Amerika, the land of stars and stripes . The land of promise. The land of freedom. Voor ons…gewoon een geweldig vakantieland. Al vanaf 1993 komen we jaarlijks in Amerika. We hebben al vele rondreizen gemaakt en hebben ondertussen onze favoriete plekken waar we graag komen. Het ‘kriebelde’ al jaren….hoe zou het zijn om voor een paar jaar in Amerika te wonen? Nu, na zo veel jaar, is daar onze kans .

Daar waar wij al die jaren van hebben gedroomd is werkelijk geworden. Op 27 oktober 2009 zijn wij verhuisd naar Great Falls, Virginia. Een voorstad van Washington DC. We hebben daar bijna 4 jaar met veel plezier gewoond. Wat we echter niet hadden voorzien, is dat we naar Texas zouden verhuizen. Van een city life style naar een country life style... Our journey continues...

....en het gaat maar door! Vanaf half juli 2018 zullen wij wederom naar Amerika verhuizen voor een periode van 4 jaar. Back where we started...in the Washington DC area!

Deze site is bedoeld voor familie, vrienden, bekenden en andere geïnteresseerden. Op deze blog kunnen jullie vanaf nu alles lezen over ons leven aan de andere kant van de oceaan; oftewel 'Our life overseas'! Wij zouden het leuk vinden als je een berichtje of een reactie achterlaat.



maandag 18 oktober 2010

Actief weekend

Dit weekend hadden we ons voorgenomen om er eens lekker op uit te gaan. Zaterdag stond Old Alexandria op de planning. Alexandria ligt aan de Potomac River vlakbij Washington DC. Alexandria werd in 1749 gesticht en vernoemd naar John Alexander, een schotse immigrant die in 1669 het land kocht waar de latere stad zou verrijzen. In 1789 werd de stad een onderdeel van het District of Columbia. Tijdens de Amerikaanse Onafhankelijkheidsoorlog was Alexandria een belangrijk handelscentrum en haven. In 1847 werd Alexandria weer terruggegeven aan de staat Virginia. Tegenwoordig is Alexandria naast zakencentrum vooral een toeristenstad. In het oude historische Old Town Alexandria bevinden zich vele musea, monumenten en historische gebouwen. De oude stad (Old Town) is gelegen langs King Street, een straat die zich vanaf het gelijknamige metrostation naar de oever van de Potomac River begeeft, waar zich het waterfront bevindt. We hebben daar heerlijk gewandeld en hebben zo nu en dan leuke winkeltjes bezocht. Aan de waterfront hebben we in het zonnetje gezeten. Het was een schitterende warme herfstdag, dus het was even genieten.


Zondag zijn we naar DC gereden. We zijn van de parkeerplaats waar we de auto hadden weggezet naar het Jefferson Monument gelopen om vervolgens richting de National Mall te wandelen. De National Mall (ook wel alleen The Mall) is de aanduiding voor een gebied tussen het Capitool en het Washington Monument. De gebouwen die in de National Mall staan, zijn deel van het culturele en politieke centrum van de VS. Eenmaal bij het Washington Monument aangekomen zijn we richting het Capitool gelopen. Het is best een wandeling en daarom hebben we tussendoor ok even op een bankje gezeten. gewoon genieten van wederom een zonnige dag. Heerlijk om daar even te zitten en mensen te kijken. Nadat mijn benen genoeg rust hadden gekregen zijn we onze weg vervolgd richting het Capitool. In het Capitool zetelen zowel de Amerikaanse senaat (vertegenwoordiging van twee senatoren per staat) als het Amerikaanse Huis van Afgevaardigen (evenredige vertegenwoordiging naar grootte van de staat), tesamen het Congres genoemd. Het midden van het Capitool bestaat uit een koepel met een diameter van ca. 30 meter. Op de schilderingen staan onder meer de presidenten Abraham Lincoln en Ulysses S. Grant. Deze gietijzeren koepel is pas in 1863 voltooid en verving een veel kleinere, houten koepel uit 1812. Ik vind het een prachtig gebouw. Zeker op een dag als gisteren waar het mooi afsteekt tegen een strakblauwe lucht. We zijn er omheen gelopen en daarna naar Union Station gelopen. John was er nog nooit binnen geweest, dus een bezoekje mocht daarom niet ontbreken. Van Union Station zijn we weer terug naar de Mall gelopen. Ondertussen begon ik mijn voeten te voelen. Het is best een wandeling. Gelukkig staan er overal genoeg bankjes en was het weer tijd voor een kleine break. Het was inmiddels al 6 uur. We zijn om het Washington Monument gelopen en weer terug richting het Jefferson Monument. Daar hebben we voor een laatste keer op een bankje plaatgenomen om de zon te zien verdwijnen. Het laatste stukje ging moeizaam, want ik begon mijn benen (en rug) flink te voelen. Al met al was het allemaal toch wel waard. Wat is Washington toch een mooie stad en wat fijn dat we hier zo dichtbij wonen.


Vandaag ga ik met Petra Engle op fotosafari. We gaan naar de Skyline Drive bij Shenandoah. Het Nationaal park Shenandoah is een nationaal park in het westen van Virginia. Het park is gelegen op een bergrug van de Blue Ridge Mountains. Eerst even lunchen in Front Royal en daarna gaan we naar hartelust fotograferen. Ik ben benieuwd naar de kleuren van de bomen. Ik hoop dat ze al mooi verkleurd zijn. Op de terugweg gaan we waarschijnlijk nog langs Pearmund voor een wijngaardbezoekje. Ik heb er al zin in! Nu ga ik mijn fotospullen pakken, want ik moet zo richting Petra. Morgen meer over oze fotosafari!

6 opmerkingen:

Robert-Jan en Yvonne zei

Geweldig als je dit zomaar lekker in je weekend kunt doen. Voor ons is het zo iets bijzonders ;-) ! Maar wat een geweldig weer zeg, echt luxe ! Mooie foto's, en je bent overduidelijk niet alleen zelf met het fototoestel in de weer geweest, aangezien je er zelf ook prima opstaat ! Haha !

Ben benieuwd naar je foto-uitje met Petra. Wij hebben afgelopen zomer deze rit gereden, maar was een van de weinige dagen dat we mist en regen hadden... Dus niet wat we er van verwacht hadden !

Tjeerd en Kiki zei

Wat doen jullie toch een superleuke dingen Petra en jij. Gezellig samen op fotosafari, zou willen dat ik wat dichterbij woonde!
Washington zijn wij jaren geleden geweest (denk wel 8jr geleden) en staat op het programma om nogmaals te doen. Super stad!
Geniet er lekker van en ik ben benieuwd naar jullie safari foto's :)

Anja zei

Wat een heerlijk weekend, Washington is inderdaad een mooie stad. Ik heb zojuist de blog van Petra gelezen, wat bijzonder dat jullie een beer hebben gezien!

Anoniem zei

Shenandoah park is pas over 2 weken op zn best...........

Bibi zei

Wat gaaf dat jullie een beer hebben gezien! Ik zou ook wel graag vlakbij Washington wonen, het is inderdaad een schitterende stad.

Anoniem zei

John & Natasha,
ik heb ruim twee maanden in Alexandria gewoond in Oakwood Appartments tijdens een cursus EOD die toen nog in Indian Head werd gegeven (40-45 min rijden, aan de Potomac). De binnenstad is daadwerkelijk heel leuk.
Ik zal Corrie nog eens wat laten zien en lezen van jullie blog en van het internet over de stad. We bereiden ons voor op een rondreis in 2011....
Heel leuk om weer eens contact te hebben, al is het via deze weg.....
Groeten, Attie & Corrie