Amerika, the land of stars and stripes . The land of promise. The land of freedom. Voor ons…gewoon een geweldig vakantieland. Al vanaf 1993 komen we jaarlijks in Amerika. We hebben al vele rondreizen gemaakt en hebben ondertussen onze favoriete plekken waar we graag komen. Het ‘kriebelde’ al jaren….hoe zou het zijn om voor een paar jaar in Amerika te wonen? Nu, na zo veel jaar, is daar onze kans .

Daar waar wij al die jaren van hebben gedroomd is werkelijk geworden. Op 27 oktober 2009 zijn wij verhuisd naar Great Falls, Virginia. Een voorstad van Washington DC. We hebben daar bijna 4 jaar met veel plezier gewoond. Wat we echter niet hadden voorzien, is dat we naar Texas zouden verhuizen. Van een city life style naar een country life style... Our journey continues...

....en het gaat maar door! Vanaf half juli 2018 zullen wij wederom naar Amerika verhuizen voor een periode van 4 jaar. Back where we started...in the Washington DC area!

Deze site is bedoeld voor familie, vrienden, bekenden en andere geïnteresseerden. Op deze blog kunnen jullie vanaf nu alles lezen over ons leven aan de andere kant van de oceaan; oftewel 'Our life overseas'! Wij zouden het leuk vinden als je een berichtje of een reactie achterlaat.



vrijdag 19 augustus 2011

Ditjes en datjes....

We zijn weer een paar dagen verder dat ik van de trap ben gevallen. Ik heb er die avond (maandag) niet zo veel last van gehad. Dinsdag merkte ik wel dat alles stijf was. Mijn rug speelde op en mijn arm deed pijn. Ik heb me namelijk nog vast willen pakken aan de leuning en daarbij mijn arm verdraaid. Woensdag was het zwaar knudde. Mijn rug deed zo'n pijn, zitten was moeilijk en ik had het gevoel dat het er elk moment in kon schieten. Aiai, ik heb wel een beetje afgezien die dag. Ik heb wat pijnstillers genomen en later op de dag spierverslappers. Ik was bang dat dit wel eens lang kon gaan duren. Ik heb mijn rug de nodige rust gegeven en gisteren ging het al ietsje beter. Vandaag gaat het eigenlijk ook best redelijk. Ik kan weer zitten en normaal lopen. Pff, wat een opluchting. Over 2 weken gaan we weer naar Nederland. Ik zag mijn tripje al in het water vallen! Ik doe de komende dagen nog rustig aan, want ik wil niets forceren! Op zich gaat het nu best redelijk en dat wil ik graag zo houden.

We genieten nog steeds van het mooie weer. Alhoewel we gisteravond een flinke onweers/regenbui over ons heen hebben gehad! Grote hagelstenen kwamen naar beneden en rond het huis hadden we kleine stromende riviertjes! Het water ging alle kanten op. Veel onweer en bliksem. Om 6 uur ging de stroom uit! Daar zaten we niet op te wachten. Ach, het zou toch niet zo lang gaan duren...., dachten we! Het was immers nog licht en op zich hadden we er geen last van. Maar helaas heeft tot 10 uur s' avonds geduurd! Daar ging ik weer met de kaarsjes. Het zag er best gezellig uit, maar genoeg is genoeg. Ik wilde stroom! Ik maakte me zorgen om de inhoud van de koelkast en diepvries. In tegenstelling tot die keer in de winter hadden we nu geen sneeuw waar we het eten in konden laten vallen. Ik had al een paar keer gebeld naar Dominion (waarbij wij aangesloten zitten) om te kijken of ze er al mee bezig waren. Net toen ik het bandje had beluisterd, sprong het licht weer aan.

Vandaag hebben we onze camera teruggekregen. We hadden de camera opgestuurd naar een service center van Canon. De reparatie heeft zo'n $200 gekost. Dat is nog altijd goedkoper dan een nieuwe body kopen. Het bleek dat het aan de shutters lag. Deze zijn vervangen en de camera is gelijk ge-update. We zijn weer blij dat hij het weer doet. Net op tijd voor ons QBP (Queen's Birthday Party) feest. Nou ja, het heet geen QBP meer, want koninginnendag ligt al ver achter ons. Het feest heeft nu de naam Queen's Appreciation Day. Zaterdag 27 augustus moet het dus stralend weer worden, want om het nu weer te cancelen. Het is al zo lastig om alles te plannen, wanneer de boodschappen te halen, het drank in te slaan etc. Allemaal duimen dus dat de weergoden ons goed gezind zijn!

5 opmerkingen:

Kristel Holsbeek zei

Veel succes met je rug!!

Petra zei

Zijn jullie er dan de 27ste niet? Dat zou jammer zijn voor ons! Hopelijk zijn de pijnen nu nog minder.

Petra zei

Oh, stom, verkeerd gelezen, de 27ste is over een week. Ik zie er heel erg naar uit!

Petra zei

Fijn dat het al weer wat beter gaat na je val. Je moet er toch niet aan denken.
Heb wel eens gehoord dat je bij stroom uitval de koelkast zo veel mogelijk dicht moet houden en dan valt de schade achteraf mee. Al is het met de huidige temperaturen zo warm natuurlijk.

Anja zei

Fijn dat het beter gaat met je rug!
Ik zal duimen voor mooi weer op de 27e.