Amerika, the land of stars and stripes . The land of promise. The land of freedom. Voor ons…gewoon een geweldig vakantieland. Al vanaf 1993 komen we jaarlijks in Amerika. We hebben al vele rondreizen gemaakt en hebben ondertussen onze favoriete plekken waar we graag komen. Het ‘kriebelde’ al jaren….hoe zou het zijn om voor een paar jaar in Amerika te wonen? Nu, na zo veel jaar, is daar onze kans .

Daar waar wij al die jaren van hebben gedroomd is werkelijk geworden. Op 27 oktober 2009 zijn wij verhuisd naar Great Falls, Virginia. Een voorstad van Washington DC. We hebben daar bijna 4 jaar met veel plezier gewoond. Wat we echter niet hadden voorzien, is dat we naar Texas zouden verhuizen. Van een city life style naar een country life style... Our journey continues...

....en het gaat maar door! Vanaf half juli 2018 zullen wij wederom naar Amerika verhuizen voor een periode van 4 jaar. Back where we started...in the Washington DC area!

Deze site is bedoeld voor familie, vrienden, bekenden en andere geïnteresseerden. Op deze blog kunnen jullie vanaf nu alles lezen over ons leven aan de andere kant van de oceaan; oftewel 'Our life overseas'! Wij zouden het leuk vinden als je een berichtje of een reactie achterlaat.



dinsdag 20 december 2011

Overnachting in DC

Afgelopen zaterdag zijn we naar Washington geweest. Niet zo maar een dagje...nee, met een overnachting erbij. Dit zouden we niet zo gauw doen, ware het niet dat John nog één overnachting bij een Hilton hotel nodig had. Met deze overnachting krijgt hij namelijk de Diamond Status. Daarmee gaan veel voordelen gepaard, zoals een upgrade naar een luxere kamer, gratis ontbijt en altijd een kamer die beschikbaar is voor je (ook al geeft internet aan dat het hotel vol zit). We hadden 's middags de auto in de parkeergarage van John zijn werk gezet. vandaaruit hebben we de metro naar het centrum gepakt. Het hotel lag op twee blokken verwijderd van het metrostation. We waren dus ook zo bij het hotel en hebben onszelf direct ingecheckt. Nadat we de spullen op de hotelkamer hadden gezet, zijn we de stad ingelopen. Het was druk ten opzichte van andere jaren. Er liepen veel mensen verkleed. Zo grappig om te zien. Bij het Witte Huis stonden zoals gewoonlijk weer demonstranten. Met een hoop kabaal voerden ze protest. Ik had medelijden met de agenten die het allemaal moesten aanhoren...een paar uur achter elkaar... We zijn doorgelopen naar de andere kant van het Witte Huis. We wilden natuurlijk nog wel de kerstboom zien. We kwamen aangelopen en ik zag de boom in eerste instantie niet. Nadat we nog ietsje dichterbij kwamen zagen we de boom pas staan. Deze was echt heel klein. De vorige boom is begin 2011 gesneuveld tijdens een storm. Met de jaren zal de nieuwe boom wel groter worden, maar nu zag het er een beetje zielig uit. Zoals elk jaar was er ook weer een kampvuur, de kerstboompjes die door de verschillende staten zijn versierd, een koor dat kerstliederen zong. Het was inmiddels al donker geworden en onze agen begonnen te knorren. We hebben een restaurant opgezocht waar we hebben gedineerd. Na het eten waren we wel toe aan een wandeling. Hoewel het erg koud was, zijn we naar het Capitool gelopen. Ook daar stond een kerstboom voor. We zijn langs de Mall (niet te verwarren met een winkelcentrum) teruggelopen richting de schaatsbaan. Daar was het een drukte van jewelste. Schaatsen is hier erg populair. De rij was nog erg lang en deze mensen moesten nog minstens een uur wachten voordat ze konden gaan schaatsen. Wij zijn er even op een bankje gaan zitten. Zo leuk om naar de mensen te kijken die niet kunnen schaatsen. Een erg grappig gezicht en gelukkig konden ze er zelf ook mee lachen! Daarna was het wel weer mooi geweest. We zijn terug naar het hotel gelopen, waar het binnen lekker warm was.

De volgende dag hebben we lekker rustig aan gedaan. Voordat we weer naar huis zijn gegaan hebben we een ontbijtje gepakt in het hotel. Daarna op ons gemak de spullen gepakt en uiteindelijk met de metro naar de auto gegaan. Waarna we huiswaarts zijn gereden. Het was erg leuk om een keer te overnachten in DC. Normaal doe je dat niet zo maar, omdat we er niet zo ver vandaan wonen. Het was een leuk voorproefje op onze vakantie naar New York. Aanstaande donderdag is het zover.... Ik heb er al zin in!

Voor alle foto's klik hier.

2 opmerkingen:

Bibi zei

Luxe die Diamond status.De eerste keer in Washington dacht ik ook dat mijn medereizigers met de 'mall' een winkelcentrum bedoelden;-)

Sonja zei

Leuk een overnachting dicht bij je huis en wat een voordeel levert dat op volgend jaar ;-) DC is absoluut een van mijn favorieten, heerlijke stad. Fijne vakantie in NYC, wel koud.