Amerika, the land of stars and stripes . The land of promise. The land of freedom. Voor ons…gewoon een geweldig vakantieland. Al vanaf 1993 komen we jaarlijks in Amerika. We hebben al vele rondreizen gemaakt en hebben ondertussen onze favoriete plekken waar we graag komen. Het ‘kriebelde’ al jaren….hoe zou het zijn om voor een paar jaar in Amerika te wonen? Nu, na zo veel jaar, is daar onze kans .

Daar waar wij al die jaren van hebben gedroomd is werkelijk geworden. Op 27 oktober 2009 zijn wij verhuisd naar Great Falls, Virginia. Een voorstad van Washington DC. We hebben daar bijna 4 jaar met veel plezier gewoond. Wat we echter niet hadden voorzien, is dat we naar Texas zouden verhuizen. Van een city life style naar een country life style... Our journey continues...

....en het gaat maar door! Vanaf half juli 2018 zullen wij wederom naar Amerika verhuizen voor een periode van 4 jaar. Back where we started...in the Washington DC area!

Deze site is bedoeld voor familie, vrienden, bekenden en andere geïnteresseerden. Op deze blog kunnen jullie vanaf nu alles lezen over ons leven aan de andere kant van de oceaan; oftewel 'Our life overseas'! Wij zouden het leuk vinden als je een berichtje of een reactie achterlaat.



dinsdag 2 augustus 2011

Luau Pool Party

Na het gave concert van Keith Urban op donderdag, was het vrijdag weer business as usual. Vrijdag was de dag van boodschappen doen, eten voorbereiden en verdere werkzaamheden voor onze Luau Party op zaterdag. We hadden een drukke planning en we begonnen dan ook met de boodschappen. Eerst naar de militaire basis op Fort Myer. Toen we daar na ruim 2 uur (!) klaar waren zijn we naar huis gereden en ben ik daarna naar de Safeway gegaan. Eenmaal weer thuis kon ik aan de slag met het voorbereiden van het eten. Ik had een aardappelsalade, pastasalade en kruidenboter gemaakt. Daarna was het vlees aan de beurt. Die moest in de marinade (ook zelf gemaakt) gezet worden. De dag vloog voorbij. Na het eten zijn we nog naar de Total Wine gereden voor wat bier en naar de World Market voor limoenen en kokosnoten. Na deze drukke dag waren we allebei helemaal uitgeput en besloten om op tijd naar bed te gaan. Zaterdag zouden we namelijk vroeg opstaan, want er moest nog best veel gedaan worden voordat het feest om 2 uur zou beginnen.

We waren allebei vroeg wakker en de wekker kreeg niet eens kans om af te gaan. Mooi, lekker op tijd en hopelijk niet te veel stress... Makkelijker gezegd dan gedaan, want we hadden een lange 'to-do-list'. Na het ontbijt ging John zijn ding doen en ik ging verder in de keuken. Nadat ik daarmee klaar was, ben ik naar de gazebo gegaan om er daar een tikibar van te maken. John had alles al goed voorbereid en alles stond al op zijn plaats. Ik kon gelijk beginnen met decoreren. De kokosnoten, limoentjes, ananas, onze coconutglazen en andere tikispullen heb ik zo leuk mogelijk weggezet. De palen van onze gazebo werden met tikihoofden versierd en de bordjes werden opgehangen. De opblaasflamingo, palmboom en strandballen had John al opgeblazen en dreven al in het zwembad. Het zag er allemaal vrolijk uit. Terwijl ik buiten bezig was, heeft John zijn dessert gemaakt. De rest kon pas 's middags gemaakt worden. Gauw even mezelf omkleden, in tikistyle natuurlijk en toen was het wachten op de eerste gasten. Aan Myrthe en Dennis de eer, want kwamen als eerste. Myrthe had een fleurige jurk met Hawaiiaanse print en Dennis natuurlijk een kleurrijke blouse met een bloemenkrans om zijn nek. Eén voor één kwamen de gasten binnen. De dresscode was tiki style; dress to impress en (bijna) iedereen had daar gehoor aan gegeven. Wat zagen ze er allemaal leuk uit! De muziek stond aan, iedereen had een drankje en de sfeer zat er al snel in. De kids natuurlijk in het zwembad, maar de volwassenen gingen al snel achter hen aan. Het weer was namelijk geweldig en best warm. Een verkoelende duik konden de meesten niet weerstaan. Ik ging zo nu en dan met mijn hapjes rond en genoot op zijn tijd van een drankje en de gesprekken met onze gasten.

