Amerika, the land of stars and stripes . The land of promise. The land of freedom. Voor ons…gewoon een geweldig vakantieland. Al vanaf 1993 komen we jaarlijks in Amerika. We hebben al vele rondreizen gemaakt en hebben ondertussen onze favoriete plekken waar we graag komen. Het ‘kriebelde’ al jaren….hoe zou het zijn om voor een paar jaar in Amerika te wonen? Nu, na zo veel jaar, is daar onze kans .

Daar waar wij al die jaren van hebben gedroomd is werkelijk geworden. Op 27 oktober 2009 zijn wij verhuisd naar Great Falls, Virginia. Een voorstad van Washington DC. We hebben daar bijna 4 jaar met veel plezier gewoond. Wat we echter niet hadden voorzien, is dat we naar Texas zouden verhuizen. Van een city life style naar een country life style... Our journey continues...

....en het gaat maar door! Vanaf half juli 2018 zullen wij wederom naar Amerika verhuizen voor een periode van 4 jaar. Back where we started...in the Washington DC area!

Deze site is bedoeld voor familie, vrienden, bekenden en andere geïnteresseerden. Op deze blog kunnen jullie vanaf nu alles lezen over ons leven aan de andere kant van de oceaan; oftewel 'Our life overseas'! Wij zouden het leuk vinden als je een berichtje of een reactie achterlaat.



woensdag 24 november 2010

Bijna een lang weekend...

Gisteren ben ik naar Yolanda geweest. Vanwege alle drukte was het al weer een tijdje geleden. Ik was uitgenodigd om te komen lunchen. Bij aankomst was de tafel al gedekt en stond de sushi klaar. Het zag er goed uit. Het motto een vis moet zwemmen was daarom een goede reden om er een glaasje witte wijn bij te drinken. De sushi was heerlijk en we hebben weer eens lekker kunnen kletsen. Na deze gezellige ochtend ben ik weer naar huis gegaan.

Vanochtend had ik weer een 'coffee date'. Ditmaal bij Cynthia. Ze zou eigenlijk naar mij toe komen, maar hun auto stond nog in de garage, dus ben ik naar haar toe gereden. Ook met haar heb ik gezellig gekletst. Ik heb haar tevens gevraagd of zij -als het nodig mocht zijn- op Esmée wil passen. Wij hebben namelijk een tripje gepland staan. We gaan van 22 tot 27 december naar New York. Yolanda had ik al gevraagd en die vond het geen probleem. Helemaal super, toch! John en ik hadden allebei weer zo'n zin om naar deze stad te gaan. Kerstmis vieren we dit jaar in New York. We zijn al vaker in deze periode geweest en dat is goed bevallen. We hebben miles kunnen gebruiken voor onze tickets en ook hadden we genoeg punten voor het Hilton New York hotel. We kijken er al ontzettend naar uit. Lekker wandelen door de straten van Greenwich Village, Little Italy, Chinatown en Central Park. De twinkelende lichtjes, de geur van geroosterde kastanjes, kerstdecoraties en de prachtige etalages... Een museum bezoeken, lekker eten...gewoon genieten dus!

