Amerika, the land of stars and stripes . The land of promise. The land of freedom. Voor ons…gewoon een geweldig vakantieland. Al vanaf 1993 komen we jaarlijks in Amerika. We hebben al vele rondreizen gemaakt en hebben ondertussen onze favoriete plekken waar we graag komen. Het ‘kriebelde’ al jaren….hoe zou het zijn om voor een paar jaar in Amerika te wonen? Nu, na zo veel jaar, is daar onze kans .

Daar waar wij al die jaren van hebben gedroomd is werkelijk geworden. Op 27 oktober 2009 zijn wij verhuisd naar Great Falls, Virginia. Een voorstad van Washington DC. We hebben daar bijna 4 jaar met veel plezier gewoond. Wat we echter niet hadden voorzien, is dat we naar Texas zouden verhuizen. Van een city life style naar een country life style... Our journey continues...

....en het gaat maar door! Vanaf half juli 2018 zullen wij wederom naar Amerika verhuizen voor een periode van 4 jaar. Back where we started...in the Washington DC area!

Deze site is bedoeld voor familie, vrienden, bekenden en andere geïnteresseerden. Op deze blog kunnen jullie vanaf nu alles lezen over ons leven aan de andere kant van de oceaan; oftewel 'Our life overseas'! Wij zouden het leuk vinden als je een berichtje of een reactie achterlaat.



vrijdag 26 augustus 2011

Geen feestje....

Vandaag hebben we de beslissing genomen om ons feest wat we morgen gepland hadden te cancellen. Orkaan Irene brengt te veel onzekerheden met zich mee. Ook wordt er regen verwacht. Daarnaast zijn er toch wel wat gasten die familie aan het helpen zijn die aan de kust wonen of hun eigen woning voorbereiden voor de orkaan. Het leek ons tevens niet gepast om uitbundig feest te vieren, terwijl een groot deel van de oost kust in onzekerheid is voor wat er allemaal komen gaat. Dit jaar dus geen QBP. Hopelijk gaat het ons volgend beter af met het weer en halen we het dubbel en dwars in. Vandaag hebben we wel een WAB bij Yolanda en Arnoud. Een afsluit-BBQ voor de partycrew. Dan gaan we vandaag maar een klein feestje bouwen...wel in het oranje uiteraard!

Dan nog even over orkaan Irene... Wij zijn voorbereid op eventueel slecht weer. Je weet immers niet wat je kunt verwachten. Een Tropical Storm Warning is nu van kracht. Zoals het er naar uitziet krijgen we veel regen, stevige wind, flooding oftewel overstromingen (wegen etc.) en moeten we rekening houden met stroomuitval. Daar hebben we al genoeg ervaring mee. Ik heb lege flesse gevuld met water en die in de vriezer gelegd. Dat wordt ijs om zo het eten koel te houden. De zaklampen liggen weer standby, de kaarsen staan al op hun plek en ik heb blikken soep en bonen gekocht. We hebben een volle gasfles voor de BBQ. We koken hier electrisch, dus dat wordt buiten bakken. Tenminste...als we niet wegwaaien. Alle losse spullen die buiten stonden/hingen heb ik naar binnen gehaald. Morgenochtend nog even de telefoons opladen en we zijn er klaar voor. Hopelijk gaat het allemaal meevallen!

4 opmerkingen:

Sonja zei

Jammer van de QBP, maar tegen de natuur kan niemand op.
Jullie zijn klaar voor Irene, ik hoop dat ze gaat afzwakken en dat de schade of overlast meevalt. Moet er niet aan denken, sterkte.

Anja zei

Jullie zijn in ieder geval goed voorbereid, hopelijk valt het allemaal mee. Sterkte!

Petra zei

Wat jammer Natasja. Zoveel voorbereidingen. Gelukkig toch een kleine BBQ ervoor. Hoop dat de stroom aan is gebleven. Er schijnen 3 miljoen mensen zonder stroom te zitten nu aan de Oost kust.

Teleton zei

Pech als moeder natuur zich als party pooper ontpopt. Maar ik las op twitter dat jullie er goed van af gekomen zijn. Dat maakt veel goed.