’, kipsnacks en zalmwraps. De typische Hollandse borrelnootjes vielen ook goed in de smaak! John had inmiddels een cadeaubon van Sur la Table gekregen. Dit is een kookwinkel. Daar had hij laatst veel spullen gezien, die hij wel zou willen hebben. Een zeer welkom cadeau dus!

Arthur en Aagje kwamen wat later. Zij hadden die dag pech met de auto, een lekke band. Toen ze er eenmaal waren, zorgde Arthur nog voor sensatie door Aagje in het water te gooien. Zij gaf zich niet gelijk gewonnen, dus na wat geworstel en gestuntel kreeg hij het toch voor elkaar. Daar ging ze, hoor…plons! Na al die bommetjes, kunstjes en ‘schoonspringen’, was het tijd voor eten. Dat zwemmen kost energie, dus volgens mij waren er veel rammelende magen. De BBQ werd aangestoken en de hamburgers gebakken. Daarna kwamen de satéstokjes met pindasaus. De spiesjes met chiligarnalen en tonijn uit een teriyaki marinade met sesamzaadjes volgden daarop. Met salades en stokbrood als aanvulling kwam niemand iets tekort. Het bubbelbad was nog steeds erg in trek en zat dan ook 'bommetje vol'....om in de zwembadtermen te blijven.

Het werd al vroeg donker en uiteindelijk zijn de laatste om half 11 weggegaan. John en ik waren moe, maar ontzettend tevreden. Wat hebben we genoten van deze dag! De drank, apparatuur en beertender hebben we nog binnen gezet, maar de rest hebben we laten staan. Dat was iets voor zondag. En die dag brak snel weer aan. Na het opstaan en ontbijtje zijn we aan de slag gegaan. De keuken was zoals gewoonlijk weer een ‘war zone’, dus daar begon ik mee. Ben ik toch blij met een vaatwasser!! John ging buiten de boel opruimen. We waren al een paar uurtjes bezig, toen Nicole en Michel voor de deur stonden. We wisten dat ze nog langs zouden komen, want ze kwamen gisteren met twee auto’s en één daarvan werd zondag opgehaald. Ze hadden nog iets voor ons, zeiden ze. Heel verbaasd ben ik met ze naar John gelopen die onder de gazebo stond. Er werd mij een envelop overhandigd en daarin zat een kaart met de volgende tekst:

“Lieve John & Natas
We zijn ons er zeer bewust van dat jullie al die geweldige feesten geven, zonder er iets voor terug te willen. (carnaval, housewarming, poolparty, etc.) Toch als blijk van waardering een kado voor jullie beiden.

Jos & Petra
Yolanda & Arnoud
Michel & Nicole“

Nou, ik was om het op z’n Amerikaans te zeggen ‘flabbergasted’, oftewel…sprakeloos (en ontroerd). Een cadeaubon zat erbij ingesloten met een aanzienlijk bedrag. Dat hadden ze natuurlijk niet hoeven te doen, maar wel erg lief van ze! Thanks to you all! Nadat we met Nicole en Michel nog een bak koffie hadden gedronken zijn zij weer naar huis gegaan en wij verder met opruimen. Zondagmiddag, nou ja…namiddag is beter gezegd, hebben we genoten van een mooie nazomerdag! John heeft ’s avonds zijn koffer weer gepakt, want hij zit weer een week in Fort Worth. Ik heb hem maandag dan ook weer weggebracht naar de luchthaven. Jammer dat hij maandag al moest vertrekken, want het was gisteren Columbus Day. Deze dag herinnert aan het feit dat de Italiaanse ontdekkingsreiziger
in Columbus in 1492 Amerika (dat toen nog niet die naam droeg) 'ontdekte'. In de VS werd Columbusdag vooral door Amerikanen van Italiaanse afkomst gevierd. Op aandrang van dit bevolkingsdeel verklaarde president Franklin D. Roosevelt in 1937 Columbusdag tot een nationale feestdag. John zou eigenlijk ook vrij zijn geweest, maar helaas….duty calls en moest op deze dag weg. Wel jammer, want het is uiteindelijk 31 graden worden. Een veel te hoge temperatuur voor de tijd van het jaar. Normaal is het rond de 21 graden. Vandaag is het ook nog even genieten, want met een 29 graden is het echt genieten buiten. Morgen daalt de temperatuur echter weer, met zo’n 10 graden. Uhm, van 29 naar 19…dat is even omschakelen, hoor!

Voor alle foto's (en dat zijn er nogal wat) klik hier.

5 opmerkingen:

Petra zei

Super klinkt dat feest! De stink bugs bleven gelukkig weg, zo te lezen ;). We moeten snel weer wat afspreken, ik ben nu weer overwegend thuis.

Petra zei
Deze reactie is verwijderd door de auteur.
Anja zei

Wat een heerlijk feest, daar kunnen jullie fijn op terug kijken. John Joosten......een bekende naam, wij hebben hem en zijn vrouw ook hier in Amerika ontmoet.

Bibi zei

Dat klinkt als een zeer geslaagd feest, op de foto's lijkt het wel zomer:-)

Anoniem zei

Natasja, als eerste natuurlijk proficiat met John en als tweede .... Ik ontmoet John Joosten over 1,5 week en zal hem toch wel duidelijk maken dat hij zijn spullen wel netjes moet overdragen ;-). Dit is toch niets voor zo'n goede kok (maar ja... hij wordt een dagje ouder zullen we maar zeggen..)
Groetjes, Marcel de man van Anja