Amerika, the land of stars and stripes . The land of promise. The land of freedom. Voor ons…gewoon een geweldig vakantieland. Al vanaf 1993 komen we jaarlijks in Amerika. We hebben al vele rondreizen gemaakt en hebben ondertussen onze favoriete plekken waar we graag komen. Het ‘kriebelde’ al jaren….hoe zou het zijn om voor een paar jaar in Amerika te wonen? Nu, na zo veel jaar, is daar onze kans .

Daar waar wij al die jaren van hebben gedroomd is werkelijk geworden. Op 27 oktober 2009 zijn wij verhuisd naar Great Falls, Virginia. Een voorstad van Washington DC. We hebben daar bijna 4 jaar met veel plezier gewoond. Wat we echter niet hadden voorzien, is dat we naar Texas zouden verhuizen. Van een city life style naar een country life style... Our journey continues...

....en het gaat maar door! Vanaf half juli 2018 zullen wij wederom naar Amerika verhuizen voor een periode van 4 jaar. Back where we started...in the Washington DC area!

Deze site is bedoeld voor familie, vrienden, bekenden en andere geïnteresseerden. Op deze blog kunnen jullie vanaf nu alles lezen over ons leven aan de andere kant van de oceaan; oftewel 'Our life overseas'! Wij zouden het leuk vinden als je een berichtje of een reactie achterlaat.



vrijdag 18 mei 2012

Dagje Manassas

We zijn naar Manassas geweest. Even een stukje hostorie opsnuiven. Bij Manassas ligt het slagveld oftewel The Battlefields. De Eerste Slag bij Bull Run of Eerste Slag bij Manassas vond plaats op 21 juli 1861 en was de eerste grootschalige veldslag van de Amerikaanse burgeroorlog. Deze slag had de primeur dat troepen per spoor werden afgeleverd aan het front. Een bijzonderheid was ook dat het slagveld bezocht werd door "veldslag"-toeristen uit het nabijgelegen Washington DC (slechts 40 km verderop), die wel eens wilden zien hoe hun superieure leger de rebellen een lesje zou leren: maar het liep anders. De Geconfedereerden met 30.000 manschappen onder leiding van brigadegeneraal Beauregard dienden aan het leger van 40.000 Unionisten (onder leiding van brigadegeneraal Irvin McDowell een grote nederlaag toe. De Zuidelijke naam voor deze slag is "Eerste Slag bij Manassas" omdat het Zuidelijke leger in het plaatsje Manassas haar hoofdkwartier had; terwijl dat van het Noordelijke leger in de buurt van het riviertje Bull Run was. Ruim een jaar later zou de Tweede slag bij Bull Run plaatsvinden.

We kochten onze kaartjes in het visitor center waarna we verder konden lopen. We kwamen buiten en zagen een weidse open vlakte met hier en daar wat oude kanonnen. Verderop stond een oud huisje. We besloten om de self guided tour te doen, wat er op neer komt dat je van informatiebord naar informatiebord loopt. Het gras stond hoog en mijn keuze van teenslippers was niet zo handig, mits ik dit van tevoren had geweten. We begonnen onze wandeling. Eerst langs de oude kanonnen naar het eerste informatiebord. Terwijl John en de familie aan het lezen waren, maakte ik ondertussen wat foto's. We kwamen bij het oude houten huis, wat het Henry House bleek te zijn. Vind ik altijd wel interessant, oude huizen....Maar in de meeste gevallen blijkt het vaak om een replica te gaan. Zo was ook dit huis later herbouwd. In de tuin ligt het graf van Judith Carter Henry. Zij is gestorven tijdens een vuurgevecht en is de enige burgerslachtoffer van de eerste strijd (first battle). Ook staat er een monument ter nagedachtenis van de eerste gevallenen van de Bull Run.

We liepen daarna verder naar een uitzichtpunt over Matthews Hill. Het weer was ons goed gezind en we hebben daar heerlijk kunnen wandelen. We lazen de informatieborden en namen de omgeving in ons op. Het park heeft een groot oppervlakte en we hebben niet alles gezien, maar wel genoeg om een beeld te krijgen van wat daar heeft afgespeeld. We wandelden verder en af en toe stopten we even om wat foto's te maken. Iedereen vond het toch wel de moeite waard om dit een keer gezien te hebben. Na een tijdje kwamen we bij terug bij het visitor center, waar we nog even in het winkeltje hebben gekeken. Na het bezoek aan dit Nationale Park zijn we nog doorgereden naar Middleburg. Dat is een heel klein dorpje (en dan bedoel ik heel klein). We hadden onze auto geparkeerd en hebben er even rondgelopen. We zijn nog wel een snuisterijen winkeltje ingeweest, maar integenstelling van het kleine dorp, waren het geen kleine prijsjes.... Een typisch geval van kijken, kijken en niet kopen.
Nadat we door de straten heen waren gelopen en we eigenlijks niets leuks zagen waar we wat konden drinken (wij Nederlanders zoeken toch al snel naar een buitenterras) zijn we naar huis gereden en hebben de rest van de dag en avond rustig aan gedaan.

Voor alle foto's van deze dag klik hier.

2 opmerkingen:

Kristel Holsbeek zei

Geniet van de familie!!!

Pierre zei

Wij zijn overigens op donderdag naar Manasses geweest. Vrijdag hadden we een rustdag, omdat we zaterdag naar DC zouden gaan voor bet Capitool. ;-)