Amerika, the land of stars and stripes . The land of promise. The land of freedom. Voor ons…gewoon een geweldig vakantieland. Al vanaf 1993 komen we jaarlijks in Amerika. We hebben al vele rondreizen gemaakt en hebben ondertussen onze favoriete plekken waar we graag komen. Het ‘kriebelde’ al jaren….hoe zou het zijn om voor een paar jaar in Amerika te wonen? Nu, na zo veel jaar, is daar onze kans .

Daar waar wij al die jaren van hebben gedroomd is werkelijk geworden. Op 27 oktober 2009 zijn wij verhuisd naar Great Falls, Virginia. Een voorstad van Washington DC. We hebben daar bijna 4 jaar met veel plezier gewoond. Wat we echter niet hadden voorzien, is dat we naar Texas zouden verhuizen. Van een city life style naar een country life style... Our journey continues...

....en het gaat maar door! Vanaf half juli 2018 zullen wij wederom naar Amerika verhuizen voor een periode van 4 jaar. Back where we started...in the Washington DC area!

Deze site is bedoeld voor familie, vrienden, bekenden en andere geïnteresseerden. Op deze blog kunnen jullie vanaf nu alles lezen over ons leven aan de andere kant van de oceaan; oftewel 'Our life overseas'! Wij zouden het leuk vinden als je een berichtje of een reactie achterlaat.



donderdag 6 januari 2011

Dag 3 en 4 in New York

Vandaag is het kerst. Het wordt dus niet het gebruikelijke 'veel eten- en uitbuiken dag', maar een actieve dag. Nadat we heerlijk geslapen hadden en een smakelijk ontbijt hadden genuttigd, was het weer tijd om te genieten van de stad New York. Op dag 3 stond Chinatown en Greenwich op de planning. We hadden de metro genomen naar Canal Street. Deze straat loopt door Chinatown en grenst tevens aan Little Italy. Eenmaal uitgestapt vervolgde we onze weg naar de winkelstraatjes van Chinatown. Onderweg werd het één en ander in mijn oor gefluisterd door de Chinezen. Gucci Gucci, Prada Prada, Rolex watches...en nog veel meer. Allemaal echt....Yeah right! Afin, het fototoestel werd tevoorschijn gehaald, want we waren al in de chaos van Chinatown. Een bezoekje aan deze wijk is als een uitstapje naar China. Als je hier rondloopt kun je (bijna) niets meer lezen of verstaan (behalve dan Gucci, Prada etc...hahaha). Je laat je neus de weg wijzen en volgt gewoon de geuren van verse vis en groenten. Veel kruidenwinkels, de restaurant met de befaamde Peking Duck, stomerige keukens en veel rommelwinkeltjes waar ze souvenirs en andere snuisterijen verkopen. De viswinkels moet je echt een keer bezoeken. Het is lastig om die te fotograferen, omdat de verkopers niet staan te springen om op de foto te komen. Plus staan we natuurlijk gigantisch in de weg voor de klanten die wél iets komen kopen. Als ze even afgeleid waren, dan schoten we gauw een paar plaatjes. Naast fotograferen hebben we natuurlijk onze ogen uitgekeken in deze viswinkels. Zoveel soorten vis en nog maar niet gesproken over de grootte ervan.

Al lopend door de straten kwamen we bij Columbus Park. Ooit was dit een beruchte en zeer criminele krottenwijk in het centrum van Manhattan, genaamd Five Points. Five Points, omdat dit het kruispunt is van vijf straten die bij elkaar komen aan het zuidelijke einde van wat nu bekend is als Columbus Park. Het is tevens het enige park in Chinatown. Vandaag de dag komen hier veel Chinezen bij elkaar om te gokken, om andere locals te ontmoeten en om Tai Chi uit te oefenen. Er werd al volop gegokt. Ook hier was men niet echt bereid om op de foto te gaan. Niet dat ze dit zeiden, maar sommige gezichten spraken boekdelen en die sloegen we dan maar over. Een enkeling zat zo in het spel, dat die niet eens in de gaten hadden dat ze door John werden gefotografeerd. Na een half uurtje vonden we het weer welletjes. Ik vind Chinatown superleuk om te bezoeken, maar het constante geroggel van de Chinezen vind ik iets minder.

