Amerika, the land of stars and stripes . The land of promise. The land of freedom. Voor ons…gewoon een geweldig vakantieland. Al vanaf 1993 komen we jaarlijks in Amerika. We hebben al vele rondreizen gemaakt en hebben ondertussen onze favoriete plekken waar we graag komen. Het ‘kriebelde’ al jaren….hoe zou het zijn om voor een paar jaar in Amerika te wonen? Nu, na zo veel jaar, is daar onze kans .

Daar waar wij al die jaren van hebben gedroomd is werkelijk geworden. Op 27 oktober 2009 zijn wij verhuisd naar Great Falls, Virginia. Een voorstad van Washington DC. We hebben daar bijna 4 jaar met veel plezier gewoond. Wat we echter niet hadden voorzien, is dat we naar Texas zouden verhuizen. Van een city life style naar een country life style... Our journey continues...

....en het gaat maar door! Vanaf half juli 2018 zullen wij wederom naar Amerika verhuizen voor een periode van 4 jaar. Back where we started...in the Washington DC area!

Deze site is bedoeld voor familie, vrienden, bekenden en andere geïnteresseerden. Op deze blog kunnen jullie vanaf nu alles lezen over ons leven aan de andere kant van de oceaan; oftewel 'Our life overseas'! Wij zouden het leuk vinden als je een berichtje of een reactie achterlaat.



vrijdag 25 mei 2012

Dagje Alexandria

Na de nodige relaxdagjes zijn we ook nog een dag naar Alexandria geweest. Alexandria ligt aan de Potomac River, vlakbij Washington DC. In het oude historische Old Town Alexandria bevinden zich vele musea, monumenten en historische gebouwen waaronder het huis van de zuidelijke generaal Robert E. Lee. Ook vind je er veel restaurants, winkeltjes en mooie huizen. Vooral townhouses. We hadden onze auto's in de parkeergarage weggezet en zijn gaan wandelen. Langs de huizen waar we af en toe nog iets over konden vertellen. Ook zijn we een paar winkels binnengestapt. Na een tijdje zijn we koffie gaan drinken bij Le Pain Quotidien. Dat is een mooie zaak waar je ook iets lekkers bij de koffie kunt nemen. Het deed ook Europees aan. Het interieur is trendy en je kunt er heerlijk even bijkomen met een goede bak koffie en wat lekkers.

Na het gezellige koffieuurtje zijn we verder gaan lopen. Richting de haven van Alexandria. Deze is niet groot en er liggen wat kleinere boten. Maar bij het water was het heerlijk. Ook daar hebben we even gezeten. Gewoon de omgeving in je opnemen. We vervolgden onze wandeling door de straten van Alexandria. De familie vond dit een heel leuke plaats. Leuker dan Georgetown. We hadden er weer een tijdje opzitten, dus tijd voor de Starbucks. Daar konden we buiten zitten, dus dat hebben we zeker gedaan. We hebben daarna nog wat rondgestruind. We hadden zo'n beetje alles gezien en zijn na deze leuke dag in Alexandria weer naar huis gegaan.

Alle foto's van deze dag staan hier.

Geen opmerkingen: