Amerika, the land of stars and stripes . The land of promise. The land of freedom. Voor ons…gewoon een geweldig vakantieland. Al vanaf 1993 komen we jaarlijks in Amerika. We hebben al vele rondreizen gemaakt en hebben ondertussen onze favoriete plekken waar we graag komen. Het ‘kriebelde’ al jaren….hoe zou het zijn om voor een paar jaar in Amerika te wonen? Nu, na zo veel jaar, is daar onze kans .

Daar waar wij al die jaren van hebben gedroomd is werkelijk geworden. Op 27 oktober 2009 zijn wij verhuisd naar Great Falls, Virginia. Een voorstad van Washington DC. We hebben daar bijna 4 jaar met veel plezier gewoond. Wat we echter niet hadden voorzien, is dat we naar Texas zouden verhuizen. Van een city life style naar een country life style... Our journey continues...

....en het gaat maar door! Vanaf half juli 2018 zullen wij wederom naar Amerika verhuizen voor een periode van 4 jaar. Back where we started...in the Washington DC area!

Deze site is bedoeld voor familie, vrienden, bekenden en andere geïnteresseerden. Op deze blog kunnen jullie vanaf nu alles lezen over ons leven aan de andere kant van de oceaan; oftewel 'Our life overseas'! Wij zouden het leuk vinden als je een berichtje of een reactie achterlaat.



woensdag 2 februari 2011

Groundhog Day!

Een paar dagen geleden schreef ik jullie nog over de speciale dagen die we hier hebben. Vandaag is het weer zo’n dag, namelijk Groundhog Day. De dag van Sammie en Guus, onze eigen groundhogs. Terwijl die nog in een diepe winterslaap zijn is er in Pennsylvania wel een groundhog actief. Phil, want zo heet deze groundhog, zou moeten bepalen of dit jaar de lente vroeg of laat begint. Het is folklorefeestdag in de VS en Canada die al voor de 125e keer wordt gehouden. Komt hij zijn hol uit en ziet hij zijn eigen schaduw, dan kruipt hij terug en dan duurt de winter nog zes weken langer. Ziet hij zijn eigen schaduw niet, dan staat de lente voor de deur. Dus ‘no shadow, spring is near’! Dit alles heeft vanochtend vroeg al plaatsgevonden en ik kan jullie melden dat we een early spring, oftewel een vroege lente gaan krijgen. Dat is toch goed nieuws om de dag mee te beginnen. Daar zal menig Amerikaan ook wel blij mee zijn, alhoewel de meeste daar vandaag nog niet aan denken. We hebben hier in Amerika te maken met een mega grote sneeuwstorm. Enkele staten hebben zelfs de noodtoestand uitgeroepen. Meer dan de helft van de vijftig Amerikaanse staten is getroffen en meer dan honderd miljoen Amerikanen kunnen mogelijk last krijgen van de storm.

IJzel, sneeuw en hagel teisteren Dallas, Oklahoma en Tulsa. In Chicago wordt zeker zestig centimeter sneeuw verwacht, in Indianapolis 2,5 centimeter ijs en ook in het noordoosten wordt woensdag veel ijs en sneeuw verwacht. De staat Missouri moest voor het eerst in de geschiedenis de snelweg tussen St. Louis en Kansas City vanwege sneeuw sluiten. In Texas werden windsnelheden van 100 kilometer per uur gemeten en zaten duizenden mensen dinsdag uren zonder stroom. Om maar even aan te geven hoe groot deze storm is. Wij hebben deze keer meer geluk en merken er bijna niets van. Alleen wat regen, nou daar kunnen wij wel mee leven. Wij hebben vorige winter onze portie al gehad.

Gisteren heb ik de uitnodiging voor een WAB verstuurd. Voor degene die niet weten wat een WAB is; Week Afsluit Borrel. Eerst wilden we dit vrijdag doen, maar dan kunnen een aantal collega’s van John niet. Nu houden we onze WAB op zaterdag 12 februari. De 14e is het valentijnsdag. Onze dag…..en o ja, die van de liefde. Op de uitnodiging staat dan ook; Valentine’s Day bij de Valentijntjes. Gewoon even gezellig borrelen met elkaar. Sommige heb ik al een tijdje niet gezien, dus is het wel leuk om elkaar dan weer even te spreken en er een leuke avond van te maken. Ook leuk voor de nieuwe Nederlanders, Dennis (collega van John) en Myrthe. Zij zijn een paar dagen geleden aangekomen. Dan kunnen ze gelijk iedereen ontmoeten. Dit alles onder het genot van een biertje, wijntje, eten en muziek. John zit volgende week in Nederland, dus kan ik mooi de bar gaan versieren. Dat vind ik altijd leuk om te doen. Een bezoekje aan de Party City zal dan ook niet lang uitblijven. Gisteravond hebben we Petrick te eten gehad. Hij had deze keer weer een tas vol boodschappen bij. Zodra we weten dat hij komt, sturen wij hem een lijst met onze bestelling en zijn vrouw gaat dan de boodschappen halen. Zo hebben we deze keer o.a. kaas, dropjes, borrelnootjes, gevulde koeken en nog veel meer! Heerlijk! Vanavond moeten we de Ford Escape naar de garage brengen. Tijd voor een onderhoudsbeurt. Daardoor heb ik morgen geen auto ter beschikking, dus moet ik vandaag even wat boodschappen halen. Dat is wat ik nu dan ook ga doen. Tot later!

4 opmerkingen:

Anoniem zei

Groudhog Day...... heb je die film gezien met Bill Muray? Zo leuk!!
Marjon

Car zei

Ik dacht ik ga een stukje schrijven over Groundhog Day maar kan nu beter verwijzen naar jouw blog. Ik ben happy met het bewolkte weer :)
Ga eens op zoek of ik de film kan vinden

Anja zei

Heerlijk, een vroege lente!! Ook hier hebben we geen last van de storm gehad, het is wel erg koud.

Bibi zei

Hey leuk dat je hierover schreef, wij hadden nog niet opgezocht of de groundhog zijn eigen schaduw zag of niet. Maar we zijn blij met het goede nieuws!