Morgen is het Thanksgiving Day. Dit is een nationale feestdag in Amerika. Een dag waarop dank wordt gezegd (traditioneel aan God) voor de oogst en voor allerlei andere goede dingen. Thanksgiving wordt gevierd met de hele familie en men legt grote afstanden af om bij elkaar te kunnen zijn. Helaas moeten wij het zonder onze familie doen. Omdat het in de VS op een donderdag valt is het meestal zo dat werknemers ook vrijdags vrij krijgen, waardoor er een familiereünie van vier dagen wordt gevierd. John is daarom ook donderdag en vrijdag vrij. Het eten speelt een grote rol: het is traditie om op Thanksgiving Day kalkoen te eten en er wordt dan ook aan deze dag gerefereerd als Turkey Day ("kalkoendag"). Wij gaan met de Nederlanders ook Thanksgiving vieren. Wij doen dat niet morgen, maar vrijdag. We zijn met 17 volwassenen en 9 kinderen. We gaan naar Arnoud en Yolanda in McLean. Iedereen maakt iets klaar. Wij hebben voor de soep gekozen. We krijgen een licht voorgerecht, een soepje, natuurlijk gevulde kalkoen, wat bijgerechten, een dessert en we sluiten af met koffie met wat lekkers. Dat wordt een hele avond gezellig tafelen. Hapjes klaarmaken is aan mij wel besteed, maar soep... Dat is niet mijn sterkste punt. Daarom vonden we het verstandig om de soep deze week uit te proberen. We hebben het gemaakt en ik moet zeggen...niet verkeerd, hoor. Het zal een soepje worden die ik nog wel eens vaker klaar zal maken. Ik ben benieuwd wat we nog meer voorgeschoteld gaan krijgen. Ik ben al naar de supermarkt geweest om alle ingrediënten te halen. Het was er natuurlijk ontzettend druk. Bij de meeste lag er wel een kalkoen in het karretje, produkten om de kalkoen te vullen en nog veel meer. Bij de kassa was het ook volle bak, dus de supermarkten draaien op dit moment op volle toeren. Vrijdag zal het overal ook wel druk zijn, want dan is het hier Black Friday. Deze dag wordt beschouwd als het begin van het seizoen voor kerstinkopen. Om de mensen naar de winkels te trekken, adverteren veel winkels met speciale aanbiedingen. Sommige winkels gaan 's morgens al om vijf of zes uur open. Er zijn zelfs winkels bij die om 12 uur 's nachts al open gaan. Het moet toch niet gekker worden! Maar ja, sommige aanbiedingen zijn wel heel scherp en vaak in een beperkte oplage. De mensen staan zelfs voor de winkels de wachten, totdat deze open gaan. Je moet er wat voor over hebben, maar mij niet gezien.

Oorspronkelijk komt de naam Black Friday uit de Amerikaanse stad Philadelphia en werd rond 1965 voor het eerst gebruikt om te verwijzen naar de enorme verkeersdrukte in en rond die stad op de dag na Thanksgiving. Rond 1981 wordt voor het eerst melding gemaakt van een alternatieve theorie dat op die dag de winkeliers voor het eerst "in het zwart" komen te staan, dat wil zeggen winst beginnen te maken voor het jaar. In Amerika is het bij de boekhouding de gewoonte om verliezen in rode inkt in de boeken te schrijven. Uiteraard is dit technisch onjuist omdat de detailhandel wel degelijk winst maakt gedurende andere tijden van het jaar, maar het illustreert hoe belangrijk de kerstperiode is voor het jaarlijks eindresultaat.

Tot slot zeg ik tegen iedereen hier in Amerika; Happy Thanksgiving!!

10 opmerkingen:

Robert-Jan en Yvonne zei

Wat heerlijk zeg, lekker met de Kerst naar New York. Goed geregeld, en ook nog in het Hilton (neem aan Times Square, mijn favoriete hotel in New York; tenminste van de betaalbare dan) ! Dat wordt lekker genieten. En voor ons neem ik aan weer wat mooie foto's ???? Ik duim voor mooi winters weer voor jullie, met mooie blauwe luchten en wellicht een dagje sneeuw, voor de mooie foto's !

Fijne Thanksgiving voor jullie, wij merken er hier niets van ;-) !

Natasja Valentijn zei

Wij slapen niet in Hilton Times Square, maar in het Hilton New York (op Avenue of the Americas 6th Ave.) We hebben er al heel veel zin in en foto's maken doen we zeker!

Petra zei

Een fijne Thanksgiving voor jullie! Erg leuk, Kerst in New York, lekker veel fotogelegenheden ook :).

Karin zei

Wat leuk dat jullie in dat Hilton gaan overnachten. Dat is het hotel waar mijn man heeft gewerkt voor we naar Chicago verhuisden en wij gaan daar het weekend van de 10e december weer naar toe! Ik heb in dat hotel een paar maanden 'gewoond' toen we naar Amerika verhuisden en we moesten wachten op ons nieuwe huis en container. Fijn hotel en lekker centraal.

Kristel Holsbeek zei

Wat een leuk vooruitzicht hebben jullie!! Super gewoon Kerst in NY!! Ik ben benieuwd naar jou fotos!
Happy Thanksgiving!!

Pierre zei

Happy Thanksgiving!
Leuk hoor met kerst in New York! Ik ben jaloers... ;-)

Bianca zei

Leuk naar NY met Kerst, lekker shoppen !

Happy Thanksgiving ! (al is het al avond inmiddels)

Anja zei

Leuk om kerst in New York te vieren!
Veel plezier en smakelijk eten morgen!

Bibi zei

Wat heerlijk dat jullie kerst in New York gaan vieren! Happy Thanksgiving nog (dagje te laat)

Monique zei

Kerst in New York, gaaf!