Amerika, the land of stars and stripes . The land of promise. The land of freedom. Voor ons…gewoon een geweldig vakantieland. Al vanaf 1993 komen we jaarlijks in Amerika. We hebben al vele rondreizen gemaakt en hebben ondertussen onze favoriete plekken waar we graag komen. Het ‘kriebelde’ al jaren….hoe zou het zijn om voor een paar jaar in Amerika te wonen? Nu, na zo veel jaar, is daar onze kans .

Daar waar wij al die jaren van hebben gedroomd is werkelijk geworden. Op 27 oktober 2009 zijn wij verhuisd naar Great Falls, Virginia. Een voorstad van Washington DC. We hebben daar bijna 4 jaar met veel plezier gewoond. Wat we echter niet hadden voorzien, is dat we naar Texas zouden verhuizen. Van een city life style naar een country life style... Our journey continues...

....en het gaat maar door! Vanaf half juli 2018 zullen wij wederom naar Amerika verhuizen voor een periode van 4 jaar. Back where we started...in the Washington DC area!

Deze site is bedoeld voor familie, vrienden, bekenden en andere geïnteresseerden. Op deze blog kunnen jullie vanaf nu alles lezen over ons leven aan de andere kant van de oceaan; oftewel 'Our life overseas'! Wij zouden het leuk vinden als je een berichtje of een reactie achterlaat.



vrijdag 17 december 2010

Sneeuw!

Gisteren kwamen ze de ramen vervangen. Tenminste het begin van fase 1. Tot fase 1 behoren de ramen van de slaapkamer, badkamer, woonkamer en keuken. Eigenlijk zouden ze woensdag en donderdag komen, daarna werd het donderdag, vrijdag en maandag en met de laatste wijziging kregen we te horen dat ze aan 2 dagen genoeg hadden en dat de vrijdag zou komen te vervallen. Na al die wijzigingen was dan eindelijk de afspraak gemaakt. Ze kwamen rond een uur of half 10 en begonnen aan de slaapkamer. Er werd gelijk gezegd dat ze alleen de slaapkamer kwamen doen. De reden was dat het zou gaan sneeuwen. Dat schiet zo natuurlijk niet op, maar goed het weer kan je niet veranderen. Ze begonnen aan de voorkant van de slaapkamer waar we 3 ramen hebben. Ondertussen voelden we de kou al naar binnen trekken. Wat wil je? De voorkant was nu helemaal open. De rest van de ramen hebben ze in de garage gezet. We gingen even een kijkje nemen en zagen de keukendeur. Ik was zo blij dat we een nieuwe keukendeur zouden krijgen. Die we nu hebben sluit niet goed af, waardoor er veel kou naar binnen komt. Tot onze verbazing zagen we dat er geen luxaflex tussen de ramen zat. Dat hadden we wel aangegeven. De nieuwe deuren zijn namelijk schuifdeuren en daar kan je geen luxaflex aanhangen. Ik kan je zeggen dat wij hier helemaal niet blij mee waren. We hebben straks niets voor het raam, waardoor we veel inkijk hebben. Wij hebben altijd de zon op die deuren staan. In de winter lekker warm, maar je zit ook in de zon te kijken. Dat is niet fijn als je aan de keukentafel zit. In de zomer wordt dat natuurlijk veel te warm. Ach, het zal weer eens in één keer goed gaan... Na een telefoontje met het bedrijf, kregen we de vertegenwoordiger aan de lijn. Die heeft ons de luxaflex in de ramen zelfs geadviseerd. Die kon zich nu ineens het gesprek niet meer herinneren. Wel het stukje dat de duurdere optie van het soort raam (die uiteindelijk gekozen is) ook beter was. Tuurlijk, daar worden ze zelf beter van. Ik heb zo'n hekel aan mensen die niet eerlijk zijn en niet willen erkennen dat ze een fout hebben gemaakt. Maar goed, een discussie volgde en hij ging het met zijn baas opnemen. Wordt vervolgd dus.

Het begon ondertussen flink door te sneeuwen. Na 2,5 uur was de voorkant van de slaapkamer voorzien van nieuwe ramen. Op foto zie je het resultaat. Hierbij hielden ze het dan ook voor gezien. Zonder iets te zeggen zijn ze vertrokken. John had eerder nog gevraagd of dat ze aan één dag (de maandag) genoeg hadden. Ja hoor, had de monteur gezegd. Ze moeten echter nog 9 ramen en de schuifdeuren plaatsen. Volgens mijn berekeningen hebben ze voor 9 ramen nog zo'n 7 uur nodig en dan heb ik de schuifdeur niet meegerekend. Eerlijk gezegd heb ik niet zo veel vertrouwen dat ze het maandag qua tijd gaan redden, maar we gaan het zien.

