Amerika, the land of stars and stripes . The land of promise. The land of freedom. Voor ons…gewoon een geweldig vakantieland. Al vanaf 1993 komen we jaarlijks in Amerika. We hebben al vele rondreizen gemaakt en hebben ondertussen onze favoriete plekken waar we graag komen. Het ‘kriebelde’ al jaren….hoe zou het zijn om voor een paar jaar in Amerika te wonen? Nu, na zo veel jaar, is daar onze kans .

Daar waar wij al die jaren van hebben gedroomd is werkelijk geworden. Op 27 oktober 2009 zijn wij verhuisd naar Great Falls, Virginia. Een voorstad van Washington DC. We hebben daar bijna 4 jaar met veel plezier gewoond. Wat we echter niet hadden voorzien, is dat we naar Texas zouden verhuizen. Van een city life style naar een country life style... Our journey continues...

....en het gaat maar door! Vanaf half juli 2018 zullen wij wederom naar Amerika verhuizen voor een periode van 4 jaar. Back where we started...in the Washington DC area!

Deze site is bedoeld voor familie, vrienden, bekenden en andere geïnteresseerden. Op deze blog kunnen jullie vanaf nu alles lezen over ons leven aan de andere kant van de oceaan; oftewel 'Our life overseas'! Wij zouden het leuk vinden als je een berichtje of een reactie achterlaat.



maandag 12 oktober 2009

De verhuizing!

Dag 1 van de verhuizing had ik al eerder beschreven. Die mannen werken snel en erg netjes. Niet bij te houden. Op de tweede dag werd de bovenverdieping onder handen genomen. Ik moest die dag werken en John stond er alleen voor. Ik vond het helemaal niets om te gaan werken, maar het ging niet anders (vakantie en mijn opvolgster moest ik inwerken). Ik heb die hele dag een onrustig gevoel gehad. Eigenlijk moesten we nog veel uitzoeken en bij mij kwam toch even de gedachte voorbij, dat ik misschien niet zo vaak op het terras had moeten zitten, maar meer had moeten uitzoeken en inpakken. Maar ja, dat is achteraf gepraat en daar hebben we niets aan.


John belde af en toe om te vragen wat hij met bepaalde spullen moest doen; mee of niet mee? Gelukkig waren de hulptroepen (de moeders) ook weer aanwezig. Het tuinmeubilair moest helemaal schoon de container in, dus zonder zandkorreltjes etc. Die zijn superschoon de container ingegaan. Als het niet schoon is, dan kan de douane daar nogal moeilijk over doen. Het verhuisbedrijf heeft dat al een paar keer bij klanten meegemaakt.






Dag drie was inmiddels aangebroken. De dag dat de container werd voorgereden om alles in te laden. Nou ja, er was één probleempje, de container kon niet in de straat komen. We hebben nogal veel korte scherpe bochten in de straat met op ieder hoek een paaltje. De vrachtwagen had geen meedraaiende achteras, dus dat werd lastig. De container is een paar straten verder blijven staan. Voor de mannen zat er dus niets anders op dan alles in te laden in de kleine bus en naar de container te rijden om het daar vervolgens weer over te laden. Extra werk dus. Ik was natuurlijk ook van de catering en de mannen zijn niets te kort gekomen. Van appelflappen tot worstenbroodjes, van tompoucen tot menig bakje koffie of frisdrank.

Beetje bij beetje raakte ons huis leeg, tot het moment dat ze de laatste doos naar buiten droegen. Dat was het dan. Met nog een keukentafel, wat oude meubels en een bed (speciaal gekocht, zodat we hier altijd een slaapplaats hebben) was het huis leeg. Vanaf nu is onze slaapkamer tevens onze woonkamer geworden en we hebben kleding die in twee koffers kan en dat is het dan. 's Avonds had ik iets uit de vriezer gelegd, wat we konden eten...alleen waarmee? Dan kom je tot het besef dat echt alles is ingepakt. Ik had al een oud servies gepakt, maar niet aan het bestek gedacht. Dus snel naar mijn ouders om wat bestek te lenen. Het is net of we aan het camperen zijn in ons eigen huis. Ach, het is maar voor 2 weken. De 27e vertrekken we naar Great Falls. Het is dus te overzien. Hieronder een impressie van de verhuizing. Wil je alle foto's van de verhuizing zien, klik dan in de linkerkolom op 'de Verhuizing'

5 opmerkingen:

Robert-Jan en Yvonne zei

Wauw, en dan is het ineens wel erg dichtbij zeg ... Maar wat een tempo van die mannen, petje af. En ik kan me dat niet helemaal voorstellen, hoe raar dat moet zijn als je huis ineens leeg is ...

Mooie foto's van jullie trouwerij. Lekker knus en kleinschalig, dat gaat het bij ons ook zeker worden.

Petra zei

Je gaat hier dus net Halloween meemaken. Leuk!

Bianca (Hollandranch) zei

Dat is wel zo'n verschrikking in Nederland die veel te smalle straatjes, paaltjes overal (echt het valt je pas op als je hier een tijdje woont en je komt weer eens in Nederalnd) die onmogelijk minirotondes, drempels, stoepen en noem maar op. Brrr
Die mannen hebben er zeker een hele klus aan gehad, super dat je zo goed voor ze gezorgd hebt, dat hebben ze zeker verdiend. Nog 2 weken camperen in een zo goed als leeg huis (echood het nu ook bij jullie ?) wat zul je straks blij zijn als je daaruit kunt vertrekken naar jullie nieuwe huis.
Spannend hoor allemaal !

Bibi zei

En ook nog toempoucen erbij, heerlijk! De tijd gaat echt snel, voor je het weet ben je al hier, harstikke leuk! Het loopt in elk geval allemaal soepel en stressloos, goed geregeld hoor! En ach, die kleinigheidjes zoals bestek, ken beuren;-)

Anne zei

Wow zo'n verhuizing naar Amerika moet een hoop werk geweest zijn! Ben wel benieuwd of je nog tegen bepaalde dingen bent aangelopen en of je verhuistips hebt. Ik graag naar Amerika willen verhuizen en alle tips zijn welkom!