Amerika, the land of stars and stripes . The land of promise. The land of freedom. Voor ons…gewoon een geweldig vakantieland. Al vanaf 1993 komen we jaarlijks in Amerika. We hebben al vele rondreizen gemaakt en hebben ondertussen onze favoriete plekken waar we graag komen. Het ‘kriebelde’ al jaren….hoe zou het zijn om voor een paar jaar in Amerika te wonen? Nu, na zo veel jaar, is daar onze kans .

Daar waar wij al die jaren van hebben gedroomd is werkelijk geworden. Op 27 oktober 2009 zijn wij verhuisd naar Great Falls, Virginia. Een voorstad van Washington DC. We hebben daar bijna 4 jaar met veel plezier gewoond. Wat we echter niet hadden voorzien, is dat we naar Texas zouden verhuizen. Van een city life style naar een country life style... Our journey continues...

....en het gaat maar door! Vanaf half juli 2018 zullen wij wederom naar Amerika verhuizen voor een periode van 4 jaar. Back where we started...in the Washington DC area!

Deze site is bedoeld voor familie, vrienden, bekenden en andere geïnteresseerden. Op deze blog kunnen jullie vanaf nu alles lezen over ons leven aan de andere kant van de oceaan; oftewel 'Our life overseas'! Wij zouden het leuk vinden als je een berichtje of een reactie achterlaat.



zondag 23 mei 2010

Dolphins Playground

Onze korte vakantie in Key West zit er al weer op. We hebben het zoals altijd weer super naar ons zin gehad. De temperatuur in Key West was heerlijk. Elke dag rond de 31 graden en 's avonds koelde het niet verder af dan 27 graden. Ik kan echt genieten van die mooie zwoele avonden. We hebben wel af en toe een tropisch regenbuitje gehad. Eén dag heeft het wat langer geregend, maar de temperatuur was nog steeds rond de 31 graden. Ruim voldoende dus om gewoon lekker op de veranda bij ons B&B te zitten. Lekker een boek lezen, bakje koffie erbij...ook dat is vakantie. Toen het weer wat droger werd zijn we gaan shoppen. We wilden nog wat spulletjes kopen voor onze pool party. Ik kan je vertellen dat we aardig zijn geslaagd.
Helaas zijn we slechts twee keer naar het strand geweest. Eerder deze week naar Duval Beach. Dit is een klein strandje vlakbij onze B&B. De beachboy van de afgelopen jaren (Juan) is er ook nog steeds. De bedjes zijn daar niet duur; 5 dollar per bedje. Geen geld toch? Zeker als je weet wat je er nog meer voor krijgt. Verkoelende doekjes; opgerold komen ze uit de vriezer en je kunt ze dan uitrollen en over je gezicht leggen. Heerlijk, even afkoelen. Ook komt hij altijd met ijsjes langs! Ook lekker! In de middag wederom een verkoelend doekje, met daarna een bakje vers bevroren ananas. Het zijn net ijsjes..., mmm! En dat allemaal slechts voor $5 (plus tip natuurlijk). Het was best warm die dag en na een paar uurtjes in de zon te hebben gelegen, hebben we verkoeling onder een palmboom gezocht.


Ook zijn we deze week bij Marcel en Kristine op de koffie geweest. Marcel had ons afgelopen donderdag weer uitgenodigd voor een boottocht. Deze keer zijn we naar de Dolphins Playground geweest! Dat was helemaal super! Na een stukje gevaren te hebben, ging Marcel op zoek naar de dolfijnen. Het duurde niet lang of we zagen ze al zwemmen. Wow, zo veel dolfijnen bij elkaar. John probeerde ze te tellen en kwam op een stuk of 24! Ze zwommen rond de boot, lieten zich vaak zien en speelden met elkaar. Af en toe was het net 'Seaworld' en maakten ze sprongetjes boven het water. Dit was echt genieten. Ik kon er naar blijven kijken. We hebben in Mexico met dolfijnen gezwommen, maar dit was zeker zo leuk. Ze komen spontaan naar de boot gezwommen en wanneer ze het beu zijn gaan ze weer. Mooi om die beesten in hun eigen 'habitat' te zien. Ik hoop, maar dat geldt voor alles en iedereen eigenlijk in Key West, dat de olievlek niet zo ver in de Golf van Mexico komt. Ik moet er niet aan denken wat voor effect dit heeft voor de dieren. Dolfijnen, manatees, pelicanen en andere vissen en vogels..., nee, ik hoop niet dat zij de dupe gaan worden. Afin, terug naar onze boottrip. Nadat we de dolfijnen gespot hadden, zijn we naar een zandbank gevaren om daar wat verkoeling in het water te zoeken. Wat zijn de Florida Keys toch mooi! Het blauwe water, de lichte kleur van de zandbank, de blauwe lucht...alles paradijselijk mooi. Deze dag was echt wel het hoogetpunt van de vakantie! Marcel, ontzettend bedankt voor deze fantastische dag op het water!