Na de flurries (lichte sneeuw) van vorige week, bleef de sneeuw deze keer wel liggen. Het ging best hard. John moest nog naar zijn werk en die is dan ook rond half 1 weggegaan. Het was schijnbaar een chaos op de weg, want hij heeft er 2 uur over gedaan! De eerste keer sneeuw en het is gelijk overal een puinhoop. Scholen zouden eerder dichtgaan en sommige overheidsgebouwen hielden het ook voor gezien. Ik verbaas me er altijd weer over, dat in deze omgeving waar elke winter sneeuw valt er elk jaar zo'n chaos op de weg is. Je zou zeggen dat ze er inmiddels ervaring mee hebben. Ik vind de sneeuw heerlijk en besloot om de oprit sneeuwvrij te maken. Een mooi moment om onze nieuwe sneeuwschep uit te proberen. Daar waar de (schuin)overbuurman met zijn snowblower aan de gang ging, deed ik het op de ouderwetse manier. Het ging overigens prima. Het is zo lekker om buiten bezig te te zijn. Ik weet niet of ik er zo nog over denk als we net zo veel sneeuw krijgen als vorig jaar, maar gisteren had ik er plezier in.

Af en toe ben ik naar binnen gegaan om een bakje koffie te drinken en op te warmen. We hebben voor een boom met besjes staan en de vogels weten dat ook. Ik was koffie aan het drinken en naar buiten aan het kijken. Ineens zat de hele boom vol met vogels. De prachtige Northern Virginia Bluebird zien we nu ook steeds vaker. Zo mooi van kleur. Ik heb gelijk mijn camera gepakt om foto's te maken. De squirrel kwam ook nog even van de besjes snoepen. Zo leuk om te zien. Omdat het bleef sneeuwen, ben ik meerdere keren naar buiten gegaan om sneeuw te ruimen. John zou later thuis zijn, ivm het afscheidsetentje van Timo. Hoewel ik het graag zie sneeuwen, vind ik het altijd wel prettig als iedereen weer veilig thuis is. Ik kon om half 10 opgelucht ademhalen, want zonder problemen was John thuisgekomen.

Voor alle foto's klik hier.

8 opmerkingen:

Bibi zei

Wat een gezellige sfeer bij jou in de tuin, en goed dat ze in elk geval begonnen zijn met het vervangen van de ramen.

Bianca zei

gelukkig dat ze in ieder geval een aantal ramen vervangen hebben, dat scheelt alvast tegen de kou. Erg mooie ramen trouwens.
Super die sneeuw ! ziet er echt heel mooi uit zo.

Car zei

Onze ervaring tot nu toe ook.
Van te voren mooie praatjes maar afspraken nakomen zoals wij zo gewend zijn ho maar.
Wij proberen er nu van te voren op in te spelen om afspraken te bevestigen maar of dat werkt ?
In ieder geval zit er weer dicht wat ze open gemaakt hebben.

Petra zei

Ja, die ramen, met dit weer verbaast het me niets, dat ze er vandoor gingen. Die mensen krijgen nauwelijks iets betaald. Jullie hebben misschien de indruk, dat we hier veel met sneeuw te maken krijgen na vorige winter, maar dat is niet zo. We hebben de afgelopen jaren ook compleet sneeuwvrije winters doorgemaakt. In Nederland is het strooizout bijna op, hier is het ook niet gewoon, dat winterweer. Het zou "normaal" rond de 8 graden moeten zijn. Brrrrrr!!!!!

Anja zei

Prachtig die vogel tussen de rode besjes.
Nee, afspraken nakomen.....een ramp hier. Succes maandag!!

Kristel Holsbeek zei

Wat een mooie vogel is dat, hihi en dan het eekhoorntje..
Veel succes maandag en hopelijk krijgen ze het wel voor elkaar alles gedaan te krijgen, dan ben jij er lekker vanaf!!

Sonja zei

Wat een gedoe met de ramen, jammer dat het zo loopt, hoop voor jullie dat ze maandag terugkomen en de boel afmaken. Wow wat een prachtig vogeltje en (wederom) mooie foto's.

Petra zei

Wat een mooie blue bird foto's!
Erg leuk! Minder van de ramen.. Het zal geen pretje zijn om nu met een open huis te zitten...