Amerika, the land of stars and stripes . The land of promise. The land of freedom. Voor ons…gewoon een geweldig vakantieland. Al vanaf 1993 komen we jaarlijks in Amerika. We hebben al vele rondreizen gemaakt en hebben ondertussen onze favoriete plekken waar we graag komen. Het ‘kriebelde’ al jaren….hoe zou het zijn om voor een paar jaar in Amerika te wonen? Nu, na zo veel jaar, is daar onze kans .

Daar waar wij al die jaren van hebben gedroomd is werkelijk geworden. Op 27 oktober 2009 zijn wij verhuisd naar Great Falls, Virginia. Een voorstad van Washington DC. We hebben daar bijna 4 jaar met veel plezier gewoond. Wat we echter niet hadden voorzien, is dat we naar Texas zouden verhuizen. Van een city life style naar een country life style... Our journey continues...

....en het gaat maar door! Vanaf half juli 2018 zullen wij wederom naar Amerika verhuizen voor een periode van 4 jaar. Back where we started...in the Washington DC area!

Deze site is bedoeld voor familie, vrienden, bekenden en andere geïnteresseerden. Op deze blog kunnen jullie vanaf nu alles lezen over ons leven aan de andere kant van de oceaan; oftewel 'Our life overseas'! Wij zouden het leuk vinden als je een berichtje of een reactie achterlaat.



zondag 16 mei 2010

Op naar Key West

Afgelopen vrijdag was het zover; ons vertrek richting Key West. We hadden een vlucht naar Orlando. Niet het meest ideale, omdat onze eindbestemming Key West was. We kwamen om 17:00 uur aan en onze koffers kwamen als eerste op de bagageband. Dat schoot lekker op. Toen de huurauto opgehaald. We kregen eerst een Jeep Cherokee toegewezen. Wij hadden echter een large SUV geboekt en dit was duidelijk een kleinere SUV. John is terug naar de balie gegaan en kreeg zonder tegenwoord gelijk een andere auto. Ditmaal een GMC Yukon. Dat was beter. De auto was zelfs een model uit de Prestige Collection. Er stond slechts een paar mile op de teller en de plastic beschermstickers zaten hier en daar nog op de auto. Mooie lederen bekleding en de auto is van alle luxe voorzien. Zoals het op afstand openen van de kofferbak, een camera voor het achteruit rijden en de auto kan ook nog eens op afstand worden gestart....waar dat goed voor is?? Wel grappig, dat dan weer wel. Afin, alles in de auto gezet en de reis naar Key Largo kon beginnen. Daar kwamen we om 23:30 uur aan. Het eerste gedeelte zat er op en we hebben heerlijk geslapen in het Hilton.

De volgende dag zijn we op ons gemak richting Key West gereden. Ondanks dat we deze weg al vele malen hebben gereden, blijf ik het een prachtige weg vinden. Mooie uitzichten op de eilandjes en het blauwe water. Eenmaal in Key West zijn we gelijk naar onze B&B gereden. De vakantie is nu echt begonnen. Gisteravond hadden we afgesproken met Hugo en Leonie. Hij zit bij de marine en zij zijn voor 3 jaar in Key West gestationeerd (...ben niet jaloers hoor...). Ik ken Hugo en Leonie via mijn blog. Toen ze voorstelden om gezellig ergens wat te gaan drinken, zeiden wij geen nee. Wij zijn altijd wel in voor een hapje en een drankje. We hebben een hele leuke avond met ze gehad. Eerst wat Mojito's gedronken en daarna naar
Santiago's Bodega om heerlijke tapas te gaan eten. Dit restaurant is echt een aanrader voor iedereen die naar Key West gaat. Dankzij Hugo en Leonie hebben we er weer een toprestaurant bij! We hebben een hele leuke avond gehad! Het zijn erg gezellige mensen, dus wie weet zien we ze nog eens. Vandaag gaan we verder genieten van ons verblijf in Key West!

11 opmerkingen:

Hugo en Leonie in Key West zei

Was erg gezellig! Geniet nog maar even van de Keyz.

Car zei

Wat gaaf om zo maar een weekje Key West te kunnen doen en zo ook nog je blog vrienden live te kunnen ontmoeten.
Die B&B ziet er niet verkeerd uit, hoop de komende tijd nog een naar het adres te kunnen vragen :)

Car

Margaret zei

Hier in Canada ben ik 's winters wel blij met mijn auto die op afstand te starten is! Als het -25C is, kan ie zo mooi een poosje opwarmen!

Petra zei

Heerlijk, lekker relaxen op Key West. Ik benijd jullie helemaal niet ;).

Kristel Holsbeek zei

Goh lekker relax in de Key West wat wil je nog meer en dan leuke mensen leren kennen!!! Heel tof;-)

Robert-Jan en Yvonne zei

Lekker hoor ! En dan zijn jullie jaloers daar ;-) ! WIj ook wel hier hoor ....

En gezien de reactie van Margaret, zal het op afstand kunnen starten in jullie geval ongetwijfeld voor de airco zijn; stap je lekker in een koele auto. Of het goed voor het milieu is ... (maar ja, dat is de Yukon op zichzelf al niet ...). Wel een ERG mooie bak, fotootje zou leuk zijn !

HAVE FUN !

Sisely zei

Zo zie je maar weer waar blogland niet allemaal mee brengt, leuk om zo bloggers te ontmoeten.Nou geniet er maar van.

Bianca zei

Dat ziet er heeeerlijk uit dat prachtige blauwe water !! ben ook niet jaloers hoor ;-)
en dan ook nog Tapas eten hmmmmm

Anja zei

Geniet van jullie vakantie!!

Rick, Sunshine State zei

Wow dat is lekker hoor, die GMC Yukon is toch een zelfde model als de Chevy Suburban?

Geniet lekker en we lezen jaloers mee hahaha

Erica zei

Wauw, Nu een week Key West en volgende week "even" naar Nederland.
Wat ziet het er allemaal prachtig uit. Als ik jullie foto's bekijk, krijg ik al een vakantiegevoel!
Geniet van jullie vakantie en voor volgende week : goede reis naar Nederland!!