Amerika, the land of stars and stripes . The land of promise. The land of freedom. Voor ons…gewoon een geweldig vakantieland. Al vanaf 1993 komen we jaarlijks in Amerika. We hebben al vele rondreizen gemaakt en hebben ondertussen onze favoriete plekken waar we graag komen. Het ‘kriebelde’ al jaren….hoe zou het zijn om voor een paar jaar in Amerika te wonen? Nu, na zo veel jaar, is daar onze kans .

Daar waar wij al die jaren van hebben gedroomd is werkelijk geworden. Op 27 oktober 2009 zijn wij verhuisd naar Great Falls, Virginia. Een voorstad van Washington DC. We hebben daar bijna 4 jaar met veel plezier gewoond. Wat we echter niet hadden voorzien, is dat we naar Texas zouden verhuizen. Van een city life style naar een country life style... Our journey continues...

....en het gaat maar door! Vanaf half juli 2018 zullen wij wederom naar Amerika verhuizen voor een periode van 4 jaar. Back where we started...in the Washington DC area!

Deze site is bedoeld voor familie, vrienden, bekenden en andere geïnteresseerden. Op deze blog kunnen jullie vanaf nu alles lezen over ons leven aan de andere kant van de oceaan; oftewel 'Our life overseas'! Wij zouden het leuk vinden als je een berichtje of een reactie achterlaat.



maandag 26 december 2011

Kerst in New York

Donderdag 22 december zijn we naar New York vertrokken. De vlucht had geen vertraging dus we stonden al vrij snel op LaGuardia. Daar een taxi gepakt, die ons netjes voor het hotel heeft afgezet. Ook het inchecken ging vrij vlot. We hadden een mooie kamer welke voor New Yorkse begrippen nog niet eens zo heel klein was. We hadden allebei wel zin in een bakje koffie en zijn naar de concierge level gelopen, waar we toegang tot hadden omdat John sinds kort de Diamond status heeft. Altijd handig dus. Na de koffie zijn we de stad ingelopen. We moesten nog eten en een bezoekje aan de Brooklyn Diner kon dan ook niet uitblijven. Na het eten hebben we nog wat gewandeld en zijn uiteindelijk terug naar de kamer gegaan.

De volgende dag zijn we naar het 9/11 memorial gegaan. Daarvoor moest je vooraf tickets reserveren. Ik had tickets reserveerd voor zowel overdag als's avonds. We waren erg benieuwd naar het memorial. Het monument bestaat uit twee waterbakken met op de randen de namen van de slachtoffers van 9/11. Langs de binnenkant stroomt water naar beneden. In de waterbak is nog een gat waar het water naar beneden klettert, net zoals de torens die naar beneden zijn gestort. De bakken zijn niet helemaal het formaat van de torens die er ooit hebben gestaan. Ze zijn aan alle kanten een paar meter kleiner. De bomen naast het monument markeren de exacte plek van de torens. Voordat we bij het monument waren moesten we natuurlijk eerst nog langs een checkpoint. Laarzen, jassen en tassen moesten door de scan heen en daarna konden we weer verder. Niet veel later kwamen we bij het monument aan. Het is toch best vreemd om daar te lopen. Straks als alles klaar is, zal het nog mooier zijn. Nu is het memorial nog omringd door hekken en bouwactiviteiten. Door de jaren heen hebben we het proces van de wederopbouw met eigen ogen kunnen zien. De waterbakken zijn enorm en het water dat naar beneden stort en vervolgens in het grote donkere gat in het midden is indrukwekkend om te zien. Zoals ik al zei, zijn we later tijdens ons verblijf nog een keer gaan kijken. Ik wilde het graag zien als het donker was. Wij vonden allebei dat het 's avonds, wanneer het monument verlicht is, nog mooier is. Het gat in het midden wordt nog beter zichtbaar. Daar word je wel stil van....

Daarna zijn we verder gaan wandelen. We hadden een wandeling door downtown Manhattan van het internet geplukt en die zijn we gaan volgen. Nieuwe wetenswaardigheden en de bekende plaatsen hebben we bezocht. De dagen erna werden gevuld door bezoekjes aan Greenwich Village, SoHO, Chinatown en Meatpacking District. Op de één na laatste dag nog naar Central Park gegaan. Het weer was ons ook gunstig gezind. We hebben ontzettend mooi weer gehad. Geen sneeuw deze keer. We zijn de afgelopen jaren verwend door sneeuw te hebben met de kerst in New York. We vonden het allebei niet zo erg. We hebben weer veel gefotografeerd en al heel snel kwam er een eind aan ons verblijf in New York. We hebben er weer van genoten. Bye bye New York, till next time!


Voor alle foto's klikhier.

4 opmerkingen:

Petra zei

Mooi jullie foto's uit NYC! Heb er van genoten om ze te bekijken. Vast weer heerlijke dagen geweest.

Anja zei

Leuk zo’n tripje naar New York, mooie foto’s hebben jullie gemaakt!

Kristel Holsbeek zei

Dat staat ook nog op de lijst!!! Kerst in NY, super toch!!

Robert-Jan en Yvonne zei

Heerlijk weer, naar NY ! Zeker met de kerst. Wat een prachtige foto's weer, ben blij dat jij niet naar AA meeting komt en mee zou doen aan foto-wedstrijd ;-) !