Na een paar uurtjes was het tijd om te gaan bbq-en. Eerst voor de kinderen wat hamburgers. Die had ik 's ochtends nog even gemaakt met hamburgerkruiden. Ik had Jos gevraagd of hij ze wilden bakken en dat was natuurlijk geen probleem. Hij had al eerder aangegeven of hij iets kon doen en dit was het moment dat ik zijn hulp kon gebruiken. Ik ben verder gegaan met mijn chicken-mushroom skewers. Die moesten nog aan een stokje geregen worden. De kids zaten lekker te smullen van de hamburgers en ik ben daarna de spiesjes gaan bbq-en. We hadden ook nog saté, spiezen van varkensvlees in een rub (mengsel van droge kruiden) en bbq-saus. Scampi's was het laatste wat we hebben gebakken. Ook Arthur heeft ons geholpen met het bakken van het vlees. Zo fijn! Iedereen zat al aardig vol en we kregen genoeg complimenten dat het erg lekker was en dat we er weer een werk van hadden gemaakt. Dat is toch altijd leuk om te horen. Na een korte pauze om het eten even te laten zakken was het tijd voor het dessert. We hadden 3 kleine desserts. Ons inmiddels befaamde mousse van yogurt, witte chocolade en citroen. Een bolletje vanilleijs met daarover aardbeien in balsamico, honing en pistachenootjes. Dit laatste moest John in een pan warm maken, dus qua timing kwam het er precies op aan. We wilden alles tegelijk serveren. Het 3e dessert was een variatie op een sgroppino. Een soort shake van prosecco, wodka, limoenijs, vanilleijs en frambozen. Eeven in de blender en je hebt een heerlijke shake. Alles is goed verlopen, dus we konden alle drie de gerechten aan de gasten presenteren. Iedereen heeft ervan gesmuld en complimenten aan John! Hij is echt mijn dessertspecialist! Vind ik alleen maar leuk, want vaak moet ik voorproeven en dat vind ik natuurlijk helemaal niet erg!

Na het eten hadden we allebei wat meer rust. Nu konden wij ook volop gaan genieten. Dat deden we natuurlijk al wel, maar je bent stiekem toch druk in de weer met de hapjes en het eten. De kids hebben heel de dag en avond in het zwembad gezeten en iedereen heeft genoten. Later op de avond gingen de eerste gasten weer weg en uiteindelijk hebben we met Yolanda, Arnoud (en kids), Myrthe en Dennis nog een afzakkertje genomen. Nou ja, meerdere afzakkertjes geloof ik. Om 00:30 gingen ze weg en hebben John en ik nog een laatste drankje gedaan. We waren helemaal stuk aan het einde van de dag. Maar ja, wat wil je als je feest zo'n 11 duurt en al vanaf 7 uur op bent. Wat in de koeling of naar binnen moest hebben we opgeruimd en de rest hebben we lekker laten staan. Dat was dan weer voor zondag! Opruimdag!

We kunnen terugkijken op een geslaagd feest met veel gelach, gezelligheid, goede tijden en prachtig weer. Geen spatje regen gehad en alleen maar hoge temperaturen! Ik wil iedereen bedanken voor de hulp tijdens het feest en voor de leuke kado's die we hebben gehad. Elke keer zeggen we dat jullie dat niet hoeven te doen, maar we waarderen het natuurlijk wel. Thanks y'all!!


Zondagochtend was het wat moeilijker uit bed komen dan de dag ervoor. Toch nog een beetje gebroken en met een duf gevoel zijn we opgestaan. Het opruimen kon beginnen. 's Ochtends ziet het er altijd heel anders uit, dan dat je het de avond ervoor achterlaat, hahaha. Ach, met een vuilniszak en goede spirit zag de tuin er na een paar uur weer prima uit. De vaatwasser stond ook al aan en met de hand de breekbare spullen afgewassen. Langzaam aan kwam er weer orde in huize Valentijn. De middag hebben we benut om bij te komen en te relaxen. En zo is er weer een weekend voorbij en staat er een nieuwe week op ons te wachten.

Hieronder een impressie of klik hier voor alle foto's.


7 opmerkingen:

Car zei

Wat ziet er weer allemaal gezellig uit en wat een werk hebben jullie er weer van gemaakt. Ik ben stiekem een beetje jaloers op jullie expatcommunitie waar je nog eens iets voor kan organiseren.

Teleton zei

Goeiendag zeg, je hebt er wel werk van gemaakt. En de dresscode zorgt gelijk voor de juiste sfeer. en dan die hapjes...het water loopt me in de bek! Maar ja, wij drinken even koffie met een plakje gemberkoek.......

Robert-Jan en Yvonne zei

Dat ziet er weer supergoed uit zeg ! Heerlijk dat jullie dat zo kunnen oppakken en op deze manier een feestje kunnen bouwen. Foto's had ik al op FB gespot, maar zo in het verhaal past het helemaal goed ! Thumbs Up !

Marion zei

Wat een geweldig feest hebben jullie gehad, duidelijk spat het plezier en de gezelligheid er van de foto's af.

De aankleding is prachtig en de hapjes klinken super lekker, ik zou voor even wel daar willen wonen!!

Bibi zei

Wat supergaaf en gezellig, wederom. :-)

Anja zei

Wat een gezellige, geslaagde tuinparty. De hapjes en het dessert klinken superlekker!

Kristel Holsbeek zei

Eerst een vakantie, dan een heel tof concert en nu zo een heel leuk feest!!