We hebben afgelopen week genoten van het lekkere eten, vooral de visgerechten, zoals de 'fresh catch of the day'! John heeft weer genoten van kreeft! Ik lust het niet, maar John smult er altijd weer van! Verder hebben in Key West genoten van de nodige cocktails, wijntjes, restaurants, live music, de goede swingende band bij Sloppy Joes, de mensen, de appetizers (vooral de coconut shrimp) bij de Conch Republic Seafood Company, de rustige tuin en veranda bij onze B&B, The Paradise Inn, de mooie huizen, ontmoetingen, de flora en fauna, de vriendelijkheid van de locals, de warme temperaturen en zwoele avonden, de Key Deers, de sunset op Mallory Square, de vissers die met trots hun vangst laten zien....kortom, we hebben genoten van een paar dagen Island Life in Key West. Sommige mensen zeggen weleens; "Als je Islamorada of Key Largo hebt gezien, dan heb je de rest van de Keys ook wel gezien en hoef je niet meer naar Key West". Ik ben het daar helemaal niet mee eens. Key West is prachtig en heeft zo veel meer te bieden als alleen Duval Street en Mallory Square. Maar goed, hier ga je nooit achterkomen als je niet de tijd neemt om Key West te ontdekken.





Een tweede filmpje vind je hier. Foto's van onze boottrip staan hier. De overige foto's van Key West volgen nog. Eerst vertrekken we morgen voor een weekje naar Nederland. Gisterenavond thuisgekomen, vandaag koffer uitgepakt, snel een wasje gedaan, de koffer weer inpakken en morgen weer naar de luchthaven. Van het één naar het ander....wel met een temperatuursverschil van zo'n 20 graden.... De flipflops worden ingeruild voor iets warmer schoeisel, geen palmbomen maar coniferen, geen 'conch fritters' maar bitterballen en mijn tanktop maakt plaats voor een trui. . Ach, wie weet wordt het nog mooi weer in Nederland. Het is in ieder geval droog en dat is al wat!

10 opmerkingen:

Petra zei

Wel een verschil, een tropisch paradijs en dan Nederland ;). Maar veel plezier ook daar! Mooie foto's weer, ik kan me voorstellen, dat die dolfijnen geweldig waren om te zien. Ik word helemaal verdrietig, als ik aan die olie en de dieren denk :( :( :(

Anja zei

Dat was zo te lezen een heerlijke vakantie.
Goede reis naar Nederland en veel plezier met het weerzien van familie en vrienden!

Rick, Sunshine State zei

Prachtige foto's en film met de dolfijnen. HELEMAAL leuk hoor.

En die olie .. weet niet wat voor ellende dit gaat geven, en ook hoeveel jaar heeft de natuur nodig om dit te verwerken.

Geniet nog van de vakantie in Nederland !!

Petra zei

Oh heerlijk!!! Mooie foto's van de dolfijnen. Wij zaten in het hotel vorig jaar net aan dat strand. Zou zo terug willen bij het zien van je foto's.

Anoniem zei

Geweldig om te zien. Twee weken geleden waren wij ook op Key West en zijn we met een private charter naar de Dolphin's Playground geweest. Ik vond het fantastisch om de dolfijnen in de vrije natuur te zien spelen en dollen met elkaar. Seaworld is ook leuk, maar het haalt het niet bij de vrije natuur. Ik duim met je mee dat de olie niet te veel invloed zal hebben op de natuur rondom Key West.

Groetjes, Marieke

Teleton zei

Mooi als je zo vol passie over Key West kunt schrijven. En dan hebben we de foto's nog niet eens gezien!

Geen zomerse shirtjes in Holland, ben ik bang maar dat zal de pret niet drukken. Veel plezier hier en daarna komt vast een heerlijke warme zomer aan de rand van the pool in Virginia!

Sisely zei

Prachtige foto's zeg, fijn dat jullie het naar je zin hebben gehad op de vakantie.En relexen dat kan wondere doen.

Kristel Holsbeek zei

Goh eerst zo een mooi paradijs en dan naar Nederland...misschien beter andersom gedaan, hihi;-)
Leuk hé daar;-)
Mooie dolfijnen!!!
Veel plezier in Nederland!!

Bianca zei

Goede reis gewenst en veel plezier in Nederland !

Wat geweldig mooi die dolfijnen en prachtige foto's !

Anja zei

Marcel heeft zojuist je weblog gelezen. Hij zag op foto's allerlei bekenden langs komen....grappig!