De volgende wijk die we hebben bezocht was SoHo. SoHo staat voor 'South of Houston (Ten zuiden van Houston Street). In de 19de eeuw was het vooral een achterbuurt die bekend stond om haar bordelen. Later werd het een industrieële wijk en dat kan je goed zien aan de architectuur van de gebouwen. Dit industrie gebied werd ook wel “Cast Iron” (Gietijzer) genoemd. Veel gebouwen waren vroegen als fabriek of opslagplaats in gebruik. Nu is het een trendy wijk en je mag je gelukkig prijzen als je hier een appartementje kunt betalen. Het is zo'n contrast om van Chinatown naar SoHo te gaan. Dat vind ik zo leuk aan New York. De verschillende wijken met allemaal hun eigen karakter. We hebben erg genoten van onze wandeling door SoHo.

Van SoHo naar Greenwich. Greenwich is waarschijnlijk de meest authentieke en romantische wijk van New York. Hier loopt alles schots en scheef, er zijn steegjes en verborgen hofjes. De rustige straatjes, de prachtige oude bomen die de straten karakter geven en natuurlijk de prachtige huizen. Het is fijn om hier rond te lopen, even weg van de drukte van Times Square. Helaas was het al 3 uur en het begon al te schemeren. We hebben er nog wel wat foto's gemaakt, maar uiteindelijk werd het toch te donker en besloten we om op een andere dag verder te gaan met onze wandeling door de wijken van New York. Wel zijn we voordat we de metro zouden pakken nog even langs de Tiles of America gegaan op de hoek van 7th Avenue en 11th Street. Tiles for America zijn gedenktegels voor de slachtoffers van de aanslagen van 11 september. Duizenden tegeltjes werden hier aan het hek gehangen de dagen na 9/11. De kunstenaars zijn familieleden, schoolkinderen en anderen die betrokken waren bij de aanslagen op het World Trade Center. Elk tegeltje verteld een verhaal en het is nog steeds indrukwekkend om het te zien. Voordat we onze gebruikelijke avondwandeling zouden gaan maken, zijn we eerst wat gaan eten en naar het hotel gegaan.

We zaten op de kamer naar het nieuws te kijken, toen we hoorden dat de sneeuw die werd verwacht wel eens een snow blizzard kon gaan worden. Oftewel een sneeuwstorm. Het zou zondag beginnen met sneeuwen en het zou doorgaan tot maandagochtend. Maandag was de dag waarop we weer terug zouden vliegen naar Washington. We bleven de berichtgevingen nauwlettend in de gaten houden, maar het voorspelde niet veel goeds. Nou ja, de sneeuw is natuurlijk wel leuk, maar niet het cancelen van je vlucht. Die kans was toch wel groot geworden. We wilden het risico niet nemen om vast te zitten op de luchthaven en we besloten dan ook om een dag langer te blijven. Even een belletje naar United Airlines en de vlucht was geregeld. We zouden een dag later naar huis vliegen. Ook in het hotel waar we verbleven was het geen probleem om een nacht extra bij te boeken. Wel tegen een beetje een overpriced tarief, dat dan weer wel.... Het belangrijkste was dat we geen zorgen zouden hebben of we maandag wel of geen vlucht hadden. Natuurlijk vond ik een extra dagje in New York ook helemááál niet verkeerd! Nog blijer hebben we 's avonds onze avondwandeling gemaakt.

2 opmerkingen:

Bianca zei

Zo te lezen hebben jullie heel wat afgewandeld en gezien, super met de kerst hoor !

Anja zei

Lijkt me leuk om de kerst in New York door te brengen.
Zo'n extra dagje is inderdaad niet verkeerd.
Bedbugs........brrr ik moet er niet aan denken, fijn zo'n keuring door de CSI ;-))