Amerika, the land of stars and stripes . The land of promise. The land of freedom. Voor ons…gewoon een geweldig vakantieland. Al vanaf 1993 komen we jaarlijks in Amerika. We hebben al vele rondreizen gemaakt en hebben ondertussen onze favoriete plekken waar we graag komen. Het ‘kriebelde’ al jaren….hoe zou het zijn om voor een paar jaar in Amerika te wonen? Nu, na zo veel jaar, is daar onze kans .

Daar waar wij al die jaren van hebben gedroomd is werkelijk geworden. Op 27 oktober 2009 zijn wij verhuisd naar Great Falls, Virginia. Een voorstad van Washington DC. We hebben daar bijna 4 jaar met veel plezier gewoond. Wat we echter niet hadden voorzien, is dat we naar Texas zouden verhuizen. Van een city life style naar een country life style... Our journey continues...

....en het gaat maar door! Vanaf half juli 2018 zullen wij wederom naar Amerika verhuizen voor een periode van 4 jaar. Back where we started...in the Washington DC area!

Deze site is bedoeld voor familie, vrienden, bekenden en andere geïnteresseerden. Op deze blog kunnen jullie vanaf nu alles lezen over ons leven aan de andere kant van de oceaan; oftewel 'Our life overseas'! Wij zouden het leuk vinden als je een berichtje of een reactie achterlaat.



maandag 10 mei 2010

Weekje Key West geboekt!

We speelden al een tijdje met de gedachten om nog even een keer een weekje op vakantie te gaan. Normaal gesproken (toen we nog in Nederland woonden) gingen we altijd zo'n 3 weken op vakantie. Nu ik in Amerika woon, heb ik de drang niet om lang weg te gaan. We hebben in Great Falls een fijne tuin met zwembad en de temperatuur is hier heerlijk, dus een een weekje ertussenuit vind ik prima. Afgelopen zaterdag hebben we besloten om in mei nog weg te gaan. Op de United Arlines site gekeken of er nog met miles gevlogen kon worden...en jawel! We vliegen op Orlando en wel a.s. vrijdag! Nou ja, tickets geregeld, dan ook maar gelijk kijken of we nog terecht konden in ons favoriete B&B; The Paradise Inn . Nu zitten we daar altijd in room 105. We hebben nooit een andere kamer gehad, zolang we al in deze B&B komen. De kamer was echter alleen beschikbaar van maandag tot en met vrijdag. Voor de eerste twee overnachtingen slapen we wel in The Paradise Inn, maar dan in de cottage. Ach, ik vind het ook best leuk om een andere kamer uit te proberen. De cottage ligt niet zo mooi als room 105, maar is wel alle gemakken voorzien, zoals twee veranda's en een jacuzzi. Ook niet verkeerd, vinden wij.

De huurauto hebben we vandaag geboekt. Gewoon weer bij Hertz en een Ford Explorer (of gelijkwaardig). We konden het niet laten. Ik vind het nu eenmaal fijn om in een SUV te rijden. Zeker nu ik het (we hebben hier twee SUV's) eenmaal gewend ben. Het 'hoge' zitten in een SUV geeft me een goed overzicht op de weg en wat er allemaal voor mij gebeurd. Bovendien is het gewoon comfortabel. We vliegen dus op Orlando, waar we de auto pakken en naar Key Largo gaan rijden. Daar hebben we één overnachting, zodat we de volgende dag op ons gemak naar het zuidelijkste eilandje van Florida kunnen rijden; het mooie Key West. Toch fijn als je in Amerika woont; twee uurtjes vliegen, geen aswolk die voor vertragingen of erger zorgt. Als we terugkomen op zaterdag 22 mei, moeten we snel een wasje draaien, want die maandag erop vertrekken we al weer naar Nederland. Dan hebben we de zorg van de aswolk weer wel. Ik hoop dat deze onze trip naar Nederland (en terug) niet gaat verstoren. Ik kijk ook al uit naar onze trip naar Nederland. Dan zien we niet alleen onze familie weer,maar ook onze vrienden!

Het ene weekend ben je alles aan het boeken en het andere weekend zitten we op dezelfde tijd dat ik dit schrijf al in Key West. Nog maar 4 dagen....heerlijk! We hebben er zin in!

12 opmerkingen:

Anja zei

Wat een heerlijk vooruitzicht om naar Florida te gaan. Ook wij hebben sinds we hier wonen niet de behoefte om 3 weken op vakantie te gaan. Een dag of 10 is prima.

Petra zei

Oh wat lekker!
Veel plezier gewenst.

Teleton zei

Heerlijk om er op korte termijn even tussen uit te piepen! Heel veel plezier gewenst!

Chuck and Anneke's RV travels zei

Heerlijk die Keys. We zijn van de winter nog een paar dagen in Islamorada geweest. Fijne vakantie gewenst

Sisley zei

Wens jullie een fijne vakantie, en geniet er maar van, Even uit de sleur doet wondere.

Rick, Sunshine State zei

Ook wij wensen jullie een heerlijke vakantie in Florida !!!! En daarna nog lekker naar Nederland, om vrienden en Fam te bezoeken.

Groetjes Rick en Mandy

Kristel Holsbeek zei

Have fun!!!

Petra zei

Wat een heerlijk vooruitzicht! En als jullie terug zijn uit Nederland spreken we iets af. Misschien in het weekend van 5 juni of ergens door de week, want daarna zitten onze weekenden tot in juli vol.

De Steijntjes zei

Ohhh lekker vooruitzicht hoor!!! Enneuhh wel weer een stop bij Morada Bay toch?
Wij zijn er speciaal gaan eten naar aanleiding van jouw mooie foto's. En ik moet zeggen, we zijn zeker niet teleurgesteld.
Wat een plek daar, geweldig, paradijselijk mooi!!

Have fun at the keys

Bianca zei

Veel plezier op Key West !! en die vulkaan mag nu inderdaad wel eens ophouden met sputteren pfff

Hugo en Leonie in Key West zei

Wat leuk! Laat maar even weten als jullie nog ergens een borrel willen drinken. Het is vast wel ergens Happy Hour. Zoals het er nu naar uitziet zijn we in Key West komend weekend.

Groetjes,

Hugo & Leonie
+1 305 396 1441

Robert-Jan en Yvonne zei

Zo, ben weer even bijgelezen. Mooi feest zeg, met Koninginnedag. En bijzonder, op Arlington bij Dodenherdenking.

En hoe mooi het af te sluiten door 'even' een tripje Florida te boeken; lekker als je zo 'dichtbij' woont ! HAVE FUN daar !