Amerika, the land of stars and stripes . The land of promise. The land of freedom. Voor ons…gewoon een geweldig vakantieland. Al vanaf 1993 komen we jaarlijks in Amerika. We hebben al vele rondreizen gemaakt en hebben ondertussen onze favoriete plekken waar we graag komen. Het ‘kriebelde’ al jaren….hoe zou het zijn om voor een paar jaar in Amerika te wonen? Nu, na zo veel jaar, is daar onze kans .

Daar waar wij al die jaren van hebben gedroomd is werkelijk geworden. Op 27 oktober 2009 zijn wij verhuisd naar Great Falls, Virginia. Een voorstad van Washington DC. We hebben daar bijna 4 jaar met veel plezier gewoond. Wat we echter niet hadden voorzien, is dat we naar Texas zouden verhuizen. Van een city life style naar een country life style... Our journey continues...

....en het gaat maar door! Vanaf half juli 2018 zullen wij wederom naar Amerika verhuizen voor een periode van 4 jaar. Back where we started...in the Washington DC area!

Deze site is bedoeld voor familie, vrienden, bekenden en andere geïnteresseerden. Op deze blog kunnen jullie vanaf nu alles lezen over ons leven aan de andere kant van de oceaan; oftewel 'Our life overseas'! Wij zouden het leuk vinden als je een berichtje of een reactie achterlaat.



donderdag 8 december 2011

Christmas spirit...

De Christmas spirit zit er bij ons al in... Sterker nog, de boom staat er nu al 2 weken. Hier begint iedereen na Thanksgiving al. Wij konden natuurlijk niet uitblijven en zijn in dat weekend ook van start gegaan. John heeft de boom opgezet en de 1400 lampjes erin gehangen. Ik kon daarna aan de slag met de kerstballen...ook een paar honderd... Na een dagje werk was de boom af en ben ik verder gegaan met de decoraties in huis. Overal liggen kerstballen, guirlanders. De trap is ook weer mooi versierd. Ik moest nog wel mijn krans aan de voordeur een make-over geven. Daarvoor moest ik naar Michaels. Daar verkopen ze allerlei spulletjes om je krans te versieren. Wat helemaal mooi was, ze hadden al uitverkoop. Dat vind ik altijd zo gek, want in Nederland gaan de kerstdecoraties altijd pas na de kerst in de uitverkoop. Nadat ik genoeg spullen had gevonden, kon ik thuis aan de slag. Het resultaat is op de foto te zien. Ben er zelf best tevreden mee.
John kwam vrijdag thuis met het kerstpakket. Het blijft altijd weer een verrassing. We maakte de doos open en zagen al wat Nederlandse produkten. Dat is helemaal super om te krijgen. Daaronder zat nog een mandje, ook gevuld met allerlei lekkernijen zoals dropjes, borrelnootjes, Verkade koekjes, cup a soup, peperkoek en nog veel meer. We zijn weer helemaal blij...

De mall is ook al in kerstsfeer. We moesten zondag even naar La Galleria (de luxe mall om het zo maar te zeggen). Daar hingen de kerstdecoraties ook al. Om de paar minuten gaat het zelfs een beetje sneeuwen. Je moet wel goed kijken want de 'sneeuwvlokjes' zijn beduidend kleiner als die normaal uit de lucht komen vallen. Maar het is toch een leuk detail. Ook de kerstman zit weer klaar in de mall om op de foto te gaan met de kinderen. Allemaal zijn ze op hun paasbest, nou ja beter gezegd 'kerstbest' gekleed. Om in de Christmas spirit te blijven; we gaan met de kerst weer naar New York. Van 22 tot 27 december. We hebben het hotel al geboekt. Zoals altijd liggen we weer in het Hilton New York. Een fijn hotel, wat erg centraal ligt. De vliegtickets hebben we ook al, nu nog hopen dat we sneeuw krijgen op kerstdag. Dat zou helemaal mooi zijn. We zullen zien.... Ik heb al wel alvast tickets geregeld voor het 9/11 memorial. Op de 23e gaan we 's ochtends dit meorial bekijken. Door de jaren heen hebben we het ground zero bezocht en de vooruitgang kunnen meemaken.

3 opmerkingen:

Anoniem zei

Alvast veel plezier in NYC gewenst!

Petra / nc

Robert-Jan en Yvonne zei

Ziet er weer erg mooi uit zeg, heerlijk hoe Kerst daar gevierd wordt ! En ook nog eens lekker naar New York met Kerst, wordt weer genieten !

Kristel Holsbeek zei

Veel plezier in NY;-)